Spor
  • 10.1.2014 00:17

Fenerbahçe transferde çok büyük oynuyor

Süper Lig'in lideri Fenerbahçe, hem gelecek sezonun yabancı yapılanmasını sürdürüyor hem de kadrosuna yeni isimler katmanın planlarını yapıyor.

Devre arasında transfer yapmayacağını ve yabancı kontenjanı kısıtlamasına göre hareket edeceğini açıklayan Fenerbahçe, Avrupa'da yıldız oyuncuları da takip etmeye devam ediyor. Genç, koşan ve arzulu bir takım yaratmak isteyen Ersun Yanal, sezon sonuna kadar sözleşmesi olmasına rağmen Fenerbahçe'nin geleceğini yaratmak için mücadele ediyor. Sarı lacivertli takımla ilk sezonunda şampiyonluk yaşayıp kontratını böyle bir başarı ile yenilemek isteyen Ersun Yanal, Marsilya'nın yeni yıldız adayını da gözden kaçırmıyor.

Yeni jenereasyonun yıldız adayı
Geçen sezon Bastia formasıyla harikalar yaratan ve ülkemizde düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın yıldızları arasında yer alan Thauvin, bu yıla da bomba gibi girmişti. Geride bıraktığımız ilk yarıda altısı Şampiyonlar Ligi karşılaşması olmak üzere toplamda 26 maça çıkan Florian Thauvin, 11 gol 6 asistlik bir performans yakaladı. Fransa 21 Yaş Altı Milli Takımı'na da yükselen Thauvin için geleceğin Ribery'si yorumları da yapılıyor. Fransa Milli Takımı'nın yeni nesil yıldız adayları arasında gösterilen sağ kanat oyuncusu, geçen sezon da Bastia formasıyla adeta şov yaptı. Milli maçlar dahil olmak üzere 46 maça çıkan Thauvin, 18 hol 4 asistlik performansıyla Fransa Ligi'ni salladı.

İngiliz basını Arsenal ve Fenerbahçe dedi
Geleceğin yıldızı olarak gösterilen 20 yaşındaki futbolcu için Fenerbahçe'nin devrede olduğu, oyuncunun sezon sonuna kadar takibine devam edileceği belirtildi. Marsilya'nın içinde bulunduğu mali kriz ve lihdeki kötü durumu, oyuncunun satılmasına neden olabilir. Marsilya ligin ilk yarısını lider Paris Saint Germain'in 15 puan gerisinde 6. sırada tamamladı.

Marsilya böyle giderse Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılamama riskiyle de karşı karşıya. Ciddi bir ekonomik kriz tehlikesi yaşayan Marsilya, Thauvin'i ciddi bir bonservis bedeli karşılığında elinden çıkarabilir. Transfermarkt değerlerine göre 12 milyon Euro bonservis bedeli biçilen Thuavin için İngiliz basını Arsenal'in de devrede olduğunu yazdı. İngiltere medyası, Wenger'in Fransız yıldız adayı ile yakından ilgilendiğini ve transferde rakiplerinin Fenerbahçe olduğunu ifade etti.

Transfer harikası
Haberin detayındaysa Marsilya'nın 15 milyon Euro ödeyerek kadrosuna kattığı Florian Thauvin için beklediği bonservis bedelinin 20 milyon Euro olduğu yazıldı. Sarı lacivertlilerin bu bonservis bedeline yaklaşmasının çok zor olduğu, Arsenal'in de bu kadar büyük bütçeli bir transferi yaz dönemine bırakacağı belirtildi

Grenoble'dan Bastia'ya transfer olan Thauvin, buradan Lille'e 3,5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. Lille daha sonra oyuncunun 1 sene daha Bastia'da kiralık oynamasını istedi ve futbolcuyu eski takımında bıraktı. Burada harikalar yaratan Florian Thauvin, Lille'e gelmeden Marsilya'ya gitti. Ancak bu transfer Lille kulübüne 15 milyon Euro kazandırdı. Fransa'nın en çok konuşulan transfer politikalarından biri olan Thauvin, Lille'de oynamadan takımına 15 milyon Euro kazandırmış oldu.

Yanal'ın Kampl ısrarı sürüyor
Fenerbahçe'nin bir diğer transfer hedefi de Kevin Kampl, Sezonun ilk yarısını fırtına gibi geçiren ve Ersun Yanal'ın ısrarla kadrosuna katmak istediği Sloven oyuncu için sarı lacivertliler her şartı zorlayacak. Gerek sezon sonu gerekse de devre arası transfer sezonunda kadrosunda görmek istediği Kampl için Ersun Yanal'ın ısrarı devam ediyor. İlk devrede 29 maça çıkan ve 10 gol 16 asist gibi üst düzey bir performans sergileyen Kampl, geçen yılı da 7 gol 15 asist ile tamamlamıştı. Skora katkısı oldukça fazla olan orta saha oyuncusu, Ersun Yanal'ın istediği tüm özelliklere sahip. Eurosport.com Türkiye'nin edindiği bilgiye göre, Ersun Yanal'ın önümüzdeki sezonki oyun planı için Kampl'ı ısrarla istediği belirtildi. Salzburg'un 7,5 milyon Euro bonservis bedeli belirlediği Kampl için futbolcunun menajeri Eurosport.com Türkiye'ye sarı lacivertlilerin ilgisini doğrulayan açıklamalarda bulunmuştu. Antalya kampı devam ederken Ersun Yanal'ın da transfer için Aziz Yıldırım ile bir araya gelebileceği de belirtildi.

Üç yabancı kesin gidici
Devre arasında Kadlec ve Yobo, sezon sonunda da Krasic ile yolları ayıracak olan sarı lacivertliler sözleşmesi bitecek olan Cristian için de Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunacak. Eğer Cristian'ın başvurusu kabul edilirse futbolcuyla yeni mukavele yapılacak. Türkiye'deki 5. yılına haziran ayıyla beraber merhaba diyecek olan Cristian Baroni, Mert Nobre gibi Türk statüsünde oynayabilecek. Miroslav Stoch'un da sezonun ikinci yarısında performansına bakılarak yeni sezon kampına götürülüp götürülmeyeceğine karar verilecek. Slovak futbolcu Yunanistan Ligi'ndeki başarılı performansını sürdürürse takımda kalacak. Ancak sert bir düşüş yaşarsa gelen ilk ciddi teklifle yollar ayrılacak.

 

Alper Aslan - Eurosport

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:37

İLGİLİ HABERLER