Gündem
  • 17.1.2014 00:08

Fethullah Gülen hangi cemaate aracı yolladı

Hükümet ile cemaat arasında yaşanan krizde Fethullah Gülen'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektupta bahsettiği cemaatlerden kamuoyunda Süleymancılar olarak bilinen cemaate aracı gönderdiği iddia edildi.

Gazeteci yazar Fehmi Koru'nun araya girmesi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilen mektupta Fethullah Gülen şu satırlara yer vermişti;

Dünyanın dört bir tarafına dağılmış ve Allah’ın inayetiyle, kıymetli dostların himmet ve himayesiyle sürekli genişleyen Hizmet hareketinin -maalesef- önünü kesmeye matuf gayretlerin aşikar hale geldiğini; bu yakışıksız engelleme faaliyetlerinin -önceden olmamakla birlikte- hareketin büyümesi ve genişlemesiyle eş zamanlı olarak arttığını;

*Ayrımcılık ve meşrepçilik gibi hatarlı düşünce ve çirkin işlerin önü alınmazsa yarın Aziz Mahmud Hüdai Hazretleri muhiblerinin, Süleyman Efendi’nin talebelerinin, İlim Yayma Cemiyeti’nin, Menzil mensuplarının ve diğer meşreplerin/mesleklerin de aynı muameleye maruz kalacaklarını;"

Star gazetesi yazarı Ahmet Hamdi Çamlı bugün kaleme aldığı yazısında Fethullah Gülen'in kamuoyunda 'Süleymancılar' olarak blinen cemaate elçi gönderdiği ve hükümete karşı birlikte hareket etme talebinde bulunduğu iddia edildi.

Yazar Çamlı'nın yazısından konuyla ilişkili olan bölümü:

Milli irade ile girişilen talihsiz mücadelede ciddi kan kaybeden ve yalnızlaşan Fetullah Gülen hareketi geçmişte bir türlü samimi ilişkiler kuramadığı değişik kulvarlarda hizmet gösteren farklı cemaatlerive kanaat önderlerini yanına çekmek için çeşitli girişimlerde bulunduğunu işitiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizdeKur’andavasına hizmetleriyle tanınmışSüleyman Hilmi Tunahan Hocaefendi’nin takipçisi “Süleymancılar” ismi ile maruf cemaatin kanaat önderi A. Ahmet DENİZOLGUN’a yapılan görüşme talebi çok manidardır..!

Öğrendiğimize göre, görüşme talebini uygun bulmayan kanaat önderi, mesajı getiren elçiyi cemaatinin İstanbul’da tanınmış isimlerinden birisiolan Ahmet KÖSE beye yönlendirmiş…

Fetullah Gülen adına gelen elçinin Ahmet KÖSE‘ye ilettiği mesajise gayet açık, “birlikte hareket etme” ve hükümetle mücadele,talebi..!

Milli iradeye karşı sürdürülen mücadeleye daveti, hiç muhatap dahi kabul etmeden geri çeviren kanaat önderi A. Ahmet DENİZOLGUN beyefendiyi göstermiş oldukları ilkeli duruştan dolayı kutluyoruz..!

7 Şubat Mit krizinden sonra, hükümetle arası gerginleşen Fetullah GÜLEN hareketi, geçmişte bir türlü sıcak muhabbet kuramadığı farklı cemaatlerle ilişkilere özel bir önem vermeye başladığını biliyoruz..!

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:27

İLGİLİ HABERLER