Spor
  • 21.12.2007 15:27

FENERBAHÇE'DEN KURA DEĞERLENDİRMESİ

     Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde kalan 16 takımdan hiçbirinin ''zayıf'' olduğunun söylenemeyeceğini vurgulayan Şekip Mosturoğlu, ''Hepsi birbirinden güçlü. Sevilla, UEFA Kupası'nda şampiyonluklar yaşamış bir takım. İyi-kötü ayrımı yapmak yerine, rakibin bizim oyun anlayışımıza uygun olup olmadığına bakmak lazım. Sevilla, bizim oyun anlayışımıza uygun bir takım. Taraftarımızın da desteğiyle, üst düzey konsantrasyon ve Inter maçındaki gibi savaşçı bir kimliği sahaya yansıtmamız halinde İstanbul'da yenebileceğimizi düşünüyorum'' dedi.
      Kura çekimine katılan Mosturoğlu, Sevilla Kulübü'nün yetkilileriyle çok kısa bir görüşme yapma fırsatı bulduğunu aktararak, ''Eşleşmede her iki takımın şansını eşit görüyorlar. Görebildiğim kadarıyla onlar da kuradan çok memnun değil'' derken, sözlerini şöyle sürdürdü:
      ''Kura çekimi öncesi muhtemel rakiplerimizden bazılarının yetkilileriyle görüşme şansım oldu. AC Milan'ın yetkilileri, bizimle eşleşmeyi istemediklerini, ilerleyen turlarda olabileceğini söylediler. Manchester United yetkilileri de, Fenerbahçe'nin sert bir takım olduğunu, oyun bozucu elemanları olduğunu kaydettiler. Ayrıca Inter'in yetkilileri ise gruptan çıkmayı hak ettiğimizi dile getirdiler. Genel kanı, Fenerbahçe'nin son 2 yılda büyük aşama kaydettiği ve çekinilen bir ekip olduğu yönünde. Sevilla tarafı çok memnun değildi eşleşmeden. İstenilen bir rakip değildik herhalde.'' Mosturoğlu ayrıca, daha önce kura çekimiyle ilgili olarak, 'İnşallah Sevilla ile eşleşiriz'' diyerek, dileğini paylaştığını anlatırken, ''Çok arzuladığım bir rakipti. Çok kaliteli bir takım. Bizim takımız da aynı şekilde. Çok güzel maçlar olacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.
     
      UĞUR: ''EŞLEŞMEDEN MUTLUYUM''
      Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile eşleşmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti.
      ''Sevilla ile eşleştiğimiz için mutluyum'' diyen Uğur, ''İnşallah onları eleyeceğiz ve bir üst tura çıkacağız. İlk maçı kendi sahamızda oynayacak olmamız avantaj sağlayacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde onlardan daha yeni bir ekibiz. Kendi seyircimiz önünde çok iyi oynuyoruz. Bu avantajı değerlendirebiliriz. Rakibimizin bizden daha iyi olmadığını görebilmemiz açısından, ilk maçı burada oynamak avantaj olacaktır'' diye konuştu.
      Sevilla'nın son dönemde yakaladığı çıkışa dikkat çeken ve Arsenal'in de bulunduğu gruptan birinci çıktığını aktaran Uğur Boral, ''Ancak diğer rakiplere baktığımız zaman hepsinin yıllardır neler yaptığını herkes görüyor. Çekenler iyi bir kura çektiklerini düşünmüşlerdir. Onları yenebilecek gücümüz var. İlk maçta iyi bir skorla avantaj elde edeceğimiz düşünüyorum'' dedi.
      Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin ise, ''Bu saatten sonra kim çıkarsa çıksın güçlü takımdır. Rakibimiz de çıkış içinde. Ancak aynı çıkışı biz de gösteriyoruz Avrupa'da. Zor ve güzel maçlar olacağını düşünüyorum. İnşallah turu geçen biz oluruz'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:04

İLGİLİ HABERLER