Spor
  • 17.8.2015 10:09

Fenerbahçe Feghouli transferini bitirdi

Fenerbahçe, 25 yaşındaki Cezayirli futbolcunun menajeriyle İstanbul'da görüştü ve yıllık 3.5 milyon euro'ya 3 yıllığına anlaşmaya vardı.
Yaz döneminin en hareketli takımlarından Fenerbahçe, son olarak Bursasporlu Ozan Tufan ve Volkan Şen transferlerinin ardından önemli bir ismi daha kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertliler, Valencia'nın yıldız futbolcusu Sofiane Feghouli'yi kadrosuna katmak için gün sayıyor. Feghouli'nin transferi için Valencia ile temaslarını hızlandıran Fenerbahçe, İspanyol kulübüyle bonservis konusunda anlaşmaya vardı. Transferin önündeki tek pürüz ise Valencia'nın 6 taksitle istediği bonservis bedelini Fenerbahçe'nin 12 taksitle ödemek istemesi. Kısa süre içinde iki kulübün bonservis ücreti ödemesi konusunda anlaşmaya varması beklenirken sarı-lacivertliler, 25 yaşındaki Cezayirli futbolcunun menajeriyle İstanbul'da görüştü ve yıllık 3.5 milyon Euro'ya 3 yıllığına anlaşmaya vardı. İspanyol kulübüyle 1 yıllık daha sözleşmesi olan Feghouli de sarı-lacivertli takıma gelmek istiyor ve Valencia'dan kendisine kolaylık gösterilmesini istedi. Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo da bu transfere nokta koymak için görüşmelerini sürdürüyor.
Valencia'da son dönemlerde sağ kanatta forma giyen ancak aynı zamanda ofansif orta saha ve sol kanat mevkilerinde de görev yapan Cezayir asıllı Fransız oyuncu, 2010 yılında Fransız ekibi Grenoble'dan ayrılarak Valencia'ya transfer olmuştu. 2010-11 sezonunun devre arasında Almeria'ya kiralanan Feghouli, daha sonra Valencia'ya dönerek son yıllarda İspanyol ekibinin vazgeçilmez oyuncularından biri haline geldi. Valencia forması altında çıktığı 136 resmi maçta 26 gol atıp 36 asist yapan Feghouli, geçen sezon ise 33 maçta 6 gol 5 asistlik bir performans sergiledi. Fransa U-21 ve U-18 Milli Takımı'nda forma giyen Feghouli, 2011 yılında ise Cezayir Milli Takımı'nı seçti.

Sow kalsın

Fenerbahçe yönetimi, Senegalli golcü Moussa Sow'un sözleşmesini uzatmaya hazırlanıyor. Teknik direktör Vitor Pereira performansından memnun olduğu Sow'un mutlaka takımda tutulmasını istiyor. Takımı 4-4-2 sistemiyle sahaya süren Portekizli teknik adam, kadroda en az 3 forvetin mutlaka olması gerektiğini vurguluyor. Sezona çok iyi bir giriş yapan Sow'un satılmasına karşı çıkıyor. Fenerbahçe yönetimi de Senegalli golcüyle önümüzdeki günlerde masaya oturacak, ücretinde iyileştirme yaparak sözleşmesini uzatacak. Sow da Türkiye'de ve Fenerbahçe'de mutlu olduğunu söyledi ve “Şu anda ayrılma gibi bir durumum kesinlikle söz konusu değil. Ben işime odaklandım, sezona iyi bir başlangıç yaptım ve tek ilgilendiğim konu Fenerbahçe'nin başarısı" ifadelerini kullandı.

Başarı, emeğin karşılığı

F.Bahçe'nin Brezilyalı golcüsü Fernandao, başarısını çok çalışmaya borçlu olduğunu, çalışmanın sonucunu aldığını söyledi. “F.Bahçe'ye benden çok daha kariyerli oyuncular gelip başarısız olmuş olabilir" diyen Brezilyalı oyuncu, "Ama ben başarılı olmak için geldim. Uzun yıllardır Fenerbahçe'de oynuyor gibiyim. Benim işim gol atmak. Gol atmak için çok çalışıyorum ve çalışmamın sonucunu alıyorum" şeklinde konuştu.

Persie kulübede

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Atromitos karşısında sahaya süreceği 11'i belirledi. Portekizli teknik adam, Kjaer'in cezası nedeniyle defansta Ba-Alves ikilisine şans tanıyacak. Sol bekte Caner Erkin, sağ bekte ise Şener görev yapacak. Orta sahada Nani, Diego ve Josef'in yeri garanti, Portekizli teknik adam, Meireles-Mehmet Topal arasındaki tercihini maç gününde yapacak. Forvette ise Sow-Fernandao ikilisi takımın gol silahı olacak. Pereira, henüz fizik kondisyon açısından takım arkadaşlarının gerisinde olan van Persie'yi Atromitos maçında yedek soyunduracak. Portekizli teknik adam, Hollandalı yıldızın henüz hazır olmadığını, onu yavaş yavaş oynatarak takım seviyesine getirmeye çalışacaklarını söyledi.

Ozan ve Volkan imza atıyor

Fenerbahçe'nin Bursaspor'dan transfer ettiği Ozan Tufan ve Volkan Şen, bugün sarı-lacivertli kulüp ile resmi sözleşme imzalayacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 14.00'te düzenlenecek imza töreninde Ozan 5, Volkan ise 3 yıllık mukaveleye imza atacak. Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın bonservisi için Bursaspor'a 7 milyon Euro, Volkan Şen için ise 2.5 milyon Euro ödeyecek. Lisans işlemleri bu hafta içinde tamamlanacak her iki oyuncu teknik direktör Vitor Pereira'nın görev vermesi halinde Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın Atromitos takımıyla yapılacak maçta forma giyebilecek.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:50

İLGİLİ HABERLER