Spor
  • 14.5.2013 23:14

Fenerbahçe'den ırkçılık açıklaması

     Yılmaz, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili FB TV'ye açıklamalarda bulundu.
     "Gündem Özel" programına katılan Yılmaz, Galatasaray ile oynanan derbi maçta, elinde muz olan bir taraftarın fotoğrafıyla ilgili, "Fenerbahçe'nin kültüründe ırkçılık, din, mezhep ayrımı yoktur" dedi.
     Kuzey Afrika'dan Osmanlı döneminde Türkiye'ye getirilen vatandaşların bulunduğunu, bunlardan birinin de Fenerbahçe'de yöneticilik yapan Hadi Türkmen olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Lefter, Rum ve Hristiyan'dır. Fenerbahçe'de böyle oyuncular vardır. Biz, bir karma kültüre sahibiz. Ne için gösterildiği belli olmayan bir şeyi ırkçılığa taşımak çok ayıp bir şey. Fenerbahçe'nin kültüründe böyle bir şey yok. Fenerbahçe'nin hiçbir taraftarı ırkçılık anlamında hiçbir davranış, söz sergileyemez, sergilememiştir."
    
     -Taraftarın öldürülmesi-
    
     Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası evine giderken öldürülen Burak Yıldırım'a da değinen Yılmaz, "Burak Yıldırım kardeşime Allah rahmet eylesin, kederli ailesine, arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Bir evlat kolay yetişmiyor. Üzerinde bir forma var diye bu gencin katledilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Başkanımız Aziz Yıldırım başta olmak üzere tüm yöneticilerin, taraftarların bundan dolayı üzüntülü olduklarını biliyoruz" ifadesini kullandı.
     Yılmaz, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda ölen vatandaşlar için de başsağlığı diledi.
    
     -"Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük kulübüdür"-
    
     Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Diğer kulüplere de söyleyeceğim, Fenerbahçe üzerinden kendi çıkarları doğrultusunda politika yapmasınlar. Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük kulübüdür" dedi.
     "Bizim büyüklüğümüzü böyle tuzaklarla kimse lekeleyemez" diyen Talat Yılmaz, şöyle devam etti:
     "Anamızın ak üstü gibi helal işler yapıyoruz ve bundan da gurur duyuyoruz. Bu yaptığımız işler de Türk milletinin yararına. Herkese kapılarımız açık. Yok çilek getirdim, yok böcek getirdim. Çilek, ömrü olmayan bir meyve. Gönlünü verecek, fedakarca, Mehmetçik olacak sporcular arıyoruz. Özellikle bazı takımların yöneticileri, provokasyona yönelik açıklamalara son vermeli."
     Talat Yılmaz, bazı taraftar gruplarıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:
     "Fenerbahçe'ye zarar veren bu insanları grup olarak kabul etmiyoruz. Bize zarar veren kişileri taraftar olarak kabul etmiyoruz. Bir maça bağlı olarak, akıl almaz sloganlar atarsanız, yasak olan yanıcı, patlayıcı maddeleri, paraşütlü meşaleleri gönderip, UEFA nezdinde bile ceza almamıza neden oluyorsanız, taraftar değilsiniz. Bizim hiçbir grupla meselemiz yoktur. Fenerbahçemize zarar veren kişi ve kişilerle mücadele ederiz. Bizim açıklamalarımızda isim ya da grup belirtilmez. Kimse bizim açıklamalarımızdan üstüne bir şey alıp da Fenerbahçe'yi, Başkanımız Aziz Yıldırım'ı yıpratmaya kalkışmasın. Biz, gerekli cevabı herkese veririz."
    
     Muhabir: Bülent Aslan / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Murat Taydaş

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:19

İLGİLİ HABERLER