Spor
  • 10.8.2020 10:37

Fenerbahçe Sosa'yı alıyor Luis Gustavo'yu yolluyor

FENERBAHÇE VS. ERIC BAILLY

Fenerbahçe savunma hattını takviye etmek için titiz bir çalışma yapıyor. Birçok ismi listeye alan yönetim, geride kalan sezonda stoperde yaşanan sıkıntının tekrarlanmaması için her futbolcuyu detaylı olarak araştırıyor. Henüz yurt dışından transfer yapmayan Fenerbahçe’de listenin ilk sırasında Roma’lı Juan Jesus vardı. Fenerbahçe’ye önerilen son isim ise Eric Bailly oldu. Manchester United, başarılı oyuncunun kulübede oturmasındansa düzenli olarak forma giyeceği bir takıma gitmesini istiyor. Bailly bu nedenle kiralanaak. Oyuncunun menacerlik şirketi olan Promoesport, Fenerbahçe’nin kapısını çaldığı öğrenildi. Şirketin, Manchester United’ın Bailly’nin senelik 4.1 milyon Pound olan maaşının en az yarısını ödemeye devam edeceğini belirterek Sarı Lacivertliler’e teklifte bulundu. Çabuk ve fiziken güçlü bir stoper olan 26 yaşındaki savunmacı konusundaki tek soru işaret geçen sezon yaşadığı diz sakatlığı. Bailly bu nedenle sezonun ilk bölümünü kaçırsa da ikinci yarısında bir sorun yaşamadı. Başarılı oyuncu, son olarak Avrupa Ligi’ndeki LASK Linz maçlarında 90 dakika görev yaptı. Emre Belözoğlu, yıldız savunmacıyla ilgili detaylı bir araştırma yaptıktan sonra yönetime görüşünü bildirecek ve ona göre bir yol haritası çizilecek. (Fanatik)

LYON VS. LUIZ GUSTAVO

Fransız kulübü Olympique Lyon'un Luiz Gustavo ısrarı bitmiyor. Brezilyalı yıldız için temmuz ayı ortasında 8 milyon Euro'luk bir teklif sunan, ancak Fenerbahçe yönetiminin ret yanıtı ile karşılaşan Lyon Kulübü, sarı-lacivertlilere ikinci bir teklif daha sundu ve tam 10 milyon Euro önerdi. Fenerbahçe yönetimi, teklife henüz yanıt vermedi. Başkan Ali Koç, Gustavo'nun kesinlikle takımda kalmasını istiyor. Aynı şekilde Luiz Gustavo da Fenerbahçe'de çok mutlu ve ayrılmak gibi bir düşüncesi yok. Teklifin reddedilmesi beklense de bugün yapılacak TFF-Kulüpler Birliği toplantısından çıkacak sonuç bu kararın yönünü değiştirebilir. TFF ve Kulüpler Birliği'nin Riva'da bugün yapacağı görüşme sonrası harcama limiti konusunda beklenen esneklik sağlanmazsa, Fenerbahçe 3.5 milyon Euro civarında garanti ücreti olan Gustavo'yu elden çıkarmak zorunda kalabilir. Oyuncuyla ilgili durumun hafta içerisinde netlik kazanacağı ifade ediliyor. (Sabah)

FENERBAHÇE VS. JOSE SOSA

Trabzonspor ile Jose Sosa’nın menajeri Flavio Bilardo arasındaki görüşmeler uzun süredir devam ediyordu. Trabzonspor cephesi en son 1.7 milyon Euro teklif etmişti. Fırtına’da şu anda gündem, yeni yapılacak transferler. Bu nedenle Bordo-Mavililer, bu konuyu rafa kaldırdı ve beklemeye geçti. Ayrıca yeni teknik patronu Newton’un Sosa’ya sıcak bakmadığı da iddia ediliyor. Arjantinli yıldızın menajeri Bilardo, oyuncusunu Sarı-Lacivertliler’e önerdi. Taraflar arasında ilk temas kuruldu. İstanbul’da yaşamak istediği öne sürülen Jose Sosa için Emre Belözoğlu’nun kısa süre içerisinde oyuncuyla görüşme yapması bekleniyor. Fenerbahçe, senelik 1.5 milyon Euro’nun üzerine çıkmayı düşünmüyor. Önerilecek sözleşme süresi ise 1+1 yıllık olacak. Flavio Bilardo son olarak, Sosa’nın eski takımı Beşiktaş ile de iletişime geçti. 35 yaşındaki oyuncunun Türkiye’de son olarak Kara Kartal’da oynayarak ayrılması teklif edildi. Ekonomik sıkıntı yaşayan Siyah-Beyazlılar’ın 1.5 milyon Euro’nun üzerine çıkması beklenmiyor. Bu konuda son karar Sergen Yalçın’a bırakılacak. Başarılı hoca olumlu rapor verirse, masaya oturulacak. (Fanatik)

Güncellenme Tarihi : 10.8.2020 10:38

İLGİLİ HABERLER