Spor
  • 6.5.2013 01:39

Fenerbahçe, lig ikinciliğini sıkıntıya soktu

     İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek lig ikinciliği ve 2013-2014 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmayı garantilemek isteyen sarı-lacivertliler, karşılaşmadan 2-0 yenik ayrıldı. Üçüncü sıradaki Beşiktaş, Eskişehirspor'u 2-1 yenince, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını bitime 2 hafta kala 3'e düşürdü.
     UEFA Avrupa Ligi yarı final turunun rövanşında Benfica'ya 3-1 yenilerek elenen sarı-lacivertliler, ligde de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 mağlup olarak arka arkaya 2 yenilgi aldı.
     Ligde kalma mücadelesi veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Fenerbahçe karşısında çok önemli 3 puan elde etti.
    
     -Cristian cezalı duruma düştü-
    
     Karşılaşmanın 56. dakikasında sarı kart gören Cristian, sarı kart cezalısı durumuna düştü.
     Bu sezon ligde 4. sarı kartını alan Brezilyalı futbolcu, takımının gelecek hafta Galatasaray ile yapacağı derbi maçta forma giyemeyecek.
    
     -Fenerbahçeli taraftarlar stadı erken terk etti-
    
     Fenerbahçeli taraftarlar, ikinci yarıda maçın bitmesini beklemeden stadı terk etti.
     Galatasaray'ın Sivasspor karşısında farklı galibiyetine karşın takımları 1-0 geride olunca, bazı taraftarlar 60. dakikadan itibaren stattan ayrılmaya başladı. Özellikle 80. dakikadan sonra statta Fenerbahçeli taraftarların sayısında büyük azalma oldu. Maçın uzatma bölümünde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ikinci golü atınca, tribünde kalan sarı-lacivertli taraftarlar da maçın bitmesini beklemeden stattan ayrıldı.
     Öte yandan, 90. dakikada Fenerbahçeli bir taraftar sahaya girdi. Güvenlik görevlileri taraftarı hemen yakalayarak, stat dışına çıkırdı.
    
     -Stoch ilk yarıda sakatlandı-
    
     Sakatlıklar yüzünden sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ilk yarısında da Stoch sakatlanınca mecburi oyuncu değişikliği yaptı.
     Maçın 23. dakikasında bir pozisyonda sakatlanan Stoch, tedavisinin ardından yeniden oyuna döndü. Ancak ağrıları olunca maça devam edemeyen Slovak futbolcu, 27. dakikada yerini Caner Erkin'e bıraktı.
    
     -Ömer Can ligdeki 3. golünü attı-
    
     İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ilk golünü atan Ömer Can Sokullu, bu sezon ligdeki 3. golünü kaydetti.
     Ömer Can, takımının 12. haftada Sanica Boru Elazığspor ile 1-1 ve 22. haftada da Orduspor ile 2-2 berabere kaldığı maçlarda birer gol kaydetmişti.
    
     -İBB Spor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yeni kazandı-
    
     Fenerbahçe'ye karşı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda büyük üstünlüğü bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, rakibini yine puansız gönderdi.
     Lacivert-turunculu ekip, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda rakibiyle yaptığı 6. lig maçında 5. galibiyetini aldı. Fenerbahçe, bu statta rakibini sadece 1 kez yenebildi. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçlarda İstanbul Büyükşehir Belediyespor 11, Fenerbahçe ise 4 gol attı.
     Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları arasında Süper Lig'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan maçların sonuçları şöyle:
    
     Sezon Maç Sonuç
     --------- ------------------------------------------- -----
     2007-2008 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe 2-0
     2008-2009 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe 2-0
     2009-2010 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe 2-1
     2010-2011 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe 0-1
     2011-2012 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe 3-2
     2012-2013 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe 2-0
    
     Muhabir: Alim Tunçay
     Yayıncı: Çetin Arslancan

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER