Spor
  • 21.9.2013 20:58

Fenerbahçe 'SOW' yaptı...

Spor Toto Süper Lig'de çıkışa geçen Fenerbahçe, Elazığspor'u 4-0 ile geçti, son dört lig maçını da kazandı. Sarı Kanarya'yı galibiyete götüren goller Sow (3) ve Dirk Kuyt'tan geldi. 

Fenerbahçe ile Elazığspor arasındaki maça iki ekip de temkinli başladı.

İki ekipte açık bir oyun tercih ederken, ilk gol 10'uncu dakikada geldi. Bu dakikada Caner Erkin'in sağ köşe bayrağı dibinden kullandığı köşe vuruşunda Moussa Sow ön direkte kafayı vurdu. Elazığspor defansına çarpan top ağlarla buluştu ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda Sow'un bu sezon ligdeki ilk golü oldu.

21'inci dakikada Fenerbahçe'nin 2. golü geldi. Dirk Kuyt, Gökhan Gönül'ün defansın arkasına gönderdiği topla bir anda cezayayı üzerinde kaleci Zülküf'le karşı karşıya kaldı, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve sarı-lacivertlileri 2-0 öne geçirdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve devre 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda daha başa baş bir oyun sergilenirken, takımlar net pozisyonlar yakalayamadı.

80'de ise Fenerbahçe'nin üçüncü golü geldi. Sonradan oyuna giren Alper Potuk'un ara pasında Moussa Sow, cezasahası içerisi sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda golünü attı ve Sarı Kanarya'yı 3-0 öne geçirdi.

Dakikalar 90+1'i gösterirken Caner'in ara pasında cezasahası sağ içinde topla buluşan Sow, yerden sert ve düzgün vurdu. Top 4. kez Elazığspor ağlarıyla buluştu.

Maçta 4-0 Fenerbahçe galibiyetiyle sona erdi ve sarı-lacivertliler son 4 lig maçından da 3 puanla ayrıldı. Fenerbahçe ayrıca Kadıköy’de 3 Şubat’ta Sivasspor’a 2-1 yenildikten sonra sırasıyla Kasımpaşa, Bursa, Akhisar Belediye, Eskişehir, Kayseri, Galatasaray, Eskişehir ve Sivasspor’u mağlup eden Sarı-Lacivertliler, seriyi 9 maça çıkardı.


MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Dakika 1: Maç konuk ekip Elazığsporlu futbolcuların santrasıyla başladı.

Dakika 2: İlk tehlikeli atak Elazığspor'dan geliyor... Serdar Gürler ceza sahası dışından şutunu çekti ama top farklı şekilde auta gitti.

Dakika 4: Elazığspor sağ kanattan atağa kalktı ceza alanına gönderilen topa Köksal koşusunu yaptı ancak savunma zamanında araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dakika 5: Fenerbahçe'de Kuyt sağ kanattan ortasını ceza sahası içine yaptı... Moussa Sow'dan önce kaleci Zülküf topu kontrol etti.

Dakika 7: Bu dakikaya kadar maç ortada geçti, her iki takım da rakibinin boşluğunu arıyor.

Dakika 8: Serdar Gürler rakip yarı alanın sağ kanadında Caner'in müdahalesiyle yerde kaldı karar faul.

Dakika 8: Serdar Gürler serbest vuruşu kullandı... Fenerbahçe ceza sahası içinde bir  karambol yaşandı... Sane şutunu çekmek isterken Egemen araya girdi.

Dakika 10: GOOOLLLLLLLLLLL... Moussa Sow... Fenerbahçe'de köşe vuruşu için topun başına geçen Caner ortasını açtı ön direkte Sow kafayı vurdu ve topu ağlarla buluştu.

Dakika 12: Fenerbahçe'de golün ardından Meireles ceza sahası dışından bir şut denemesi yaptı ancak top auta gitti.

Dakika 16: Elazığspor Fenerbahçe yarı alanında rakibine baskı kurmak istiyor.

Dakika 17: Maçın hakemi Elazığsporlu Pape Sow'a sarı kart gösteriyor.

Dakika 18: Fenerbahçe etkili geldi... Elazığspor ceza alanı içinde arka tarafa düşen topu Kuyt kontrol etti ardından kavisli bir şut çekti ancak kaleci Zülküf topu kornere çeldi.

Dakika 19: Köşe vuruşunu Caner kullandı... Ceza sahasında Bruno Alves kafayı vurdu, savunma topu uzaklaştırdı.

Dakika 21: GOOOLLLLLLLLLL... Dirk Kuyt... Elazığsporlu Serdar Özkan'ın kritik bölgede kaptırdığı top sonrası Gökhan Gönül, Kuyt'a uzun bir pas attı Kuyt, rakip savunma arkasına iyi sarkıp topla buluştu ve ceza alanına girip karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi.

Dakika 25: Elazığspor ikinci golün ardın farkı kapatmak için Fenerbahçe kalesine yükleniyor ancak arka tarafta büyük boşluklar bırakıyor.

