Spor
  • 28.2.2013 10:30

Fenerbahçe 2 yıl kabus yaşayacak

Önümüzdeki iki yıl içerisinde tek bir seyirci olayı yaşanırsa sarı lacivertliler Avrupa'ya veda edecek.Bununlu da kalmayacak Fenerbahçe sabıkalı takım durumuna düşücek.Bunun anlamı da verilecek cezalarda hiçbir indirimden yararlanamayacak.

Seyircisiz oynanan BATE Borisov maçında taraftarların dışarıdan paraşütle sahaya meşale göndermesi nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilen F.Bahçe, Viktoria Plzen mücadelesinde de taraftar desteğinden yoksun olacak. Sarı-lacivertliler, UEFA’ya gönderilen savunmada olayın saha dışında yaşandığını ve kulübü bağlamayacağını ifade ederken, bu kişilerden bazılarının polis tarafından gözaltına alındığını ve sorgularının yapıldıktan sonra serbest bırakıldıklarını da rapora ilave olarak göndermişlerdi. Bu gelişmelerin ardından olayı para cezasıyla atlatacaklarına inanan F.Bahçe’ye dün UEFA’dan şok bir karar çıktı. Buna göre Mönchengladbach maçında taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle BATE Borisov maçını seyircisiz oynayan Kanarya, bu maçta dışarıdan yapılan müdahale nedeniyle Plzen maçında da boş tribünlere karşı mücadele edecek.

İTİRAZ EDECEKLER

İki kez kez üst üste disipline sevk edilen ve ikisinde de ağır ceza alan F.Bahçe ayrıca bu performansı nedeniyle UEFA’dan Avrupa kupalarından men cezası aldı. Ancak bu karar 2 yıllığını ertelendi. Bu süre içinde benzer bir olay yaşanması durumunda Kanarya, Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek.

F.Bahçe Kulübü de UEFA’nın kararını resmi sitesinden şu açıklamayla duyurdu: “UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, cezamız nedeniyle seyircisiz oynadığımız Bate Borisov maçında, stadyum dışından atılan yabancı maddeler nedeniyle, Son 16 Turu’nda oynayacağımız Viktoria Plzen karşılaşmasının seyircisiz oynanmasına karar vermiştir.
2 yıl içinde kulübümüzle ilgili herhangi bir saha olayı yaşanması halinde, F.Bahçe katılım hakkı elde etse dahi, UEFA müsabakalarına katılamayacaktır.”

UEFA gözlemcisi bile ‘Bunlar idiot’ demişti

BATE maçında dışarıdan atılan meşaleler nedeniyle Migros Tribünü’nde bulunan Türk bayrağı yanarken, dumandan hakem oyunu yaklaşık 3 dakika durdurmuştu. Mücadelenin İtalyan gözlemcisi Stefano Farina yaşananlar için maç sonu “Bunları yapanlar idiot (geri zekâlı) olmalı. Hem Türk Bayrağı’nı yakıyorlar, hem de kulüplerinin yine ceza almasına neden oluyorlar” yorumunu yapmıştı.

‘Derbi için endişeye gerek yok’

Aykut Kocaman, hafta sonu oynanacak Beşiktaş derbisi için ise, “Hem bizim için hem ezeli rakibimiz açısından arkamıza kuvvetli bir rüzgâr almak açısından önemli görünüyor. Beşiktaş saha avantajını kullanmak isteyecek. Biz de bu dönemde son derece güçlüyüz. Kazanmak için yüksek bir gayret göstereceğimizden kuşkum yok. Kimsenin de kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Kocaman: Çok kırgınım

F.Bahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası’nda 1461 Trabzon ile oynanan maçın ardından, UEFA’nın verdiği 2. saha kapatma cezasını değerlendirdi. Üzgünlüğü her halinden belli olan tecrübeli hoca, “Kişisel olarak çok derin bir üzüntü içindeyim. Hem kulüp hem ülke imajı açısından son derece üzücü.

Bir şey söyleyemiyoruz artık bir anlamı olmuyor, suya yazı yazmak gibi, hepsi boş gibi geliyor. Tekrarı ve benzeri halinde daha da artacağı söyleniyor. Söyleyecek hiçbir şey yok. Gerçekten çok üzgünüm. Sadece F.Bahçe antrenörü olarak değil, hem F.Bahçeli olarak hem de futbolsever olarak, ülke vatandaşı olarak çok üzgünüm ve kırgınım. Yazık” dedi.

Kara haber dün akşam geldi

UEFA Disiplin Komitesi’nin F.Bahçe ile ilgili aldığı seyircisiz oynama, olayların 2 yıl içinde tekrarı halinde Avrupa’dan men ve Meireles hakkında aldığı karar ile ilgili faks dün saat 18.23’te kulübe ulaştı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:38

İLGİLİ HABERLER