Spor
  • 30.11.2011 00:31

FENERBAHÇE KALECİSİ VOLKAN DOLANDIRICILIK DAVASI'NDA

Aralarında Volkan'ın bulunduğu 23 kişi ve 8 şirketin banka hesaplarındaki paraları zimmetine geçirdiği belirtilen banka müdürü Caner Balta, tahliye edildi.
Fenerbahçeli Volkan'ında müşteki olduğu zimmet davasında tahliye
Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel'le birlikte 23 kişi ve 8 şirketin banka hesaplarından zimmetlerine para geçirdikleri öne sürülen sanıkların yargılandığı davada tahliye kararı çıktı.

Fenerbahçe ve milli takımın kalecisi Volkan Demirel'in de aralarında bulunduğu 23 kişi ve 8 şirketin hesaplarından toplam 11 milyon 572 bin 130 lira, 2 milyon 288 bin 229 dolar ve 489 bin 450 euro zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan Banka Müdürü Caner Balta tahliye edildi. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Caner Balta, tutuksuz sanıklar Ahmet Memişoğlu, Burak Üzüm, Tayfun Kasarcı ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Ertuğrul Tokalakoğlu, bilirkişiye gönderilen dava dosyasının ve raporun henüz kendilerine ulaşmadığını belirtti.

"PARALARI MÜŞTERİLERİN RIZASIYLA KULLANDIM"
Duruşmada söz alan tutuklu sanık Caner Balta, banka tarafından zararı karşılanmış müşterilerin paralarını kullandığının doğru olduğunu belirterek, “Ancak bu kullanma onların rızasıyla olmuştur. Bu nedenle baştan beri zimmet iddiasını kabul etmiyorum. 2 sene 3 aydan beri tutukluyum tahliyemi talep ediyorum" dedi. Balta’nın avukatı Ersan Şen de söz alarak, “Dosya bilirkişiye gönderildiğine göre deliller toplanmıştır. Elde edilecek başka bir delil kalmamıştır. Müvekkilimin kaçma şüphesi söz konusu değildir. Tahliyesini talep ediyorum" dedi. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, Caner Balta’nın tahliyesine karar verdi. Balta hakkında yurtdışına çıkış yasağı da koyan heyet, her hafta Pazartesi ikametinin bağlı bulunduğu karakola giderek imza atması adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verdi. Bilirkişideki dosyanın beklenmesine hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

BALTA’NIN 21 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İddianamede, Caner Balta'nın birlikte hareket ettiği iddia edilen sanıklar Yener Balta, Ahmet Memişoğlu, Tayfun Kasarcı ve Burak Üzüm'ün hesaplarına para aktararak Volkan Demirel gibi yakın ilişki içinde bulunduğu 23 ayrı mudi ve 8 ayrı şirketin hesabından para transferlerinde bulunduğu ve bu yöntemle Caner Balta'nın toplam 11 milyon 572 bin 130 TL, 2 milyon 288 bin 229 dolar ve 489 bin 450 euro kendisi ve diğer şüpheliler yararına zimmetine geçirdiği iddia ediliyor. Sanık Caner Balta hakkında "zincirleme şekilde nitelikli zimmet" suçlarından 15 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istenirken diğer sanıklar Yener Balta, Ahmet Memişoğlu, Tayfun Kasarcı ve Burak Üzüm hakkında ise suça katılmaktan 7 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER