Spor
  • 29.11.2020 23:59

Fenerbahçe - Beşiktaş maçında saha böyle karıştı!

KAYNAK : MİLLİYET

Beşiktaş, Süper Lig'in 10. haftasındaki derbi maçtaFenerbahçe'yi deplasmanda 4-3 mağlup etti. Mücadelenin son anlarında iki takım futbolcuları arasında tartışma yaşandı

Beşiktaş, Süper Lig'in 10. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe'yi deplasmanda 4-3 mağlup etti. Maçın son dakikalarında gerilim arttı.

Fenerbahçe maça hızlı başladı. Henüz 1. dakikada Ozan Tufan ile Fenerbahçe pozisyonun kıyısından döndü. Dakika 2'de Perotti altıpas önünde önce Rosier'e takıldı, dönen topu geri alıp tekrar vurdu ama direğin hemen üstünden auta gitti.

Golü Beşiktaş buldu

Golü Beşiktaş buldu

4. dakikada Cyle Larin'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Vincent Aboubakar, Mauricio Lemos'u çalımla ekarte ederek ceza alanına girdi ve sol çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı yakın köşeden, 90 diye tabir edilen yerden ağlarla buluşturmayı başardı. Beşiktaş, bu sezonun en erken golünü de Fenerbahçe deplasmanında bulmuş oldu.

Bir gol daha

Bir gol daha

20. dakikada hızlı gelişen atakta Rachid Ghezzal'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasını iyi takip eden Vincent Aboubakar, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Altay Bayındır'ın solundan ağlarla buluşturarak kendisinin ve takımının maçtaki ikinci golünü atmayı başardı.

Cisse sahnede

isse sahnede

Üst üste ataklar yapan Fenerbahçe, 34. dakikada Papiss Cisse ile farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Jose Sosa'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Marcel Tisserand kafayla topu arka direğe indirdi. Pozisyonu iyi takip eden Papiss Cisse yakın mesafeden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Utku Yuvakuran'ın yanından ağlarla buluşturmayı başardı.

Kırmızı çıktı

Kırmızı çıktı

Beşiktaş kalesine daha çok oyuncuyla giden Fenerbahçe, ceza sahası dışından şutlarla gol şansı aradı. Beşiktaş, mücadelenin 50. dakikasında 10 kişi kaldı. Cyle Larin, Gökhan Gönül'e eliyle yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Tugay Kaan Numanoğlu tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Bu kart oyuncunun maçtaki ikinci sarı kartı olduğundan Cyle Larin kırmızı kartla oyun dışı kaldı

Necipten gol

Necip'ten gol

Beşiktaş, 10 kişi kaldıktan sonra 53. dakikada Necip Uysal ile golü buldu. Eksik kaldığı dakikalarda Beşiktaş'ın 3. golünü atan Necip Uysal, 4 sezon sonra gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı formayla son olarak 2015-2016 sezonundaki Antalyaspor maçında fileleri havalandıran Necip, 53. dakikada takımının üçüncü golüne imza attı.

Necip ayrıca Beşiktaş kariyerindeki ilk derbi golünü de kaydetti. Maç içinde sakatlık yaşayan Necip Uysal, yerini Welinton'a bıraktı.

Ozandan gol

Ozan'dan gol

68. dakikada Fenerbahçe, Ozan Tufan ile farkı 1'e indirdi. Ceza alanında topla buluşan Mert Hakan Yandaş soldan topu içeri ortaladı. Kemal Ademi'nin kafayla indirdiği pası önünde bulan Dimitris Pelkas'ın yakın mesafeden yaptığı vuruşta top üst direkten geri geldi. Dönen topa hareketlenen Ozan Tufan altıpas önünden gelişine yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

Fabrice Nsakala farkı 2ye çıkardı

Fabrice Nsakala farkı 2'ye çıkardı

Beşiktaş, 88. dakikada etkili bir atak sonucu Fabrice Nsakala ile farkı tekrar 2'ye çıkardı.

VARla penaltı kararı ve gol

VAR'la penaltı kararı ve gol

Fenerbahçe, 90+6. dakikada penaltı kazandı. VAR'dan gelen uyarı üzerine hakem monitöre pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. Ozan Tufan, 90+7. dakikada penaltıyı gole çevirdi.

Saha karıştı

Saha karıştı

Dev derbin son anlarında tansiyon yükseldi. İki takımın oyuncuları birbirine girdi.

Beşiktaş'ta Rosier ve Fenerbahçe'de Ozan Tufan arasında tartışma yaşandı. İki ismin tartışmasına diğer futbolcular da katıldı.

İkili arasındaki bir mücadele sırasında sinirlenen 2 oyuncu birbirine fiziksel müdahalede bulundu

Bu ikiliye daha sonra Sadık Çiftpınar dahil oldu. Hakem uzaktan tartışmayı izledi.

Futbolcuları yedek kulübesinden sahaya giren takım arkadaşları ayırırken, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın Ozan Tufan'ı sakinleştirmesi dikkati çekti.

Tartışmanın sakinleşmesi sonrası Ozan ve Rosier sarı kart gördü

Müsabakayı Beşiktaş 4-3 kazandı. Bu sonuçla Fenerbahçe'nin 2020'ye girmeden önce Kadıköy'de ezeli rakiplerine karşı olan yenilmezlik serisi sona erdi.

17 Nisan 2005'te Fenerbahçe galibiyetinde kadroda yer alan Sergen Yalçın, teknik direktör olarak Kadıköy'de galip geldi.

Thiam ilk kez forvette

Thiam ilk kez forvette

Fenerbahçe'nin sene başında Kasımpaşa'dan transferi Mame Thiam, ilk kez Beşiktaş karşısında forvette oynadı.

Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'da birçok maçına santrforda çıkan ve 11 gole imza atan Thiam, Fenerbahçe formasıyla ise sadece kanatlarda oynamıştı.

Beşiktaş karşısında 77. dakikada Dimitris Pelkas'ın yerine oyuna giren Thiam, kalan süreyi forvet pozisyonunda geçirdi ve skora katkı sağlayamadı.

Güncellenme Tarihi : 29.11.2020 23:01

İLGİLİ HABERLER