Spor
  • 16.5.2004 02:44

FENERBAHÇE ALEX'İ 36 TRİLYONA TRANSFER ETTİ!..

Sambacı’nın transferi için Brezilya’ya giden asbaşkanlar Uslu ve Kutlualp, toplam 20 milyon Euro karşılığında anlaşma sağladı. Alex, Brezilya basınına yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile anlaştığını ve önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelerek, imza atacağını söyledi.

ŞAMPİYONLUĞUN ilan edilmesinin ardından transfer çalışmalarına başlayan Fenerbahçe, bir yıldır peşinde koştuğu Alex ile her konuda anlaştı. Cruzeiro’da forma giyen yıldız futbolcu, Brezilya basınına yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile üç yıllığına anlaştığını ve önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacağını söyledi.

En pahalı futbolcu olacak

Alex
’in, Fenerbahçe’den üç yıllık anlaşma karşılığı 12 milyon Euro alacağı, Cruzeiro Kulübü’nün de bu transferden 8 milyon Euro gelir elde edeceği bildirildi. Avrupa’nın ünlü kulüplerinin transfer listesinde yer alan Alex böylece Fenerbahçe’ye toplam 20 milyon Euro’ya (yaklaşık 36 trilyon Türk Lirası) mal olarak, Türkiye’nin en pahalı futbolcusu olacak.

Kutlamaya davet edildi

Bu transfer için Brezilya’ya giden asbaşkanlar Mahmut Uslu ile Hakan Bilal Kutlualp, Cruzeiro’nun Libertadores Kupası’ndan elenmesi üzerine Alex’i, Fenerbahçe’nin bugün yapılacak şampiyonluk kutlamalarına davet etti. Ancak Alex, takımından hemen ayrılmasının mümkün olmadığını, en geç haziran ayı başında eşiyle birlikte İstanbul’a geleceğini bildirdi.

Luciano ve Nobre de tamam

Alex’in transferini mutlu sonla noktalayan MahmutUslu ve Hakan Bilal Kutlualp, bu sezon kiralık olarak forma giyen Fabio Luciano ve Marcio Nobre’nin de bir yıl daha takımda kalmasını sağladı. Kutluap ile Uslu, Nobre için Cruzeiro, Luciano için de Corinthians kulüpleriyle yine kiralık olarak anlaştı.  

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER