Spor
  • 27.5.2022 12:19

Fenerbahçe istedi, Trabzonspor alıyor

Son şampiyon Trabzonspor'da son dakika transfer gelişmeleri yaşanıyor. Yeni yabancı kuralına göre kadrosunu yerli oyuncularla şekillendirmeyi planlayan Bordo-Mavililer, daha önce Fenerbahçe'nin de istediği yıldız isim için harekete geçti. Trabzonspor ayrıca La Liga'da forma giyen İsveçli sol beki de listesine ekledi.

Yaz transfer döneminin resmi olarak başlamasına sayılı günler kaldı. Süper Lig ekipleri kadrolarını güçlendirmek için kolları sıvadı. Gözler son şampiyon Trabzonspor'un yerli transferlerine çevrildi.Trabzonspor'un şampiyon kapattığı 2021-22 sezonunda kadrosunda en çok zorlandığı mevki sol bek olmuştu. Bu mevkide Trondsen, İsmail Köybaşı, Peres, Denswil, Abdülkadir Ömür, Puchacz ve Yusuf Erdoğan olmak üzere 7 isim değişmeli olarak görev yapmış ancak bir türlü istikrar sağlanamamıştı.

Bordo-mavili yönetim yeni sezonda böyle bir sıkıntı yaşanmaması için kolları sıvadı. Yerli kuralının da 7+4 olarak uygulanacağını dikkate alan Trabzonspor, bu bölgeye ilk etapta bir Türk oyuncu transfer etmek istiyor.

EREN ELMALI PAYLAŞILAMIYOR

Scout ekibinin hazırladığı rapor ve teknik ekibin onayı doğrultusunda ilk hedef Kasımpaşa ile yıldızı parlayan Eren Elmalı oldu. Ancak İstanbul kulübünün Trabzonspor dışında başta Fenerbahçe olmak üzere birçok farklı kulüple temas halinde olduğu ve bu nedenle oyuncunun satışıyla ilgili bir karar veremediği belirtildi.

Trabzonspor ise Kasımpaşa'nın 21 yaşındaki sol bek için vereceği kararı uzatması durumunda farklı isimlere yönelecek.Güncel piyasa değeri 1.8 milyon euro olan 22 yaşındaki Eren Elmalı, geçtiğimiz sezon Kasımpaşa ile 35 maçta 1 gol ve 4 asist katkısı yaptı.

SOL BEKE ALTERNATİF İSİM: LUDWİG AUGUSTİNSSON

Dış basında ise Sevilla'da forma giyen 28 yaşındaki İsveçli futbolcu Ludwig Augustinsson'un gündemde olduğu iddia edildi.

Trabzonspor'da bir taraftan dış transfer çalışmaları devam ederken diğer taraftan da iç transferde bazı oyuncularla sözleşme uzatma görüşmeleri sürüyor.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN TEKLİF GELDİ

Suudi Arabistan'ın Al-Hilal kulübünün kadrosuna katmak için teklifte bulunduğu Djaniny Semedo'yu teknik direktör Abdullah Avcı bırakmak istemiyor.

"YA SATALIM YA UZATALIM"

Yönetim kurulu da bir sezon daha sözleşmesi olan Yeşil Burun Adalı futbolcuya bu nedenle kontrat uzatma teklifi yaptı. Oyuncunun bu teklifi değerlendirme aşamasında olduğu ve kabul etmesi durumunda yola devam edileceği, aksi durumda ise gelecek sezon bedelsiz ayrılma ihtimali de düşünülerek, gelen tekliflerin değerlendirilebileceği belirtildi.

BAKASETAS: "TEK DÜŞÜNCEM DEVLER LİGİ"

Bakasetas ayrılacağı yönündeki dedikodulara noktayı koydu: "Benim böyle bir gündemim yok. Eğer bir teklif gelirse, sonrasında sürece bakılır. Ben hırslı ve hedefleri olan bir oyuncuyum. Nereye kadar ulaşacağımı görmek istiyorum. Şu an zaten çok büyük bir kulüpte oynuyorum. Şampiyon olduk, mutluyum. Sahip olduğum her şeyi bana veren yerdeyim. 2 yıllık kontratım var. İlerisini zaman gösterecek. Hedefim Devler Ligi'nde oynamak."

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 27.5.2022 12:23

İLGİLİ HABERLER