Spor
  • 6.10.2020 09:35

Fenerbahçe 18 yeni futbolcu ile rekor kırdı

Fenerbahçe'ye imzayı attı, transfer iptal oldu! Büyük şok...

Transfer döneminin en hareketli takımı olan Fenerbahçe, son günde de bombaları bir bir patlattı. Sarı lacivertliler, akşam saatlerinde sırasıyla Kemal Ademi, Dimitris Pelkas ve Diego Perotti'yi duyurdu.

Diego Perotti transferinin resmen açıklanmasıyla beklenmedik bir son dakika gelişmesi yaşandı... İşte detaylar...

BELÖZOĞLU 'KALİTE' VURGUSU YAPMIŞTI 

Fenerbahçe, resmi görevi açıklanmasa da Emre Belözoğlu'nun liderliğinde tarihe geçecek bir transfer dönemini geride bıraktı.Sarı lacivertliler, transfer sezonunda 18 yeni futbolcu kadrosuna katarken bilanço olarak da tahtayı artıda kapatmış oldu.

VEDAT VE JAİLSON ELİ RAHATLATTI 

Vedat Muriqi'nin 17.5 milyon euro karşılığında Lazio'ya satılması, Jailson'un 4.5 milyon euroya Çin'e gitmesi, birçok transferi bedelsiz bitiren sarı lacivertlilerin elini rahatlattı. Bu sayede forvet bölgesinde Mbwana Samatta için 6 milyon euro bonservis bedeli ödenmesinin önü açıldı.

Fenerbahçe; Mert Hakan, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Novak, Thiam, İsmail, Barış, Sinan Gümüş, Jose Sosa, Lemos, Enner Valencia, Marcel Tisserand, Sangare, Mbwana Samatta ve Papiss Cisse'yi renklerine katarken asıl hareketlilik transferin son gününde gerçekleşti.

ÖNCE KEMAL ADEMİ 

Fenerbahçe, ilk olarak İsviçre’nin Basel takımında forma giyen Alman asıllı İsviçreli oyuncu Kemal Ademi'yi renklerine bağladığını duyurdu.Sarı Lacivertliler, 24 yaşındaki forvet oyuncusu ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. Kemal Ademi transferle ilgili konuşurken, "Fenerbahçe'ye geldiğim için çok mutluyum. Türkiye'nin en büyük kulübündeyim. Takım arkadaşlarımla tanışmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

İKİNCİ BOMBA PELKAS

Sarı lacivertliler, Bakasetas için Alanyaspor'dan istediği indirimi alamayınca alternatif olarak belirlediği Dimitris Pelkas'ı 1.6 milyon euro bonservis bedeli ve 1.2 milyon euro yıllık ücretle bitirdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 27 yaşındaki Pelkas'la 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Geride kalan sezon PAOK'da 27 maça çıkan Pelkas, 3 gol attı. PAOK'la 2018-2019 sezonunda şampiyonluk da yaşayan Pelkas, bu sezon ise Yunan ekibiyle 8 resmi maça çıkıp, 2 gol kaydetti.

VE DİEGO PEROTTİ

Fenerbahçe, bu sezonki 18. transferini Roma’da forma giyen Arjantinli yıldız futbolcu Diego Perotti ile gerçekleştirirken 32 yaşındaki kanat oyuncusu ile sözleşme imzalandığını açıkladı.Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a getirilen, Karagümrük maçını da statta takip eden Perotti, detaylı sağlık kontrolünün ardından kendisini Fenerbahçeli yapan sözleşmeye imza attı.

TÜM KONTROLLER YAPILDI

Ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edilen futbolcuların, akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla sağlık kontrollerinin tamamlandığı kaydedildi.

ROMA'NIN CANI YANDI

Fenerbahçe'nin Diego Perotti'yi uzun süre bekletmesi Roma'nın canını yaktı. Roma, El Shaarawy'nin transferini zamanında tamamlayamayınca transfer yattı.

BELGELER HAZIRLANAMADI

Sarı-lacivertliler ise Diego Perotti'nin transferini açıklasa da Roma, istediği transferi gerçekleştiremedi. İtalyan basınında çıkan haberlere göre Roma, Fenerbahçe'nin Perotti transferini geç açıklaması nedeniyle Stephan El Shaarawy'nin belgelerini zamanında hazırlayamadı.Bu durum transferin iptal olmasına neden olurken Stephan El Shaarawy, yatan transfer sonrasında sosyal medya hesabından 'hayal kırıklığı' emojisi paylaşımı yaptı.

Güncellenme Tarihi : 6.10.2020 09:40

İLGİLİ HABERLER