Spor
  • 8.10.2005 06:16

FENERBAHÇE TARAFTARI KARŞI ATAĞA GEÇTİ VE GERETS'İN KARIŞTIĞI SKANDALI ORTAYA ÇIKARDI!..

Anelka'nın tartışmalı golünden sonra temizlik protestoları başlayınca Fenerbahçe taraftarı karşı atağa geçti. Rakiplerin geçmişini araştırmaya başladı.

Hakkındaki ilk ilginç bilgilere ulaşılan isim ise Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets oldu. Antu.com taraftar sitesinde Gerets'in Standard Liege'in kaptanı olduğu dönemde şike yaptığı için üç yıl men cezası aldığını yazdı.

SABAH olayın gerçek yüzünü araştırdı: Yıl 1982. Standard Liege'in 12 Mayıs tarihinde Barcelona ile UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda maçı vardır. Bu karşılaşmadan önce ise ligde Waterschei karşılaşması. Eric Gerets'in eski karısı ile Waterschei'dan Roland Janssens'in eşi yakın arkadaştır. Barcelona mücadelesinin önemi iki futbolcu arasında konuşulur ve Gerets, Janssens ile karşılaşmaya asılmamaları için toplam 420 bin Belçika frangı paraya anlaşma sağlar. (Bu rakam bugünün değeriyle kişi başı 750 euro)
 
Mücadeleyi S.Liege kazanır ve şampiyonluğunu ilan eder. Ancak bu maçtan birkaç gün sonra Nou Camp'ta Barcelona'ya 2-1 yenilirler. Bu olay uzun araştırmaların ardından 22 Şubat 1984'te karara bağlanır ve Gerets 6 ay futboldan men edilir. O dönemde teknik direktör olan ve geçen yıl ölen Goethals ise 1993'te Marsilya'yı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşır, ancak adı bir kez daha şike skandalında yer alır.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER