Gündem
  • 3.4.2017 01:20

Fethullah Gülen haini resmen Vatikan'ın gizli kardinali çıktı

HABERVİTRİNİ.COM/ Fethullah Gülen'in gizli kandinal olduğu mahkeme kayıtlarına resmen girdi.
Elindeki çeşitli delilleri dosyaya koyan savcılık Vatikan tarafından görevlendirilen ve ismi gizlilenen Fethullah Gülen'e verilen kardinalliğin adının Pecture olduğu dosyada yer aldı. Papalık hakkının kullanıldığı 'in pecture' teriminin anlamı 'Kilisenin bağrına bastığı gizli evladı' anlamına geliyor. Yani başka bir dinden gelmesine rağmen Hıristiyanlığa gizli hizmet eden kardinaller bu isimle anılıyor.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Papa tarafından 'Gizli kardinal' olarak atanmış..İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Zafer Dur'un hazırladığı 56 sayfalık iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi..

AYTUNÇ ALTINDAN ANLATTI

A Haber'de yayınlanan Yaz-Boz programında da geçtiğimiz günlerde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aytunç Altındal'ın, Fetullah Gülen hakkında çarpıcı tespitleri yer aldı.

Fetullah Gülen’in, Vatikan’da görüştüğü Papa 2. Jean Paul tarafından “gizli kardinal” olarak atandığı ortaya çıktı. Altındal'ın konuyla ilgili "Vatikan'da yönetim Papa ve 9 kardinaldedir. Bu kardinallerin yedisini tüm dünya tanır. Ancak ikisi gizlidir ve sadece Papa bilir. Fetullah Gülen gizli iki kardinalden biridir" sözlerine yer verildi.

Fetullah Gülen

FETÖ’nün finans ayağıyla ilgili hazırlanan iddianamede çarpıcı tespitler yer aldı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in, Vatikan’da görüştüğü Papa 2. Jean Paul tarafından “gizli kardinal” olarak atandığı ortaya çıktı.

TSK içindeki FETÖ yapılanması ile ilgili iddianamede, "Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bu büyüklükte operasyonel bir güce ve mensup sayısına ulaşabilmeleri devletin bekası açısından üzerinde hassasiyetli durulması ve incelenmesi gereken çok önemli bir vakadır" denildi. İddianamede Gülen'in ABD'ye gitmeden yaklaşık bir yıl önce, 9 Şubat 1998'de Vatikan'da Papa 2. Jean Paul'le görüştüğü belirtilerek, "Papa 2. Jean Paul'ün bu görüşmeden 12 gün sonra atadığı 20 kardinal yanında 100 yıla yakın süredir kullanmadığı 'in pecture' uygulaması ile ismini açıklamadığı iki gizli kardinal atadı. Atanan gizli kardinallerden birinin Fetullah Gülen olduğu iddiası bu bağlamda üzerinde durulması gereken iddialardandır. 21 Şubat 1998'de resmiyet kazanarak yürürlüğü giren bu atamada Papalık hakkının kullanıldığı 'in pecture' teriminin anlamı 'Kilisenin bağrına bastığı gizli evladı' anlamına geldiği, aynı zamanda 'kendi ülkesinde kimliğini gizleyen başka dine mensup kişi' anlamını da barındırmaktadır" denildi.

PAPA'YA MEKTUP

İddianamede, Gülen'in savunduğu "dinler arası diyalog" adı altında İslam inancının temeli ile bağdaşmayan faaliyetlerin yürütüldüğü de ifade edildi. Darbe girişimi sonrasında kapatılan Aksiyon Dergisi'nin, 10'uncu yıl özel sayısının "İnsanlık Onu Bekliyor Hz. İsa" kapağıyla çıkması örnek olarak gösterildi. İddianamede Gülen'in Edirne'de vaizlik yaptığı tarihlerde kiliseye yazdığı iddia edilen mektubun önemli olduğunun altı çizilirken, FETÖ liderinin "Vatikan'ın gizli kardinali" olduğu üzerinde araştırmalar yapan ve "Vatikan ve Tapınak Şövalyeleri" isimli kitabı yazan Aytunç Altındal'ın bu nedenle sürekli ölüm tehdidi almasının da "düşündürücü" olduğu belirtildi...

http://www.habervitrini.com/

Güncellenme Tarihi : 3.4.2017 01:36

İLGİLİ HABERLER