Spor
  • 13.2.2019 00:00

Fenerbahçe, Zenit'i tek golle geçti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde Zenit’i 1-0 mağlup ederek tur için avantajlı duruma geçti.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında Fenerbahçe evinde Rus temsilcisi Zenit'i 1-0 mağlup ederek bir üst tur için avantajlı duruma geçti. Müsabakaya etkili başlayan sarı-lacivertliler ilk yarıda rakibini baskı altına alırken 21. dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde Islam Slimani ile 1-0 öne geçti. 43. dakikada Mehmet Topal'ın ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı noktasını gösterirken, 44. dakikada kullanılan penaltıyı Harun Tekin kurtarmasını bildi.

Fenerbahçe avantajı Islam Slimani ile kaptı

Müsabakanın ikinci yarısında etkili oyunu sürdüren Fenerbahçe'de net birkaç pozisyondan yararlanamazken, savunmada Sadık Çiftpınar'ın hamleleri dikkat çekti. Sarı-lacivertliler üstün götürdüğü maçı 1-0 kazanarak Rusya'da oynanacak ikinci maç için avantaj sağladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

14. dakikada boşta kalan topu kapan Valbuena, soldan bindiren Hasan Ali'yi gördü. Bu futbolcu ceza sahası dışından şutunu attı ancak top yandan auta gitti.

18. dakikada Eljif Elmas'la verkaç yaparak topu alan Moses, ceza sahası dışından çok sert vurdu. Savunmanın ayak koyduğu top az farkla kornere gitti.

20. dakikada Valbuena, Isla'dan aldığı pasla son çizgiye inip tekrar Isla'yı gördü. Ceza sahası içinde topla buluşan yıldız oyuncunun sert şutunda savunma son anda araya girip topu kornere gönderdi.

21. dakikada Valbuena'nın kullandığı korner atışında Sadık kafayı vurdu. Savunmadan seken topa bekletmeden vuran Slimani, takımını öne geçiren isim oldu. 1-0

24. dakikada Isla, savunmanın arkasına sarkan Eljif'i gördü. Topla buluşan genç futbolcu, ceza sahası dışından çok sert vurdu ancak kaleci Lunev bu pozisyonda gole izin vermedi.

27. dakikada Eljif, Moses'le yaptığı paslaşmanın ardından çok sert vurdu. Kaleci Lunev'in sektirdiği top kornere çıktı.

43. dakikada Anyukov'un sağdan ortasında Driussi topa müdahale etmek isterken Mehmet Topal'ın hamlesiyle yerde kaldı. Hakem Buquet bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.

44. dakikada kazanılan penaltıda topun başına gelen Mak sert vurdu ancak Harun'un dokunduğu top üst direğe çarptı. Harun direkten dönen topu tekrar kontrol etmeyi başardı ve gole izin vermedi.

İKİNCİ YARI

50. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın sıfırdan ortasına altıpasın sağında iyi yükselen Slimani'nin kafa vuruşunda, top üstten dışarı çıktı.

57. dakikada Valbuena'nın pasıyla sağda topla buluşan Isla, rakibinden sıyrıldıktan sonra topu ceza sahası dışında bulunan Eljif Elmas'a çıkardı. Makedon futbolcunun gelişine yerden vuruşunda, top kalecide kaldı.

60. dakikada Isla ile yaptığı verkaçla sağdan ceza sahasına giren Valbuena'nın sol ayağıyla plase vuruşunda, kaleci topu kontrol etti.

63. dakikada Mak'ın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Slimani'den seken top arkada Rakitskiy'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ ayağıyla yerden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı.

