Spor
  • 30.11.2011 00:45

FENERBAHÇE FEDERASYONDAN KELLE İSTEDİ!..

Federasyon yönetiminden Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'nın UEFA'nın yanlış yönlerdirdiğini iddia eden Fenerbahçe her iki ismin görevinden ayrılmasını istedi.
Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesinden yaptıığı açıklamada Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'yı TFF'deki görevlerinden istifaya çağırdı.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle takımlarının Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesi sürecinde, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bazı yetkililerince, UEFA’nın yanıltıldığını ileri sürdü.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında, yöneticiler Abdullah Kiğılı, Alaeddin Yıldırım ve kulüp avukatı Emin Bozkurt’la birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Ali Koç, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) açtıkları dava sürecinde, hem UEFA’nın, hem de TFF’nin savunmalarından ayrıntılara yer verdi.

TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ve TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı’nın, incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’a gelen UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornu’ya kendilerini suçlu gösterecek bilgiler verdiklerini iddia eden Ali Koç, sert ifadeler kullandığı bu iki ismin istifalarını istedi.

Fenerbahçe'den önemli açıklamalar

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, kulübün CAS’ta devam eden davası ile ilgili gelişmelere dair bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü'nde gerçekleştirildi.

Konuşmaya ilk olarak Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç başladı. İşte Koç'un söyledikleri:

"Bugünkü toplantımızın amacı Fenerbahçemiz'in UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmamasını tartışmak. Sizlerle bugün paylaşacağımız gerçeklerin amacı bu konuyla ilgili endişelerimizin ne kadar ciddi olduğunu ve Fenerbahçe'nin haklarının gasp edildiğini konuşmak. Halbuki Türkiye'de 3 Temmuz'da başlayan süreç, emniyetimiz, savcımız sunulan belgeler çerçevesinde Türkiye Futbol Federasyonumuz kendilerine düşen görevi yerine getirdiler. UEFA muhattabını aşarak Türkiye'de sayın savcıya bir ziyarette bulunmuştuk.

3 Temmuz'da Türkyie spor tarihinde görülmemiş bir olayla karşılaştık ancak biz Fenerbahçelileri hayal kırıklığına uğratan olay suçlar ne olursa olsun Başkanımız'a ve diğer arkadaşlarımıza yapılan muameledir.

Gerekli delillerin tamamına erişilmeden, ulaşılan bilgilerin de hukuka uygun olmayan şekilde kullanıldığı görülmüştür. Yargısız infaz yapılmıştır...

3 Ağustos ile birlikte başlayan süreçte sadece Fenerbahçe'yi de ön plana çıkarmak doğru değildir.

UEFA, Fenerbahçe kendi cezasını kendi çeksin demiyor. Turnuva oynanırken 3 Temmuz'da ortaya çıkmış bir gizlilk kararı var. Karar alınmadan UEFA nezdinde Milli Takımımız'dan diğer kulüp takımlarımıza kadar tehdit altında kalıyoruz...

UEFA, TFF'den gelen belgeyi gerekçe göstererek Şampiyonlar Ligi'ne bizi almadı. Sıfır tolerans olgusunun da tamamen bir çifte standart olduğunu da yaşadıklarımızdan çıkartabiliriz.

'Futbolcularımızı mecburen sattık'

Şampiyonlar Ligi'ne alınmadığımız günlerin ardından büyük sıkıntılar çektik. Kimse de çektiğimiz sıkıntıları tahmin edemez. Oyuncu kadromuzdan bir kısım ismi mecburen, bazılarını ise tercihen göndermek zorunda kaldık. Yine mecburen geçen seneye oranla bu yıl daha zayıf bir takım kurmak zorunda kaldık.

UEFA'nın aldığı kararın ardından bizi 5. takım olarak Şampiyonlar Ligi'ne almalarını istedik, kimseyi bizim yerimize Avrupa'ya alın demedik.

EMİN ÖZTÜRK'ün AÇIKLAMALARI

Ali Koç'un ardından ise sözü alan Avukat Emin Öztürk, Fenerbahçe Kulübü'nün CAS'a açtığı dava ile ilgili ulaşılan bilgileri paylaştı...

- Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hakkını, spor ailesi içinde aramak adına CAS'ta arama yoluna gittik. 1 Eylül tarihinde İsviçre'de de davamızı açtık. Kulüp ve TFF'den savunmalarını elde ettikten sonra da süreci yakından takip ettik.

- Men kararı TFF ve UEFA'nın ortaklaşa aldığı bir harekettir.

- UEFA, TFF'yi kararı konusunda serbest bırakmıştır. TFF'nin de kulübün Şampiyonlar Ligi'ne gidebilme konusunda aldığı karar da ortadadır.

- Etik Kurulu belgeleri incelemeye başlamıştır, doğrudur. Ancak bu kurul oluştuğundan beri kaç kişi ifadesi alınmak üzere emniyete gitti?...

"UEFA İLE TFF ORTAK HAREKET ETMEKTEDİR"

Avukat Emin Özkurt'un açıklamalalarının ardından Ali Koç tekrar sözü alarak konuyla ilgili değerlendirmelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Etik Kurulu belgeleri incelemeye başlamıştır, doğrudur. Ancak bu kurul oluştuğundan beri kaç kişi ifadesi alınmak üzere emniyete gitti?... Buna göre Etik Kurulu raporu etkisiz ve geçersizdir.

Fenerbahçe'nin ceza alması için eksik olan etik kurulu raporundan hareket edilmiştir.

Türkiye'yi bu kadar komik ve küçük duruma düşürmek ülkemize yakışmayan bir durum. Milyonlarca Fenerbahçeli'nin onuru ile oynandı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER