Spor
  • 30.11.2011 00:40

FENERBAHÇE İLE AYDINLAR FEDERASYONU BİRBİRİNE GİRDİ!.

Ali Koç'a cevap veren Federasyon, "Pierre Cornu'nun beyanlarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığı, detayları ve kronolojik sırayla anlatılmıştır. Bu konu ile ilgili süreç tarafımızdan yakından takip edilmekte olup, detaylı açıklama takip eden zamanda yapılacaktır." dedi.
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle takımlarının Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi sürecinde, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bazı yetkililerince, UEFA'nın yanıltıldığını ileri sürdü.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında, yöneticiler Abdullah Kiğılı, Alaeddin Yıldırım ve kulüp avukatı Emin Bozkurt'la birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Ali Koç, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) açtıkları dava sürecinde, hem UEFA'nın, hem de TFF'nin savunmalarından ayrıntılara yer verdi.

TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ve TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı'nın, incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'a gelen UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornu'ya kendilerini suçlu gösterecek bilgiler verdiklerini iddia eden Ali Koç, sert ifadeler kullandığı bu iki ismin dolaylı olarak istifalarını istedi.

TFF'DEN CEVAP

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç ve kulüp avukatı Emin Özkurt'un bugün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara cevap verdi.

TFF'den yapılan yazılı açıklama şöyle:

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un, kulüp avukatı Emin Özkurt ile birlikte yaptığı basın toplantısı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkatle takip edilmiştir. Söz konusu toplantıda adı geçen "Pierre Cornu'nun beyanından" 18 Kasım tarihinde haberdar olunmuş ve bunu takip eden ilk iş günü olan 21 Kasım Pazartesi günü de, UEFA'ya hemen cevap ve itiraz yazısı gönderilmiştir. UEFA'ya yollanan resmi yazıda, Pierre Cornu'nun beyanlarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığı, detayları ve kronolojik sırayla anlatılmıştır. Bu konu ile ilgili süreç tarafımızdan yakından takip edilmekte olup, detaylı açıklama takip eden zamanda yapılacaktır."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER