Spor
  • 27.1.2014 14:45

Fenerbahçe'de iki kadro dışı yolda

Fenerbahçe'de beklenen gelişme artık gerçekleşiyor. Sarı lacivertlilerde Nijeryalı defans oyuncusu Yobo kadro dışı kalıyor. Sezon başından bu ayana kadroda düşünülmediği kendisine iletilen ve yabancı kontenjanı yüzünden Dünya Kupası'nı bile kaçırma riski taşıyan Yobo, gelen teklifleri kabul etmeyince kadro dışı kalıyor. Yobo'nun kadro dışı kalmasının arkasında ise ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Ayrılmak için para istedi
Fransa'nın Sochaux takımından 600 bin Euro'luk teklif alan Yobo'nun, Premier Lig'den de talipleri çıkmıştı. Menajeri aracılığıyla bu teklifleri değerlendiren Yobo, sarı lacivertli takımdan ayrılmak için ikinci dönem için alacağı maaşları da isteyince transfer durduruldu. Fenerbahçe yönetimi takım ayırt etmeden gelen teklifleri kabul etti. Yobo'nun takımdan ayrılması ve bu zamana kadar olan katkıları için kolaylık sağlanması adına bonservis bedeli olarak çok fazla bir ödeme istenmedi. Ancak Nijeryalı futbolcunun 250 nin Euro olan maaşını talep etmesi üzerine başkan Aziz Yıldırım devreye girdi.

Aziz Yıldırım çok sinirlendi
Yobo'nun bu tavrına çok sinirlenen Yıldırım'ın teknik kadro ile görüşerek kadro dışı bırakılmasında bir sorun olup olmayacağı soruldu. Ardından gerekli talimatı verdi ve Yobo'nun takımdan ayrılmazsa sezon sonuna kadar kadro dışı bırakılması kararını aldı. Böylelikle Yobo Fenerbahçe'de kalsa bile sezon sonuna kadar Dereağzı Tesisleri'nde idmana çıkacak. Bunun nedeni ise Yobo'ya yapılan kolaylıklara rağmen kendisinin, ayrılmak için henüz hak etmediği pararları istemesi. Her fırsatta Dünya Kupası'na katılma vurgusu yapan Yobo'nun kadro dışı kalmasıyla bu hayalinin de suya düşmesi bekleniyor.

Holmen'in durumu Yanal'a bağlı
Fenerbahçe için bir kritik kadro dışı atağı da Holmen için gelebilir. Sezon başında bedavaya transfer edilen Holmen için Süper Lig'den birçok takımla görüşen ve devre arasında gönderilmesine karar veren sarı lacivertliler, İsveçli orta sahadan gelen yanıtla şoke oldu. Holmen'in de Yobo gibi kalan ücretlerinin bir bölümünü istediği ve ödenmezse sezon sonunu bekleyerek ayrılacağı belirtildi. Bunun ardından Ersun Yanal'ın gözdesi olan futbolcu için de kadro dışı ihtimali gündeme geldi. Holmen için son kararı Ersun Yanal verecek.

(Kaynak: Eurosport)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:08

İLGİLİ HABERLER