Dakika 28: Tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Cristian'ın ceza alanı dışından şutu kaleciden döndü ve Webo sol çaprazdan kale sahasına ortasını gönderdi ama savunma topu uzaklaştırdı.


Dakika 25: Elazığspor ikinci golün ardın farkı kapatmak için Fenerbahçe kalesine yükleniyor ancak arka tarafta büyük boşluklar bırakıyor.

Dakika 28: Tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Cristian'ın ceza alanı dışından şutu kaleciden döndü ve Webo sol çaprazdan kale sahasına ortasını gönderdi ama savunma topu uzaklaştırdı.

Dakika 30: Elazığspor'da Deniz Yılma, rakip yarı alanda topla buluştu ve uzak mesafeden kaleye şutunu çekti ama Volkan için oldukça kolay bir top oldu.

Dakika 33: Fenerbahçe'de Moussa Sow sarı kart gördü... Ofsayta yakalanan Sow hakemin düdük çalmasına rağmen topa vurduğu için sarı kartla cezalandırıldı.

Dakika 35: Mehmet Topal, Elazığspor yarı alanında topla buluştu ve ceza alanı dışından kaleye sert şutu üstten dışarıya çıktı.

Dakika 39: Elazığspor'da teknik direktör Sollied erken bir oyuncu değişikliğine gidiyor... Sollied, Pape Sow'u oyundan alıyor yerine Hakan Söyler oyuna dahil oluyor.

Dakika 42: Elazığspor orta alanda sık pas hataları yapıyor.

Dakika 44: Fenerbahçe kendi yarı alanında pas yapıyor.

Dakika 45: İlk yarının sonuna gelinirken maçta temponun oldukça düştüğü görülüyor.

Dakika 45: Maçın hakemi Ynus Yıldırım ilk yarıya 1 dakika ilave ediyor.

Dakika 45: Fenerbahçe Gökhan Gönül sağ kanattan içeri güzel bir orta kesi Webo gelişine sert vurdu ancak top savunmaya çarpıyor.

...Hakem Yunus Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor ve Fenerbahçe soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gidiyor...

Dakika 46: İkinci yarı Fenerbahçeli futbolcuların santrasıyla başladı.

Dakika 48: İkinci yarıda her iki takımda istekli bir oyun sergiliyor.

Dakika 49: Elazığsporlu Serdar Gürler Fenerbahçe yarı alanında Caner'in müdahalasiyle yerde kaldı karar serbest vuruş.

Dakika 50: Yine bir Elazığspor atağında sol kanattan ceza alanına hareketlenen Serdar Özkan, Alves'in müdahalesiyle yerde kaldı ve Alves de sarı kart gördü.

Dakika 51: Fenerbahçe'de Caner mutlak bir golü engelliyor... Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortaya Ahmet kafa vuruşunu yaptı ancak son anda Caner çizgi üstünde topu kornere gönderdi

Dakika 51: Fenerbahçe'de Caner mutlak bir golü engelliyor... Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortaya Ahmet kafa vuruşunu yaptı ancak son anda Caner çizgi üstünde topu kornere gönderdi

Dakika 52: Fenerbahçe Cristian Baroni ile yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamıyor... Fenerbahçe'nin ani atağında savunma arkasına atılan topta sağ kanatta ceza alanı dışında topla buluşan Cristian içeri katetti kaleciyle karşı karşıya pozisyonda iki arkadaşı boş olmasına rağmen şutunu çekiyor ancak kaleci mesafeyi iyi kapatıyor ve mutlak bir golü önlüyor.

Dakika 54: Fenerbahçe atağında Meireles'e sert bir faul yapan Köksal Yedek sarı kart gördü.

Dakika 59: Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği... Cristian Baroni oyundan çıkıyor yerine Alper Potuk oyuna dahil oluyor.

Dakika 63: Fenerbahçe sağ kanattan tehlikeli geldi... Kuyt'ın kale sahasına ortasına Sow ve kaleci Zülküf birlikte yükseldi ama top Zülküf'te kaldı.

Dakika 66: Fenerbahçe bu sefer sol kanattan Sowla geldi... Moussa Sow içerideki Kuyt'a oratasını açtı ancak savunma araya girerek topu kornere gönderdi.

Dakika 67: Kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ceza alanına yaptığı ortayı savunma uzaklaştırdı.

Dakika 69: Elazığspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Görkem, Webo'ya faul yaptı ve karar serbest vuruş.

Dakika 70: Kullanılan serbest vuruşta Meireles'in uzak kale direği yakınlarına ortasında Alves'in kafa vuruşu yandan dışarıya çıktı.

Dakika 72: Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sol kanattan ceza alanına ortasını yaptı ancak Elazığspor savunması topu uzaklaştırdı.

Dakika 75: Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan'ın ceza alanına ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.

Dakika 76: Kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına yapılan ortada Zülküf topun sahibi oldu.

Dakika 79: Fenerbahçe'de Ersun Yanal, Pierre Webo'yu oyundan alıyor yerine Salih Uçan'ı oyuna dahil ediyor.

Dakika 80: GOOOLLLLLLLLLL... Moussa Sow... Fenerbahçe atağında Alper'in ara pasına sağ çaprazda hareketlenen Sow, topu kontrol etti ve ceza alanı içinde çaprazdan vuruşunda farkı 3'e çıkardı.

Dakika 81: Elazığspor'da oyuncu değişikliği... Deniz Yılmaz oyundan çıkarken Onur Ayık oyuna giriyor.

Dakika 83: Fenerbahçe'de Raul Meireles'in yerine Hasan Ali Kaldırım oyuna dahil oldu.

Dakika 83: Elazığspor'da da bir oyuncu değişikliği Serdar Gürler'in yerine Noyan Öz oyuna giriyor.

Dakika 86: Fenerbahçe'de Mehmet Topal, bir ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve şu an tedavisi yapılıyor.

Dakika 90+1: GOOOLLLLLLLLLL... Moussa Sow...

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Yunus Yıldırım

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Kuyt, Meireles (Dk. 83 Hasan Ali), Mehmet Topal, Cristian (Dk. 59 Alper Potuk), Sow, Webo (Dk. 79 Salih)
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

ELAZIĞSPOR: Zülküf, Deniz Aslan, Görkem, Çağlar, Özgür, Serdar Gürler, Pape Sow (Dk. 39 Hakan), Sane, Serdar Özkan, Köksal, Deniz Yılmaz (Dk. 80 Onur)
TEKNİK DİREKTÖR: Trond Sollied

Goller: Dk. 10, 80, 90+1Moussa Sow, Dk. 21 Dirk Kuyt

Sarı Kartlar:Dk. 33 Moussa Sow, Dk. 50 Alves (Fenerbahçe) Dk. 17 Pape Sow, Dk. 53 Köksal (Elazığspor)

MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Elazığspor ile yaptıkları mücadelede, son iki lig maçındaki 11 kurgusunda üç oyuncu değişikliğine gitti.  Ligin 3. haftasında Sivasspor, 4. haftasında da Kasımpaşa maçlarında sahaya aynı 11'i sürerek, bu sezon ilk kez üst üste iki maçta aynı kadroyu görevlendiren Yanal, 5. hafta mücadelesinde Elazığspor'a karşı bu kadrodan üç oyuncu değişimi yaptı.  Yanal, son iki haftada 11'de bulunan Emenike, Holmen ve Selçuk Şahin'in yerine Sow, Cristian ve Mehmet Topal'a şans verdi.

SOW İKİ HAFTA, CRISTIAN ÜÇ HAFTA SONRA KADRODA
Ersun Yanal, performansına bağlı olarak, yabancı kontenjanı nedeniyle ligde bundan önceki iki maçta kadroya almadığı Sow'a 11'de yer verdi. Sivasspor ve Kasımpaşa mücadelelerinde görev alamayan Senegalli forvet, Elazığspor'a karşı takımdaki yerini aldı. Yanal, son 3 lig maçında 18'in dışında tuttuğu Cristian'ı da Elazığspor önünde 11 kişilik kadroda görevlendirdi.

EMENİKE VE HOLMEN KADRODA YOK
Ersun Yanal'ın Sow ve Cristian'ı 18 kişilik kadroya dahil etmesiyle, Emenike ve Holmen yabancı kontenjanı nedeniyle kadronun dışında kaldı.  Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, ağrıları bulunduğu öğrenilen Emenike'nin yanı sıra, son iki lig maçında ilk 11'de görev verdiği Holmen'i 18'e almadı.  Sarı-lacivertli formayı giymeye başladığından bu yana ilk kez kadronun dışında kalan Nijeryalı futbolcu, Torku Konyaspor maçından itibaren takımının oynadığı 6 resmi maçta da 18'de yer almıştı.

SELÇUK ŞAHİN'İN YERİNE MEHMET TOPAL
Fenerbahçe'nin son 4 resmi maçında 11'de sahaya çıkan Selçuk Şahin, Elazığıspor maçında yerini Mehmet Topal'a bıraktı. Sakatlığı nedeniyle forma giyemediği 2. haftadaki Eskişehirspor, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal rövanşı ile ligde 3. haftadaki Sivasspor ve 4. haftadaki Kasımpaşa mücadelesinde yedek kalan Mehmet Topal, Elazığıspor karşısında 11'deki yerini aldı. Sarı-lacivertli takımda sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Emre Belözoğlu ile Yobo da 18 kişilik kadroda bulunmadı.

NOTLAR

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın büyük bölümü dolarken, bazı tribünlerde yer yer boşluklar oluştu.

Fenerbahçeli taraftarlar, tezahüratlarında, yarın Beşiktaş ile derbi maça çıkacak Galatasaray'a göndermeler yaptı.

Karşılaşmayı izleyen Elazığspor taraftarları, bulundukları tribünün demirlerine "Elazığ stadyum istiyor" yazılı pankart astı.

Elazığsporlu futbolcular sahaya "Kurban bereketi Kızılay'la yıl boyu sürsün" pankartıyla çıktı.

Karşılaşma öncesi, vefat eden milli takım ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ercan Aktuna için saygı duruşu yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER