Spor
  • 15.3.2019 20:45

Fenerbahçe Sivas karşısında ölümden döndü

Mehmet Ekici'nin iğnenin deliğindeng çevirdiği top ile attığı gol sarı lacivertlileri büyük bir tehlikeden kurtardı.

Spor Toto Süper Lig 26. hafta maçında Fenerbahçe, Sivasspor'u sahasında 2-1 mağlup etti. 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1'i bulan Sarı-Lacivertliler, Kadıköy'de üst üste ikinci galibiyetini aldı..


Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasının açılışında Fenerbahçe, Sivasspor'u konuk etti. Sarı-Lacivertliler, 1-0 geriye düştüğü ve çok zorlandığı maçta rakibini 2-1 mağlup ederek evinde üst üste ikinci galibiyetini aldı. Kanarya, 31 puana yükselirken Yiğidolar 34 puanda kaldı.

İLK YARI KISIR GEÇTİ

Mücadeleye iki takım da dengeli başladı. 10. dakikada Ayew, Tolgay Arslan'ın pasıyla Sivasspor defansının arkasına sarktı ancak yaptığı ortada top defanstan sekerek kaleci Tolgahan'da kaldı. 33. dakikada Fenerbahçe'nin kaleyi bulan ilk şutu geldi. Moses sol kanattan ortasını yaptı, Soldado'nun kafa vuruşunda kaleci Tolgahan üstüne gelen topu rahatlıkla kontrol etti. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve iki takımın da pozisyon üretmekte zorlandığı müsabakanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA ART ARDA GOLLER!

Maçın ikinci yarısı da aynı şekilde orta saha mücadelesi şeklinde başladı. Sivasspor, Fenerbahçe'nin pozisyon bulmasına fırsat vermezken 73. dakikada Yiğidolar'ın golü geldi. Orta alanda Sadık'ın kaptırdığı top sonrası Ndinga, Emre'yi gördü. Emre'nin sol kanattan içeri çevirdiği topa penaltı noktası üzerinden Özer gelişine yerden vurdu: 0-1.

Ancak Fenerbahçe'nin bu gole yanıtı gecikmedi. Santranın ardından hemen rakip sahaya gönderilen topu Moses indirdi. Savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Soldado skora eşitliği getirdi: 1-1. 79. dakikada Ayew'in pasında ceza alanı dışından vuran Alper Potuk topu auta gönderdi.

80. dakikada Fenerbahçe öne geçme şansını değerlendiremedi. Ayew, karşı karşıya durumda kaleci Tolgahan'ı geçemedi. 81. dakikadaki kornerde Harun müdahalesi yetersiz kaldı. Topu önünde bulan Emre Kılınç'ın vuruşu yandan dışarı çıktı.

FENERBAHÇE GERİ DÖNDÜ!

86. dakikada Fenerbahçe'yi öne geçiren gol geldi. Hasan Ali'nin soldarn çevirdiği topa kimse dokunamazken arka direkte Mehmet Ekici, dar açıya rağmen fileleri havalandırdı. Uzatmalarda Sivasspor art arda kornerlerle tehlikeler yarattı ancak kaleci Harun ve savunma gole engel oldu. 90+5'te Moses çalımlarla ceza alanına girip karşı karşıya durumda vurdu ama top auta çıktı. Mücadele 2-1 noktalandı.

Fenerbahçe'den bir geri dönüş daha!

Stat: Ülker Stadyumu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz
Fenerbahçe: Harun, Isla, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Mehmet Topal (Mehmet Ekici dk. 54), Tolgay (Jailson dk. 84 ?), Moses, Ayew, Zajc (Alper dk. 72), Soldado
Yedekler: Volkan, İsmail, Ferdi, Şener, Neustadter, Oğuz Kağan, Eljif
Teknik Direktör: Ersun Yanal
DG Sivasspor: Tolgahan, Fatih, Bjarsmyr (Erdoğan dk. 90 ?), Paul Papp, Ziya, Hakan Arslan, Ndinga, Douglos, Emre, Özer (Mert Hakan dk. 83 ?), Dİabate
Yedekler: Ali Şaşal, Kone, Uğur, Torje, Rybalka, Alvarez
Teknik Direktör: Hakan Keleş
Goller: Özer Hurmacı (dk. 73) (DG Sivasspor), Soldado (dk. 74), Mehmet Ekici (dk. 86) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Bjarsmyr, Mert Hakan (DG Sivasspor), Sadık, Harun, Moses (Fenerbahçe) 

HARUN TEKİN, LİGDE 8 MAÇ SONRA

Fenerbahçe'nin kalecisi Harun Tekin, Süper Lig'de 8 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligde son olarak 17. haftada 24 Aralık'tan Antalyaspor maçında forma giyen Harun, Volkan Demirel'den formayı aldı.

OĞUZ KAĞAN DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Oğuz Kağan Güçtekin, sakatlığını atlattı ve yaklaşık 5 ay sonra maç kadrosuna alındı.

Sezonun ilk yarısında 28 Ekim'de oynanan MKE Ankaragücü karşılaşmasında ilk 11'de başlayan ve sakatlanan Oğuz Kağan, uzun bir aradan sonra kadroya dahil edildi.

