Spor
  • 30.7.2009 00:02

'FENERBAHÇE NEYSE DİYARBAKIRSPOR'DA O!..'

Denizlispor teknik direktörü Erhan Altın, ''Bizim için Fenerbahçe neyse, Diyarbakırspor da odur'' dedi.
Denizlispor, Avusturya kampı sonrasındaki ilk antrenmanını Denizli Haluk Ulusoy tesislerinde yaptı.
Antrenman öncesinde gazetecilere açıklama yapan Altın, 1 ile 7. hafta arasındaki maçları en az kayıpla geçmeyi planladıklarını, gösterecekleri performansın ardından üst sıralara doğru tırmanışa geçeceklerini söyledi. İlk hafta Fenerbahçe ile oynayacak olmalarını fazla önemsemediklerini ifade eden Altın, şöyle konuştu:
''Fenerbahçe de, Denizlispor da Süper Lig'de, ama ilk ama başka bir haftada Fenerbahçe ile karşılaşacaktık. Bizim için Fenerbahçe neyse, Diyarbakırspor da odur, Galatasaray neyse, Ankaraspor da odur. Biz, bütün takımları eşit seviyede görüyoruz. Futbolcularıma da bu bilinci aşılıyorum. Sahaya çıktığımızda, futbolun mantalitesi neyse onu yansıtırız. Biz takımların tarihlerine, bütçelerine saygı gösteriyoruz. Ama aynı ligde oynuyoruz ve sahada kim daha arzulu oynuyorsa maçı götürüp, gidiyor.''

2009-2010 sezonunun tüm Süper Lig ekiplerine hayırlı olmasını dileyen Erhan Altın, Fair-play çerçevesinde bol futbollu bir lig dilediğini söyledi.

Denizlispor olarak lige 3 etaplı bir çalışma ile hazırlandıklarını kaydeden Altın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''İlk etabımızda Denizli'de kendi sahamızda çalışma yaptık. Daha çok adaptasyon koşuları vardı. İkinci etap çalışmamızı Davraz'da gerçekleştirdik. Burada tamamen kondisyon yüklemesi yaptık. Üçüncü etap çalışmamız için Avusturya'ya gittik. Avusturya'da taktiksel çalışmalar ve hazırlık maçlarıyla devam ettik. Benim açımdan çok olumlu geçen bir kamp oldu. Kafamda düşündüğüm Denizlispor'un burada sahaya yansımaya başladığını gördüm. ''

''STRES VE SIKINTININ GİDERİLMESİ İÇİN MÜCADELE ETTİK''
Denizlisporlu futbolcularda, geçen yıllardan kalan son anda ligde kalma konusunda bir stres olduğunu fark ettiğini belirten Altın, kamplarda futbolcularda oluşan bu stres ve sıkıntının giderilmesi için ciddi mücadele verdiğini ifade etti. Altın, ''Futbolculardaki bu baskı ve stres çok doğal. Takımda genç ama yetenekli olan arkadaşların üzerindeki o baskıyı ve stresi kamp döneminde attığımızı düşünüyorum. Bu seneden itibaren tam bir lig futbolcusu oldular. Ligdeki hedefimiz, 10 sıralamasının üstlerinde yer almaktır. Bunu yapacak istek arzu ve futbol kapasitesinin Denizlispor'da olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Takımda ufak tefek bazı sıkıntıların olduğunu dile getiren Altın, bunun sebebinin sakat futbolcuların kamp dönemlerinde takıma katılamamaları olduğuna işaret ederek, bu futbolcuların takıma tam olarak adapte olmasının ardından iyi futbol oynayan, arzulu ve istekli bir Denizlispor'u izlettirmeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER