Spor
  • 31.3.2016 23:11

Fenerbahçe transferi bitirdi

Basketbolda Avrupa’nın ‘yükselen yıldızı’ konumundaki Fenerbahçe, bir yandan Final-Four’u kovalarken, diğer yandan da ‘geleceğe yatırım’ yapmaya devam ediyor… Son yıllarda ünlü coachu Zeljko Obradovic ile yaşadığı yükselişle birlikte iyi bir hava yakalayan ve Avrupa’nın en güçlü takımlarından biri olan Fenerbahçe, transferde de ses getiren bir hamle yaptı.

Sarı-Lacivertliler’in, THY Euroleague’de Top 16 turu E Grubu’nda geçtiğimiz hafta rakip sahada karşılaştığı ve 30 sayı farkla 89-59 kaybettiği Cedevita Zagreb’de forma giyen 16 yaşında ve 2.05 boyundaki Bosna Hersekli forvet Dzanan Musa ile anlaştığı ortaya çıktı. Dzanan Musa’nın Fenerbahçe’yi yendikleri maçın ardından sosyal medya hesabından ‘Bir sonraki takımımı yenmek harika bir his’ şeklinde açıklama yapması da transferin gerçekleştiğini ortaya çıkardı.

YILDIZI 2014’TE PARLADI
1999 doğumlu olan ve şutör guard pozisyonunda forma giyen Dzanan Musa, Fenerbahçe’ye karşı oynadığı maçta ise 6 dakika süre alırken, 4 sayı, 3 ribaund ve 1 asist ile oynadı. 2014 yılındaki U 16 Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı basketbolla herkesin dikkatini çeken Dzanan, yaşı küçük olmasına rağmen turnuvanın maç başına bulduğu 23 sayı ile sayı kralı olmayı başarmıştı. Dzanan, Bosna Hersek’in 8. Bitirdiği turnuvayı 23 sayı, 6.3 ribaund ve 3.3 asist ortalamalarıyla noktalamıştı. Her ne kadar sayı kralı olsa da, oyunun tüm parametrelerinde katkı vermesi ve takımını sırtlaması, Dzanan’ın müthiş bir turnuvayı geride bırakmasını sağlamıştı.

‘KOBE BRYANT İDOLÜM’
Kendisi ile yapılan röportajlarda ‘İdolün kim?’ sorusuna, ‘Kobe Bryant’ cevabını veren Dzanan Musa, 2014 yılında kendisine sorulan ‘gelecekteki hedeflerin neler?’ sorusuna ise, ‘İlk hedefim Euroleague’de oynamak ve daha sonra umuyorum ki NBA’de oynayabilirim’ cevabını vermişti.

Habertürk

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER