Spor
  • 22.2.2019 00:00

Fenerbahçe Rusya'da Avrupa'ya veda etti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Zenit ile karşı karşıya geldi. Mücadele Zenit'in 3-1 üstünlüğü ile sona erdi. Ve turu geçen Zenit oldu.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında Fenerbahçe, deplasmanda Rus ekibi Zenit ile karşılaştı. Mücadele ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğü ile sonuçlanırken, sarı-lacivertli ekip Avrupa'ya veda etti.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

4. dakikada sağ kanattan Driussi'nin ortasında Sadık'tan seken topu Azmoun göğsüyle Ozdoev'e indirdi. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0
11. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Moses'in şutu kaleci Lunev'de kaldı.
28. dakikada Moses'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Ayew'in kafa vuruşunda top auta gitti.
37. dakikada Driussi'nin sol kanattan ortasında arka direkte topa iyi yükselen Azmoun kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0
43. dakikada Alper'in pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Topal'ın şık vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-1

zenit fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

  Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

47. dakikada Tolgay'ın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Moses'in şutu auta gitti.
64. dakikada Driussi'nin pasında ceza yayı üzerinde Azmoun'un vuruşunda kaleci Harun topu kornere çeldi.
69. dakikada Ayew'in hatalı geri pasında Azmoun topu Mak'a aktardı. Kaleci Harun ile karşı karşıya kalan Mak'ın şutunda Harun topu kornere tokatladı.
76. dakikada Artem Dzyuba'nın ara pasında Mehmet Topal'ın müdahale edemediği topu alan Azmoun, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 3-1

enit 3 - 1 Fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

Stat: Krestovsky
Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett
Zenit: Andrei Lunev, Branislav Ivanovic, Igor Smolnikov, Aleksandr Anyukov, Yaroslav Rakitskyi, Hernani Junior (Robert Mak dk. 56), Wilmar Barrios, Magomed Ozdoev, Artem Dzyuba (Musaev dk. 88 ?), Serdar Azmoun (Zabolotny dk. 80 ?), Sebastian Driussi
Yedekler: Mikhail Kerzhakov, Luis Neto, Elmir Nabiullin, Matias Kranevitter
Teknik Direktör: Sergei Semak
Fenerbahçe: Harun, Sadık, Şener, Hasan Ali (İsmail dk. 67), Skrtel, Jailson (Slimani dk. 80 ?), Eljif Elmas, Mehmet Topal, Moses, Alper (Tolgay dk. 46), Ayew
Yedekler: Volkan Demirel, Neustadter, Abdulcebrail Akbulut, Frey
Teknik Direktör: Ersun Yanal
Goller: Ozdoev (dk. 4), Azmoun (dk. 37 ve 76) (Zenit), Mehmet Topal (dk. 43) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Azmoun, Hernani Junior, Barrios (Zenit), Alper Potuk, Skrtel, Tolgay, Eljif Elmas (Fenerbahçe)

enit 3 - 1 Fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ikinci maçında Fenerbahçe, Rusya ekibi Zenit'e konuk oldu. Gazprom Arena'da saat 20.55'te başlayan maçta İngiliz hakem Michael Oliver düdük çaldı. Oliver'in yardımcılıklarını ise Stuart Burt ile Simon Bennett üstlendi.

Turda evinde oynadığı ilk maçı 1-0'lık üstünlükle kapatan Fenerbahçe, Rusya deplasmanın da istediğini alarak adını bir üst tura yazdırmak istiyor. Gazprom Arena'daki zorlu maç öncesinde sarı lacivertli ekipte UEFA listesinde yer almayan Roberto Soldado, Mehmet Ekici ve Nabil Dirar'ın yanı sıra yeni transferler Serdar Aziz ve Miha Zajc da takımda yer alamadı. Öte yandan sakatlığı bulunan Valbuena, federasyon listesinde bulunmadığı için performansında düşüklük olan Benzia ile sarı kart cezası bulunan Isla da maç kadrosunda dahil edilmedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, turun ilk maçına göre kadroda 3 değişik isim ile sahaya çıktı. İlk maçta 11'de görev alan Isla, Valbuena ve Slimani'nin yerine Şener, Alper ve Ayew sahaya çıktı. 

Ersun Yanal, Zenit karşısına şu 11'le çıktı: Harun - Şener, Sadık, Skrtel, Hasan Ali, Jailson, Mehmet Topal, Eljif, Moses, Alper, Ayew.

enit 3 - 1 Fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

ÜSTÜ KAPALI STAT SOĞUĞU GEÇİRMİYOR

Zenit ile Fenerbahçe arasındaki maçın oynandığı stadın üstü kapalı olduğu için soğuğu geçirmiyor. 

Rusya'nın en soğuk kentlerinden biri olan Saint Petersburg'daki Gazprom Arena, teknolojisi ile dışarıdaki soğuk havaya rağmen maç izlemeye gelenlere sıcak bir hava sunuyor. Karşılaşmanın başladığı saatlerde açık alandaki hava sıcaklığı eksi 8'e kadar gerilerken, stat içinde sıcaklık 16 dereceye kadar artırılabiliyor.

enit 3 - 1 Fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Turun ikinci maçında her iki takım taraftarı, 64 bin kişilik Gazprom Arena'yı tamamen doldurdu. Zenit taraftarlarının yanı sıra yaklaşık 3 bin Fenerbahçe taraftarı da kendilerine ayrılan yerleri doldurdu.
 

enit 3 - 1 Fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu


ZENIT TARAFTARI KOREOGRAFİ YAPTI

Zenitli taraftarlar, Fenerbahçe maçı öncesinde koreografi hazırladı.
Rus taraftarların hazırladığı koreografide üst tarafta çift başlı kafasında taç bulunan kartal, altında ise kafasında fes bulunan kanarya sergilendi.

enit 3 - 1 Fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

Güncellenme Tarihi : 22.2.2019 12:23

İLGİLİ HABERLER