Spor
  • 11.1.2015 12:20

Fenerbahçe Veli Kavlak'a 1 milyon euro imza parası vermiş

Sarı-Lacivertliler, yıllık 2 milyon eurodan 4 senelik kontrat ve 1 milyon euro da imza parası teklif etti. 26 yaşındaki yıldız ilk sezon 3 milyon euro kazanacaktı

Be­şik­taş'ta üçün­cü se­zo­nu­nu ge­çi­ren ve gel­di­ği gün­den bu ya­na gös­ter­di­ği per­for­mans­la ta­kı­mın de­ğiş­me­zi olan Ve­li Kav­lak, bir ta­ne­si Tür­ki­ye'den ol­mak üze­re üç ina­nıl­maz tek­lif al­dı. Tür­ki­ye'den Ve­li'ye ta­lip olan ta­kım Fe­ner­bah­çe'nin ham­le­si ses ge­ti­re­cek cins­ten. Sa­rı la­ci­vert­li­ler, Avus­tur­ya Mil­li Ta­kı­mı'nın da for­ma­sı­nı gi­yen tec­rü­be­li oyun­cu­ya ula­şa­rak Be­şik­taş'la söz­leş­me ye­ni­le­me­me­sini is­te­di. Tam 4 yıl­lık an­laş­ma öner­di­ler. Bu dört yı­lın her bi­ri için 2 mil­yon eu­ro net üc­ret ve­ri­le­cek­ti. Maç ba­şı ve bo­nus­lar bu­nun dı­şın­da. Fe­ner­bah­çe'nin tek­li­fi bu­nun­la sı­nır­lı kal­ma­dı. Ve­li'ye ay­rı­ca 1 mil­yon eu­ro im­za pa­ra­sı tek­lif edil­di.  Ya­ni fut­bol­cu­nun ilk yıl için ka­za­na­ca­ğı pa­ra 3 mil­yon eu­ro.

EVERTON FAZLA VERDİ AMA...
İkinci teklif ise İngiltere Premier Lig'in köklü ekibi Everton'dan geldi. İngilizler aynı sözleşme süresini, 4 sezon, önerdi; aynı ücreti verdi: 2 milyon euro net. Fakat bu teklifin Fenerbahçe'ninki arasında bir fark vardı. İngilizler, Avusturya pasaporto taşıyan yıldıza imza parası olarak 1.5 milyon euro teklif ettiler.

YAKINDA SÖZLEŞME İMZALIYOR
İn­gi­liz eki­bi bu trans­fer için çok bas­tır­dı. Me­na­jer Mar­ti­nez, Ve­li'yi te­le­fon­la ara­dı. Tec­rü­be­li tek­nik adam, “Se­ni ta­kı­mım­da gör­mek is­ti­yo­rum, bu­ra­da  oluş­tur­ma­yı amaç­la­dı­ğı­mız pro­je­nin önem­li bir par­ça­sı ola­cak­sın. Bu fır­sa­tı de­ğer­len­dir­me­li­sin" de­di. Pre­mi­er Lig tem­sil­ci­si, Ve­li'yi hem Avus­tur­ya mil­li ta­kı­mın­da hem de Be­şik­taş'ın Av­ru­pa maç­la­rın­da ya­kın­dan göz­lem­le­miş­ti. Üçün­cü öne­ri ise İtal­ya'nın La­zi­o ta­kı­mın­dan gel­di. Ro­ma tem­sil­ci­si pa­ra­sal ko­nu­lar­da Fe­ner­bah­çe ve Ever­ton se­vi­ye­si­ne çı­ka­ma­sa da son de­re­ce ıs­rar­lı ol­du. 26 ya­şın­da­ki ba­şa­rı­lı fut­bol­cu­nun bir iki gün için­de Be­şik­taş ile söz­leş­me­si­ni ye­ni­le­ce­ği be­lir­til­di. Gur­bet­çi fut­bol­cu­nun kon­tra­tı bu kez 4 yıl­lık ola­cak.
(Bugün)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER