Spor
  • 3.9.2013 02:25

Fernandes'in aklını F.Bahçe çeldi

Fernandes’in imza atmamasının altında F.Bahçe’den aldığı “Ocakta bizimle imzala. 3.5 milyon euro imza parası ile yıllık 3.5 milyon euro verelim” teklifinin olduğu iddia edildi

EFE ERDOĞDU

Beşiktaş'ın “Sözleşme uzatalım” teklifine bir türlü yanaşmayan, ücret artışına rağmen “Ocakta tekrar masaya otururuz” diyen Manuel Fernandes’in F.Bahçe’den aldığı astronomik teklif nedeniyle Kartal’la kontrat yenilemediği ortaya çıktı. Sarı-lacivertlilerin idari menajer Hasan Çetinkaya aracılığıyla “Sözleşmeni uzatma. Sezon sonunda serbestsin ocakta bizimle imzala. Sana 3.5 milyon Euro imza parası, yıllık da 3.5 milyon Euro artı maç başı ücret verelim” teklifi Portekizli’nin kafasını karıştırdı.

Çetinkaya'nın Portekizli oyuncuyla F.Bahçe forması giyen vatandaşları Alves ve Meireles aracılığıyla temas kurduğu ifade edilirken, bu teklifi duyan siyah-beyazlı yönetim Manuel Fernandes’in bedavaya elden çıkmasından korkuyor. Geçen sezon ocak ayında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fernandes için kendilerine yapılan 18 milyon Euro’luk teklifi reddettiklerini bizzat açıklarken, yine aynı dönemde futbol şubesinden sorumlu yönetici Ahmet Kavalcı da 23 milyon Euro’luk teklif yapılması durumunda cevaplarının hayır olacağını ifade etmişti.

Yıldız futbolcunun bedelsiz olarak takımdan ayrılma ihtimalinin ortaya çıkması üzerine Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi karşı atağa kalkmaya hazırlanıyor. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı arayarak “Ne yapıyorsunuz siz başkan? Yapmayın oyuncumuzun aklını çelmeyin” demesi bekleniyor. Portekizli yıldıza sözleşme uzatması için baskı yapan Beşiktaş 2. Başkanı’nın bir diğer alternatif olarak da F.Bahçe’de mutsuz olan Moussa Sow’u Fernandes’le takas etme teklifini son olarak çare sarı-lacivertli yönetime götürmeyi planladığı öğrenildi.

KARTAL ŞİKÂYET EDEBİLİR
Beşiktaşlılar'ın bu konuda en büyük avantajı ise F.Bahçe’nin 2 Kasım’da kongreye gidecek olması. Yönetimin değişmesi transferin durumuyla ilgili olarak soru işareti yaratıyor. Kartal’ın Fernandes ile sözleşmesi 31 Mayıs 2014’te sona eriyor. Kurallar gereği sözleşmesi olan futbolcuya ocaktan önce teklif yapılamadığı için Beşiktaş ezeli rakibi F.Bahçe’yi TFF ve UEFA’ya şikayet edebilir.

(Vatan)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:19

İLGİLİ HABERLER