Gündem
  • 7.1.2014 00:00

Fethullah Gülen'den Fehmi Koru'yu yalanlayan ifade

Yazar Fehmi Koru, mektuba aracılık etmek için kimsenin kendisini ABD’ye göndermediğini iddia etti. Ancak, Gülen’in mektubundaki bir cümle, Koru’yu Pensilvanya’ya Cumhurbaşkanı Gül mü gönderdi sorusunu gündeme getirdi.

 

Fethullah Gülen’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği son mektuba gazeteci Fehmi Koru’nun aracılık ettiğinin ortaya çıkması, akıllarda “Koru’yu kim gönderdi“ sorusunu gündeme getirdi. Koru hem bugünkü yazısında hem de çıktığı televizyon programlarında kimsenin kendisini göndermediğini, kendi inisiyatifiyle gittiğini özellikle belirtti. Ancak, F.Gülen’in mektubundaki bir cümle F. Koru’yu yalanlar mahiyette. “Göndermek lütfunda bulunduğunuz kıymetli misafir…” diyor. O cümlenin tamamı şöyle:

“Kıymetli efendim,

Göndermek lütfunda bulunduğunuz kıymetli misafirin aktardığı hususları dikkate alarak, ifade etmeliyim ki, dün neredeysek şu yaklaşan seçim sürecinde de aynı yerde ve çizgide duruyoruz.”

Bu durumda hangisi doğru söylüyor?

Doğrusunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yapacağı açıklama ile öğrenebiliriz.

Soru açık: Fehmi Koru’yu 21 Aralık’ta görüşüldüğü anlaşılan Pensilvanya’daki buluşmaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mü gönderdi ve neden?

Haber10

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:43

İLGİLİ HABERLER