Gündem
  • 30.11.2011 02:51

FETHULLAH GÜLEN ABDULLAH GÜL'Ü GEÇTİ!..

Yapılan listede birinci sırada çıkması beklenen Başbakan Erdoğan 3. sırada çıktı.Bu sonuca en çok Reuters editörleri şaşırdı.Erdoğan'ın birinci sırada çıkacağını sanan Reuters, "Erdoğan zirvede olmalıydı" dedi.
Adnan Oktar'ın girdiği listede Fethullah Gülen 15'nci sırada, Cumhurbaşkanı Gül 27'nci sırada yer aldı.

Merkezi Ürdün’ün başkenti Amman’da bulunan Kraliyet İslami Stratejik Araştırmalar Merkezi adlı düşünce kuruluşu, her yıl olduğu gibi ‘En Etkili 500 Müslüman’ raporu yayınladı.
Listede Suudi Kralı Abdullah 1’inci, Fas Kralı Muhammed 2’nci, Başbakan Tayyip Erdoğan 3’üncü, Ürdün Kralı Abdullah 4’üncü, İran’ın dini lideri Ali Hamaney 5’inci oldu. Arap Baharı’nın Kral Abdullah ve Başbakan Erdoğan’ın etki düzeyini değiştirmediği, Fas Kralı Muhammed’in etkisini ise artırdığı yorumu yapıldı. Listede Fethullah Gülen 15’inci, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 27’nci, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu 45’inci sırada yer aldı. Arap Baharı ile birlikte Gülen ve İhsanoğlu’nun etkisinin değişmediği, Gül’ünkinin ise arttığı belirtildi. Reuters’in din editörü Tom Heneghan, blog yazısında Erdoğan’ın 1’inci olmamasına şaşırdığını belirtti. İngiliz editörün blogunda yaptığı “Sizce kim bu listenin tepesinde olmalıydı” anketinde Erdoğan oyların yüzde 60’ını alarak ilk sıraya yerleşti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Adnan Oktar’ın isimlerine ‘Mansiyon’ bölümünde yer verildi. Raporun bu yılki ‘Ölüm İlanları’ bölümünde ilk sırada ‘radikal’ kategorisinde El Kaide lideri Usame Bin Ladin yer alırken, onu Necmettin Erbakan, Libya’nın linç edilen lideri Muammer Kaddafi ve Arnavutluk’taki 7 milyon Bektaşi’nin lideri olan Hacı Dede Reşat Berdi takip etti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER