Gündem
  • 29.1.2014 22:51

Fethullah Gülen istifası şov çıktı

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sözlerinden dolayı AK Parti Erzurum İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Nihat Arslan'ın şov yaptığı ortaya çıktı. Arslan'ın aslında 1 Kasım 2013'te meclis üyeliği için istifa ettiği ve bunu AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'na dilekçe ile sunduğu öğrenildi. 

"AK Parti'den Fethullah Gülen için istifa ettim" diyen yönetim kurulu üyesinin şov yaptığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın haftasonu Erzurum'daki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmaya tepki göstererek AK Parti'ten istifa ettiğini açıklayan AK Parti Erzurum İl Yönetim Kurulu üyesi Nihat Arslan'ın 1 Kasım 2013'te istifasını sunduğu öğrenildi.

Bakan Ala'nın Fethullah Gülen'i hedef aldığını ve bundan dolayı istifa ettiğini açıklayan Arslan'ın meclis üyeliğine aday olabilmek için 1 Kasım 2013'te AK Parti Erzurum İl Başkanlığına başvurduğu bilgisine ulaşıldı. Arslan, dün istifa kararını Ala'nın katılığı toplantıda aldığını açıklamıştı.

Gülen cemaatine yakın medya organlarının "Erzurum'da AK Parti depremi" şeklinde yayınladığı haberlerde Nihat Arslan'ın şu sözleri yer almıştı: "Sayın Ala'nın Erzurum'da katıldığı aday tanıtım toplantısında karar verdim. Ala'nın söylemleri Muhterem Hocaefendi, Erzurumuzun manevi dinamiği, değeri, dünyaya mal olmuş bir şahsiyete ağır hakaretler, ağza alınmayacak söylemlerden dolayı başta kınıyorum, onu da yakıştıramıyorum. Bende bu olaylardan dolayı il yönetim kurulu üyeliğinden istifa kararı aldım ve gerekçem budur. Bunun bu şekilde bilinmesini istiyorum."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:04

İLGİLİ HABERLER