Spor
  • 24.10.2020 16:41

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan YouTube ve Emre Belözoğlu açıklaması!

Fenerbahçe'nin online olarak gerçekleştirilen Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan başkan Ali Koç, önemli açıklamalarda bulundu.

Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda Ali Koç'un öne çıkan açıklamaları şu şekilde;

FB TV, kendi alanında tartışmasız lider. Bunun ciddi bir maliyeti var. Orta boy bir ulusal kanala eşdeğer bir kanalımız var. Bunun finansal bir yükü var. Er ya da geç, YouTube yayınına geçmek durumundayız. Bütün yayıncılık Youtube'den devam edecek.

'YOUTUBE'DAN 30-40 MİLYON KAZANMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

YouTube'dan sadece şu an 500-600 bin gelir sağlamaya başladık. Sistem tam oturunca 30-40 Milyon kazanmayı düşünüyoruz. FB TV kapanıyor diye endişelenmeyin ama er ya da geç YouTube'a geçeceğiz. FB TV'de çalışanları da YouTube için çalışacak.

'KÜÇÜLMEK ZORUNDAYIZ, SOKAĞA ATACAK PARAMIZ YOK'

Emre Belözoğlu çok güzel işler yaptı, Futbol Takımımız'da maliyet düştü. Ancak kurlar tam tersine hareket ediyor. Borçlarımızı yeniden yapılandırma kapsamında küçülmemiz gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Bunu yapmak durumundayız. Her harcamamızı gözden geçireceğiz. Bir kuruş bile sokağa atacak paramız yok. Küçülmek zorundayız. Bunun kaçarı yok.

Kenen Evren Lisesi'ni 14 Ekim tarihiyle bir yıl ön anlaşmayla aldık. Sonrasında 30 yıllık hakkını alacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. İyi projesi olan, bizlere öneride bulunabilir. Çevre Bakanlığı'na, Milli Eğitim Bakanlığı'na ve Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim. Aziz Yıldırım'a da teşekkürler.

“Sporcularımız olağanüstü dikkat etmeli”

Korona virüs pandemisinden dolayı yaşanılan sıkıntılara değinen Ali Koç, “Her hafta görüyoruz o takımda korona var bu takımda var diye. Euroleague’de 4 haftada 4 maç iptal edildi. Sonra kural değiştirdiler, maçlar ertelenecek şeklinde. Benim burada özellikle sporcularımıza çağrım var. Olağanüstü halde olduğumuz durumu kendi hayatlarınızda da uygulamanız. Sakatlık sahada olabilir ama bunun dışındaki her türlü sağlık sorunu dışında dikkatli olmamız lazım. Gidişatımızı engelleyecek en önemli unsurların başında bu korona belası söz konusu. Sporcularımız hem kendilerini hem ailelerini hem kulüplerini korumaları gerekir. Özel hayatlarda feragat etmek gerekiyor. Dün testlerimiz yapıldı. Tertemiz çıktı, iyi gidiyoruz. Basketbol takımımızın Euroleague'de 17 deplasmanı var. 1-2 deplasman dışında tarifeli gidiyorduk onları kaldırdık ve özel uçakla gidiyoruz. Euroleague kadınlarda fanus sistemi var. Türkiye’de ev sahipliği yapılacak. Seyircisiz fanus ortamında ligleri sürdürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Her bir aday kulüp imkanlarından faydalanabilir”

Haziran 2021 yılında gerçekleştirilecek olan seçimli genel kurul ile ilgili konuşan Koç, “Pandemi olmasa da er ya da geç bizim gibi 33 bin üyesi olan kurumların elektronik genel kurula sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Benim düşüncem korona konusu bizleri seneye de yoracak. Bundan 7-8 ay sonra seçim zamanı geldiğinde altyapısı hazır olan bu sistemin gerçekleşmesi için çaba sarf ediyoruz. Belki biz bunun öncüsü olacağız. Bence katılım da artar. Bununla beraber seçim senesine girdik. Benim en büyük hayalim Fenerbahçe'de en demokratik seçim yapılması. Her bir aday tesisleri, televizyonu ve radyoyu istediği şekilde kullanabilir. Burada kesinlikle ayrım yapılmayacaktır. Bizler de devam etme kararı çıkarsa kulüp imkanları kullanmayacağız. Şimdiden size bunun sözünü veriyorum” şeklinde konuştu.

'AZİZ YILDIRIM'A TEŞEKKÜRLER'

Güncellenme Tarihi : 24.10.2020 16:42

İLGİLİ HABERLER