Spor
  • 28.7.2022 10:04

Fenerbahçelilerin Putin tezahüratı dünyada tepkiyle karşılandı.. Soruşturma açılıyor

Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev maçında Vladimir Putin sloğanı atan Fenerbahçe taraftarı, bütün dünyada haber oldu. Önemli spor kanalları bu sloganları haber yaparken Ukrayna medyasından ağır hakaret ve sözler geldi.
Fenerbahçe'yi ırkçı ve faşist ilan eden Ukrayna basını 'Cehennemde yanın' başlığı attı.

Putin sloganları Fenerbahçe'nin başına iş açabilir: UEFA soruşturması kapıda!

Fenerbahçeli taraftarların Dinamo Kiev maçında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine slogan atması UEFA'yı rahatsız etti. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında Rus kulüplerini Avrupa kupalarına dahil etmeyen UEFA'nın yaşananlarla ilgili soruşturma açmasının beklendiği belirtildi.

Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'e elendiği maçta taraftarların

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine slogan atması büyük yankı uyandırdı.

Eski FIFA hakemi olan Ahmet Çakar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "UEFA Başkanı Ceferin'e anlık büyük baskı var. Avrupa ülke liderlerine göre “Putin tezahüratı” tüm zamanların en vahim tezahüratı olarak değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında Rus kulüplerini Avrupa kupalarına dahil etmeyen UEFA'nın yaşananlarla ilgili soruşturma açmasının ve Dinamo Kiev kulübünün de konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Lucescu’dan ‘Putin’ öfkesi… Basın toplantısına katılmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Fenerbahçe'yi deplasmanda 2-1 mağlup ederek eleyen Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu, sarı-lacivertli tribünlerden yükselen tezahüratları protesto etmek amacıyla maç sonu basın toplantısına katılmadı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında sahasında Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertliler 10 kişi kaldığı ve bir penaltı atışından yararlanamadığı mücadeleyi 2-1 mağlup tamamlayarak organizasyona veda etti.

Maç boyunca gerginlik çıkaran Dinamo Kievli oyuncular, yaptıkları faullerle oyunu soğuttu. Buyalskiy bulduğu golden sonra tribünleri kışkırtan hareketler yapınca Fenerbahçe tribünlerinden Rusya Devlet Başkanı “Vladimir Putin” lehine tezahüratlar yükseldi.

Ukrayna ekibinin teknik direktörü Mircea Lucescu, “Vladimir Putin” lehine yapılansloganları gerekçe gösterek maç sonu basın toplantısına katılmadı.

 

Güncellenme Tarihi : 28.7.2022 10:23

İLGİLİ HABERLER