Spor
  • 5.10.2005 06:30

FENERBAHÇE'DEN 100. YIL BOMBASI!..

Şu günlerde Nicolas Anelka’nın elle attığı golle Konyaspor’u yenerek zirve yarışına devam eden Fenerbahçe eleştiriledursun, Başkan Aziz Yıldırım gelecek sene kutlayacakları 100. yıl çalışmalarını harıl harıl sürdürüyor.

Faruk Ilgaz Tesisleri’nden yayılan haberde Yıldırım’ın gelecek yıl bir asrını dolduracak olan Fenerbahçe’ye, Arsenal’in Fransız golcüsü Thierry Henry’yi getireceği iddia edildi.

Teknik Direktör Christoph Daum’un da dediği gibi Sarı-Lacivertliler, bir çok oyuncu transfer etmek yerine; uzun vadeli çalışmaların sonunda gerekli mevkilere alınacak tek önemli isimle ses getirecek. Avrupa’da başarı için yoğun mesai harcayan ve her ortamda, uluslararası arenada elde edilecek şampiyonluklara kafa yorduklarını söyleyen Başkan Yıldırım, bu amaç doğrultusunda Alex de Souza, Anelka ve Stephen Appiah’tan sonra şimdi de Henry’ye gözünü dikti. Kiralık olarak Sarı-Lacivertlilere hizmet veren Marcio Nobre’yi 100. yıl kadrosunda ve Şampiyonlar Ligi ya da UEFA Kupası’nda zirveye oynayacak isimler arasında düşünmeyen Daum’a Yıldırım’ın, önümüzdeki yıl için Henry’yi getirme sözü verdiği bildirildi. Ronaldinho, Andriy Shevchenko ile birlikte dünyanın en iyi üç golcüsünden biri olarak gösterilen Henry için Fransa Milli Takımı’ndan arkadaşı Anelka’yı da devreye sokan Yıldırım’ın transferde kararlı olduğu kaydedildi. Milli takımda birlikte oynadığı Henry için Anelka’nın, ‘Benim adıma heyecan verici bir haberdi. Sürekli görüşüyoruz, çok yakın dostum. İstanbul’a gelmesi için elimden geleni yaparım. Aramıza katıldığı takdirde Avrupa’da her şey daha kolay olacaktır.’ sözlerini kullandığına dikkat çekildi. Bu arada Arsenal Menajeri Arsena Wenger de geçtiğimiz günlerde, üzülerek de olsa gelecek yıl Henry ile yollarını ayırmak zorunda olduklarını açıklamıştı.

Alex'in milli takıma girme sevinci

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, Fenerbahçe'de iyi bir sezon geçirdiğini ve iyi bir kontratı bulunduğunu belirterek, Cruzeiro'ya döneceği şeklindeki haberlerin doğru olmadığını bildirdi. Alex, kendisine ait internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'de çok iyiyim ve iyi bir kontratım var. Bunun dışında, Avrupa futbolunda bir süre daha kalmak istiyorum. En azından, 2007 yılı haziran ayına kadar olan kontratımı tamamlayacağım." dedi. Alex, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Hollanda'nın PSV Eındhoven takımı ile yaptıkları ve 3-0 kazandıkları karşılaşma için “Unutulmaz bir perşembe” değerlendirmesini yaptı. Alex, Brezilya Milli Takımı'na çağrılmasıyla ilgili görüşlerini açıklarken de "Elimden gelen her şeyi verebileceğim şekilde gideceğim." dedi.

THİERRY HENRY’NİN KÜNYESİ

Doğum Tarihi ve Yeri: 17 Ağustos 1977, Paris

Mevkii: Forvet

Ülke: Fransa

Boy ve Kilosu: 1.88, 83

Oynadığı Takımlar:

FFF Academy, Monaco, Juventus, Arsenal.

 

/Vahap Söztutan - Zaman

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER