Gündem
  • 1.11.2016 02:25

Fethullah Gülen'den ölüm mesajları

Fethullah Gülen’in konuşmalarının yayımlandığı ozgurherkul.org internet sitesinin editörlüğünü yapan Osman Şimşek, sosyal medya hesabından Gülen’in son konuşmasının metnini yayımladı. Fethullah Gülen’in son konuşmasında müritlerine ölüm mesajları yollaması dikkat çekti.

Gülen Hz. Ömer’den alıntılar yaparak, “Var mı bu mevzuda ‘ben!’ diyen?!. ‘Ben, Seni aile efradımdan, dünyamdan, mal u menâlimden çok daha fazla seviyorum! Öyle ki ölümü, bir şeb-i arûs gibi bekliyorum. Ama izin henüz Sen’in tarafından çıkmadığından dolayı, ‘emre itaatteki incelik’e bağlılık içinde Sen’den ferman geleceği âna kadar bu zehir-zemberek firkate, bu dâüssılaya katlanmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

FETHULLAH GÜLEN’DEN BİLAL ERDOĞAN GÖNDERMESİ

Konuşmasının devamında isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve hükümeti eleştiren Fethullah Gülen, “Bazen insan, yüz sene câmiye gelir-gider; gelir-gider fakat utanmadan yalan söyler; mü’mine ‘mürted’ der, gerçek mü’mine ‘terörist!’ der, gerçek mü’mine ‘paralelci’ der. Çünkü gidip gelmiş ama zerre kadar istifade edememiştir, dinden nasibi o kadar olmuştur onun. Duymamış Allah’ı hiçbir zaman; içtenleştirememiş Hazreti Muhammed sevgisini (sallallâhu aleyhi ve sellem); Râşid halifelerin yolunu sindirememiş” şeklinde konuştu.

Fethullah Gülen şöyle dedi:

(…) Ölümü gülerek karşılamak ve onu gönülden bir iştiyakla intizar etmek lazım. Bu, meselenin bir yanı. “Tenâkuz” dedim. Diğer yanına gelince: Ey Rabb!.. Beni asker olarak bu talimgâha Sen gönderdin. Tezkeremi Sen doldurmayınca, Azrail ile göndermeyince, “Seninki buraya kadardı!” demeyince, ben Sen’in emrine muhalefet ederek onu isteyemem; zira emre itaatteki inceliğin ne demek olduğunu biliyorum!

Güncellenme Tarihi : 1.11.2016 02:28

İLGİLİ HABERLER