ERSUN YANAL'A DESTEK

Fenerbahçeli taraftarlar, teknik direktör Ersun Yanal'a tezahüratlarla destek oldu.

Karşılaşmadan önce Yanal'ı tribünlere çağıran taraftarlar, deneyimli teknik adam lehine tezahürat yaptı. Yanal da tribünlere alkışla karşılık verdi.

DIRAR VE VALBUENA'NIN SAKATLIĞI VAR

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Nabil Dirar ile Mathieu Valbuena, Sivas ekibi karşısında forma giyemedi.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın tercihiyle santrforlar İslam Slimani ile Michael Frey de 21 kişilik maç listesinde yer almadı.

SİVASSPOR'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, takımını tek değişiklikle Fenerbahçe karşısına çıkardı.

Keleş, geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-0 yendikleri maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen David Braz'ın yerine Paul Papp'ı ilk 11'de görevlendirdi.

Öte yandan, iki takım futbolcuları sahaya ortak olarak "Dirilişten kurtuluşa bir duruştur Çanakkale" pankartıyla çıktı. Çanakkale Zaferi'nin 104. yılı dolayısıyla şehitler için saygı duruşu da maçtan önce yapıldı.

FENERBAHÇE EKİCİ İLE TUTUNDU

Fenerbahçe, Sivasspor'u Mehmet Ekici'nin attığı golle 2-1 mağlup ederken, önemli bir galibiyete imza attı.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe evinde Sivasspor'u 2-1 mağlup etti. Müsabakanın 73. dakikasında Özer Hurmacı'nın golüyle 1-0 öne geçen Sivasspor'a Fenerbahçe'nin cevabı gecikmedi. 74. dakikada Soldado'nun golüyle skoru eşitleyen sarı-lacivertliler 86. dakikada Mehmet Ekici'nin golüyle 2-1 öne geçti. Müsabaka boyunca net pozisyonlar üretemeyen Fenerbahçeli futbolcular maçın son bölümünde bulduğu gollerle galibiyete uzanan taraf oldu.

ŞEHİTLER İÇİN TEŞRİK TEKBİRİ

Fenerbahçe ile Sivasspor arasında oynanan Süper Lig mücadelesi öncesinde, Yeni Zelanda'da şehit edilen 49 insan için saygı duruşu yapıldı.

Fenerbahçe ile Demir Grup Sivasspor maçı öncesinde iki takım futbolcuları ve hakemler bir arada sahaya çıktı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yılı sebebiyle iki takım futbolcuları ile hakemler ellerinde ''Dirilişten Kurtuluşa Bir Duruştur Çanakkale'' yazılı pankart ile sahaya çıktı. Mücadele öncesinde şehitler için de saygı duruşunda bulunuldu.

SİVASSPORLULAR DA EŞLİK ETTİ

Maç öncesi seremonisinde saygı duruşuna geçen tüm stadyumda, Fenerbahçe ve Sivasspor tribünlerinden teşrik tekbiri sesleri yükseldi.

Gönülleri bir olan binlerce taraftarlar hep bir ağızdan "Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd" diyerek şehitleri andı.

ALİ KOÇ'TAN HASAN ALİ'NİN POZİSYONUNA TEPKİ

Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım'a yapılan sert müdahale sonrasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve yöneticiler ayağa kalkarak pozisyonun sertliğine tepki gösterdi.

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Sivasspor arasında oynanan müsabakanın 30. dakikasında Hasan Ali Kaldırım'a Sivassporlu futbolcu Douglas sert bir müdahalede bulundu. Bu müdahale sonrasında tribünler tepki verirken Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç pozisyona büyük bir tepki gösterdi. Yapılan faul sonrasında ayağa kalkan Koç pozisyonun sertliğine tepkide bulundu.

TARAFTARDAN SİVASSPOR'A ALKIŞ

Fenerbahçeli taraftarlar, Sivasspor'un golü sonrasında kırmızı-beyazlı futbolcuları alkışlayarak destek verirken sarı-lacivertli futbolculara tepki gösterdi.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Sivasspor arasında oynanan müsabakanın 73. dakikasında Sivasspor adına Özer Hurmacı topu ağlara gönderirken sarı-lacivertli taraftarlar Sivassporlu futbolcuları alkışladı. Alkışlama sonrası ıslıklarla Fenerbahçeli futbolculara tepki gösteren sarı-lacivertli taraftarlar 74. dakikada Soldado'nun beraberlik golüyle moral depoladı.

32.403 SEYİRCİ MAÇI TAKİP ETTİ

Fenerbahçe ile Sivasspor arasında oynanan müsabakayı 32 bin 403 biletli seyirci takip etti.

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Sivasspor arasında oynanan müsabakayı 32 bin 403 biletli seyirci takip etti. Sarı-lacivertli tribünler müsabaka boyunca takımına destek verirken deplasman tribününde yer alan Sivasspor taraftarı ise kendisine ayrılan yerin yarısını doldurarak takımına destek verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2019 01:47

İLGİLİ HABERLER