Gündem
  • 12.1.2014 00:28

Fethullah Gülen bir mafya babasıdır

Almanya'nın önemli siyasi dergilerinden Der Spiegel'de yer alan haberde Fethullah Gülen hareketini araştıran Maximilian Popp isimli muhabir, 'Gülen Hareketi: Der Pate (Mafya babası)' başlıklı bir haber kaleme aldı.

Takvim'de yer alan habere göre; Daha önce de yazdığı bir yazıyla Gülen Cemaati'ni rahatsız eden Popp, Almanya'daki Cemaat yanlıları tarafından tehdit edilmiş.

Popp kaleme aldığı yazıda, Gülen Cemaati'nin AK Parti'nin İran ile ilgili yürüttüğü dış politika ve Cemaat'e ait olan dersanelerin kapatılmak istenmesi sebebiyle Gülen Hareketi'nin 17 Aralık Operasyonu ile intikam almaya çalıştığını ifade etti.


"GÜLEN AMERİKA'YA KAÇTI"

'Cemaat'in Güçlü Ağı, Mafya Babası' şeklinde verilen haberde; Türkiye'deki Gülen Cemaati'nin devlet içinde devlet olduğunu ve devletin önemli organlarının Cemaat tarafından kontrol edilmeye çalışıldığını belirten Popp, Cemaat lideri Gülen'in hakkındaki Türkiye'yi İslamlaştırmak istediği suçlaması gerekçesiyle 1999 yılından beri Amerika'da yaşadığını yazdı.

"GÜLEN HAREKETİ DEVLETE SIZMAYA ÇALIŞAN BİR ÖRGÜT"

Gülen Cemaati yanlılarının yaklaşık 140 ülkede medya, hastaneler, okullar ve bankalarda vasıtasıyla örgütlenerek o ülkedeki iktidarları kontrol altında tutmayı amaçlayan bir yapı oluşturduklarını ifade eden Popp, " Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın yürüttüğü Kürt Açılımı politikasından büyük rahatsızlık duyan Cemaat'in AK Parti aleyhine bir operasyon başlattığını yazdı.

"ÖĞRENCİ EVLERİ VE YURTLARLA ADAM KAZANIYORLAR"

Gülen Cemaati'nin sahip oldukları öğrenci yurtları, öğrenci evleri ile Cemaat'in üye sayısını artırdığını belirten Popp, kendilerini 'Işığın Askerleri' olarak tanımlayan Cemaat üyelerinin, İslam toplumu yaratmak olduğu, iş hayatında, politikada, eğitimde ve yargıda söz sahibi olmak istedikleri kaydetti.




 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:34

İLGİLİ HABERLER