Spor
  • 24.1.2014 00:33

Fenerbahçe Ülker Panathinaikos'u devirdi

Euroleague Top 16 turunda Panathinaikos'u ağırlayan Fenerbahçe Ülker, dördüncü maçında ilk galibiyetini aldı.

Euroleague Top 16 turu B Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, Ülker Sports Arena'da konuk ettiği Panathinaikos'u 77-72 mağlup etti.

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 4. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker, kendi evinde Panathinaikos’u 77-72 mağlup etti. Sarı-lacivertliler bu sonuçla E Grubu’ndaki ilk galibiyetini aldı.
Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter Mahmut Uslu, Asbaşkan Ahmet Özokur, Teknik Direktör Ersun Yanal ile sarı-lacivertli futbolcular ve voleybolcular da izledi.
Mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da hücumlardan boş döndü. İlerleyen dakikalarda Emir Preldzic ile hücumda etkili olan Fenerbahçe Ülker, 5. dakikayı 10-6 önde geçti. Sarı-lacivertliler, farkı çift hanelere kadar açtı ve ilk çeyreği 23-11 önde tamamladı. Oyunun kontrolünü ikinci çeyrek boyuncu elinde bulunduran ve rakibini boş atışlara zorlayan Fenerbahçe Ülker, ilk yarıyı 39-28 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte de sert savunma anlayışını sürdüren sarı-lacivertliler, 25. dakikayı 49-35 önde geçti. Ardından 9-0’lık seri yakalayan Panathinaikos, skoru 49-44’e getirerek, farkı 5 sayıya kadar indirdi. Fenerbahçe Ülker toparlanarak, son 10 dakikaya 56-50 önde girmeyi başardı. Maçın son çeyreği büyük çekişmeye sahne oldu. Panathinaikos, Diamantidis’in hücumda etkili olmasıyla maçın bitimine 5 dakika kala 58-58 ile skoru eşitledi. Sarı-lacivertliler maçın son dakikalarında Linas Kleiza’nın kritik basketleriyle karşılaşmadan 77-72 galip ayrılan taraf oldu.
Fenerbahçe Ülker bu sonuçla E Grubu’nda ilk galibiyetini alırken, Panathinaikos ise ilk mağlubiyetini yaşamış oldu.

FENERBAHÇE ÜLKER BASKETBOL TAKIMI BAŞANTRENÖRÜ ZELJKO OBRADOVIC:  “PSİKOLOJİK OLARAK DA ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK” 

Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 4. hafta maçında, kendi evinde Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'u 77-72 mağlup ederek, Top 16'daki ilk galibiyetini aldı.
Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, çok zor ve çok önemli bir maçı kazandıklarını belirterek, “Rakibimiz son çeyrekte kendini gösterdi. Biz ilk yarıda daha iyiydik. Savunmamız çok iyiydi. Hücum açısından da bazı anlarımız çok iyiydi. En büyük sorunumuz maçın en önemli anlarında özellikle top kaybı olarak çok hata yapmamızdı. Rakibimiz çok tecrübeli olduğu için hatalarımızı değerlendirip maça ortak oldular. Oyuncularımı bu önemli galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Psikolojik olarak da çok önemli bir galibiyet aldık" dedi.
Kalan 10 maçlarında da mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Obradovic, taraftara, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Ersun Yanal'a da kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

“FENERBAHÇE İÇİN SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIM”
Oyuncularına her maçta yüreklerini ortaya koymaları gerektiğini söylediğini vurgulayan başarılı antrenör, eski takımı Panathinaikos'a karşı mücadele etmesiyle ilgili olarak, "Çok zor bir süreçti 13 yıllık takımıma karşı oynamak. Diamantidis ve Fotsis'i karşımda görmek ilginçti. Onlar kalbimde. Şu an Fenerbahçe'deyim ve Fenerbahçe için sonuna kadar savaşacağım" ifadelerini kullandı.

AZİZ YILDIRIM'IN ÇOK BÜYÜK HAYRANIYIM”
Yargıtay tarafından şike davasında aldığı cezalar onanan Aziz Yıldırım'ın durumunun sorulması üzerine Obradovic, "Her zaman söylediğim gibi Aziz Yıldırım'ın çok büyük hayranıyım. Onun varlığı bizim için çok önemli" cevabını verdi.

PANATHINAIKOS CEPHESİ
Panathinaikos Başantrenörü Argiris Pedoulakis ise zor bir maç oynadıklarını ve Fenerbahçe Ülker'in önemli bir galibiyet aldığını belirterek, "Çok zor bir maçtı. Fenerbahçe Ülker, çok motive ve sert başladı. Bu bize de sürpriz oldu. İlk yarı konsantrasyonumuzu sağlayamadık ve çok basit hatalar yaptık. Fenerbahçe Ülker'in oyun kurucuları bizi çok zorladı. Hücum ribauntlarında da etkili oldular. İkinci yarı dengeledik. Maçın sonuna başa baş geldik ama sonucu alamadık" şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının Fenerbahçe taraftarı ile ilgili sorusu üzerine Pedoulakis, "Panathinaikos - Olympiakos salonları gibiydi. Kültürlerimiz çok benziyor" şeklinde cevap verdi.


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER