Spor
  • 16.11.2016 16:38

Fenerbahçe derbiye rambo eğitimiyle hazırlanıyor

Pazar günü oynayacakları Galatasaray derbisinin hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçeli futbolcular, rambo eğitiminden geçti.

Ezeli rakibi Galatasaray’ı evinde ağırlayacak Fenerbahçe, milli takım haftasını çok iyi değerlendiriyor. İlk haftayı fiziksel çalışmalara ayıran teknik heyet, mücadele öncesindeki bu hafta içerisinde de taktiksel detaylara önem veriyor. Futbolcular adeta rambo eğitiminden geçti.

1- BOKS ANTRENMANI

Futbolular boks eldivelerini takıp özel bir çalışma yaptı. Kum torbalarına yapılan vuruşlarla üst adale grubunu güçlendirme çalışması yapıldı. Bunun dışında ayrıca reaksiyon çalışması da gerçekleşti. Komutlara göre en hızlı şekilde sağ ve sol yumruklarla futbolcuların reaksiyonlarının gelişmesi amaçlandı.

2- KÜREK ÇALIŞMASI

Futbolcular bunun dışında ayrıca kürek antrenmanı yaptılar. Salondaki özel makine gerçeğini aratmadı. Futbolcular, bu çalışma ile yine farklı bir kondisyon yüklemesi yaptı.

3- GEMİ HALATI

Bunun yanısıra gemi halatına benzeyen özel kalın halatlarla çalışmalara devam ettiler. Bu halatları sallayarak yine vücudun farklı bölgelerindeki kas gruplarını çalıştırdılar.

4- BİSİKLET

Klasik bisiklet antrenmanından farklı bir çalışmaydı. Tesisteki bu bisikletler sabit olmadığı için gerçekten yolda bisiklet sürüyormuş gibi bir durum söz konusu oldu. Yokuş yukarı çıkar gibi futbolcuları zorlayan ayrıca sağ ve sola yatabilen bu bisikletlerle futbolcular zorlu bir parkurda yarışıyormuş gibi efor sarf etti.

Güncellenme Tarihi : 16.11.2016 16:39

İLGİLİ HABERLER