STAT: Ülker
HAKEMLER: Ruddy Buquet, Guillaume Debart, Julien Pacelli (Fransa)
FENERBAHÇE: Harun Tekin, Isla, Sadık Çiftpınar, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Jailson, Eljif Elmas (Dk. 72 Ayew), Moses (Dk. 84 Alper Potuk), Valbuena (Dk. 90+2 Neustaedter), Slimani
ZENİT: Lunev, Anyukov, Rakitskiy, Ivanovic, Nabiullin (Dk. 61 Smolnikov), Kranevitter, Barrios, Hernani, Driussi (Dk. 74 Azmoun), Mak (Dk. 85 Marchisio), Dzyuba
GOL: Dk. 21 Slimani (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 5 Rakitskiy, Dk. 40 Anyukov, Dk. 68 Mak (Zenit), Dk. 14 Isla, Dk. 31 Sadık Çiftpınar (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, Rusya ekibi Zenit ile mücadele etti. Ülker Stadyumu'nda saat 20.55'te başlayan maçta Fransız hakem Ruddy Buquet düdük çaldı. Buquet'in yardımcılıklarını ise Guillaume Debart ve Julien Pacelli üstlendi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligde oynanan Kayserispor maçının 11'ine göre Zenit karşısına 4'ü zorunlu 8 değişik isimle çıktı. Yanal, UEFA listesinde yer almayan Mehmet Ekici, Nabil Dirar, Serdar Aziz ve Roberto Soldado'ya yer veremezken Volkan Demirel, Andre Ayew, Roman Neustaedter'i yedek soyundurdu, karşılaşma öncesi de Tolgay Arslan sakatlık yaşadı. Tecrübeli teknik adam bu isimlerin yerine sahaya Harun Tekin, Sadık Çiftpınar, Martin Skrtel, Mathieu Valbuena, Mehmet Topal, Victor Moses, Islam Slimani ve Eljif Elmas'ı sürdü.

Ersun Yanal sahaya şu 11'le çıktı: Harun Tekin, Isla, Skrtel, Sadık Çiftpınar, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Jailson, Eljif Elmas, Valbuena, Moses, Slimani.

TOLGAY ARSLAN MAÇ KADROSUNDAN ÇIKARILDI

Fenerbahçe'de devre arasında takıma dahil olan ve sarı lacivertli forma ile ilk Avrupa maçına çıkacak olan Tolgay Arslan karşılaşmanın kadrosundan çıkarıldı. Esame listesinde ilk 11'de yer alan Tolgay, maç öncesi yaşadığı sakatlık nedeniyle 11'deki yerini Eljif Elmas'a bıraktı. Tolgay'ın mücadele öncesi ısınmak için çıktığı sahada sakatlık yaşandığı belirtildi. Tolgay'ın durumundan sonra yedek kadroya Frey eklenirken, Benzia'ya bu maçta görev verilmedi.

KALE HARUN'A EMANET

Ersun Yanal, sakatlığı sona eren Harun Tekin'e Zenit maçında kaleyi emanet etti. Tecrübeli teknik adam, en son ligde 24 Aralık'ta Antalyaspor ile oynanan maçta görev verdiği Harun Tekin'e 50 gün sonra Avrupa mesaisinde şans verirken Volkan Demirel'i yedek soyundurdu.

NETO VE SKRTEL ESKİ TAKIMLARINA KARŞI SAHADA

Fenerbahçeli futbolculardan Luis Neto ve Martin Skrtel eski takımlarına karşı sahadaki yerlerini aldı. 2004-2005 sezonunda Zenit'e transfer olan ve 2007-2008 sezonuna kadar forma giyen Skrtel mücadeleye ilk 11'de başladı. Geçtiğimiz sezon Zenit'e dönen Neto ise eski takımına karşı yedek soyundu.

Öte yandan mücadele başlamadan önce ısınmak için sahada yer alan Volkan Demirel ile Neto hasret giderdi. İki futbolcu saha kenarında birbirlerine sarılarak bir süre sohbet etti.

STAT DOLDU

Fenerbahçe ile Zenit arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Hafta içi olması rağmen takımlarını yalnız bırakmayan sarı lacivertli taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla gönül verdikleri takımlarına destek oldular. Zenit taraftarları ise kendilerine ayrılan yerin büyük bir bölümünü doldurdu.

ZENIT 2 AY SONRA RESMİ MAÇA ÇIKTI

Zenit 62 gün sonra ilk resmi maçına çıktı.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Son 32 Turu'nda evinde ağırladığı Zenit, 62 gün sonra ilk resmi maçına çıktı. Son resmi maçını 13 Aralık 2018 yılında deplasmanda SlaviaPrag deplasmanında oynayan Rus ekibi mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı. Rusya liginde devre arası olan Zenit, bu süre zarfında 5 hazırlık maçına çıkıp 2 de galibiyet aldı.

RUS GAZETECİLERDEN MAÇA BÜYÜK İLGİ

Fenerbahçe-Zenit maçını takip etmek için 25 Rus gazeteci İstanbul'a geldi.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Son 32 Turu'nda evinde ağırladığı Zenit maçına, Rus basını yoğun ilgi gösterdi. 25 Rus gazeteci, Şükrü Saraçoğlu Ülker Stadyumu'nda kendilerine ayrılan yerde müsabakayı takip etti.

 

Güncellenme Tarihi : 12.2.2019 23:34

İLGİLİ HABERLER