Gündem
  • 19.1.2014 00:31

Fethullah Gülen'i arayan cemaatin abisi belli oldu

Devlet içinde paralel yapı kurmakla itham edilen cemaatin lideri Fethullah Gülen'in telefon kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından gündem çalkalanmaya devam ediyor.
 
İnternete düşen kayıtlarda herkes, "Hoca ile ünlü işadamları arasındaki köprü kim?" sorusuna takıldı! Telefondaki ses Mustafa Koç, Ali Sabancı, Mehmet Nazif Günal, Turgay Ciner gibi ünlü iş adamlarının Fethullah Gülen ile para ve çıkar ilişkisi içinde olduğunu tek tek sıralıyordu. Takvim, CNR Holding Başkanı Ceyda Erem'in de Gülen'e mektup yazdığını söyleyen sesin peşine düştü. Çünkü bu isimde daha bir çok işadamının daha ismi ve Pensilvanya bağlantısı bulunuyordu. CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, Gülen'e gönderdiği mektup için "İş dünyasından bir tanıdığım aracı oldu" açıklamasını yaptı. Ali Sabancı ve diğer isimler ise Pensilvanya bağlantılarını konuşmaktan kaçındı.

YURT DIŞINA KAÇTILAR

Bu sözlerden yola çıkan Takvim gazetesi o mektubun izini sürerek telefondaki o sesin Tuskon Genel Sekreteri Mustafa Günay olduğunu ortaya çıkarttı. Fethullah Gülen ve cemaatle çıkar ilişkileri bir anda ortaya çıktıktan sonra ünlü iş adamları tek tek soluğu yurt dışında alırken, suskunluklarını da korumaya devam ediyorlar. Diğer taraftan ise Pensilvanya ziyaretlerinde bulunup bağlılıklarını Gülen'e bildiren başka ünlü iş adamlarının da bulunduğu biliniyor. Bu iş adamları Pensilvanya bağlantılarını Günay üzerinden kuruyor. TAKVİM, cemaatin dünya çapında iş adamları ve büyük patronlarıyla bağlantılarını kuran, Fethullah Gülen'in kara kutularından biri olan Günay ile ilişkide bulunan 5 ünlü isim daha olduğu bilgisine ulaştı.

DİĞER 5 İSİM PANİKTE

Pensilvanya'ya giderek veya Günay üzerinden Pensilvanya ile temasa geçip Fethullah Hoca'ya bağlılığını bildiren 5 ünlü iş adamı da şimdi "Eyvah, biz de ifşa olacak mıyız?" korkusunu yaşıyor.

GEÇMİŞ OLSUN MEKTUBUYDU

Ceyda Erem, mektup olayını şöyle anlattı: Geçen Ekim'de, Sayın Gülen'in bir teşekkür ilanı yayımlandı. Bunu okuyunca ben de geçmiş olsun dileklerimi iletmek istedim. Bunun için iş gezilerinden tanıdığım bir isme, "Telefonla arayamam. Bir mektup yazayım" dedim. O da yakında yanına gideceğini ve mektubu verebileceğini söyledi. Mektubu ilettim, tarihi de 31 Ekim 2013'tür. Bir süre sonra da kısa bir teşekkür cevabı bana ulaştı.

GÜLEN İÇİN İADE TALEBİ

Gazeteci-yazar Yusuf Ünal, Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi ve yargılanması istemiyle suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapan Ünal, "Bugüne kadar Fethullah Gülen'e hesap soracak savcı çıkmadı. Paralel devletin başı belli. Eylem ve ifadeler ortada. Bunların yasalardaki karşılığı da belli" dedi.

KILAVUZU ABRAMOWİTZ

Fethullah Gülen'in 2008 yılında, aralarında eski CIA yöneticilerinin de bulunduğu nüfuzlu isimlerin referansı ile Yeşil Kart aldığı ortaya çıktı. Gülen'in başvuru sürecinde yaşananlar, ABD'deki FBI-CIA çekişmesini gözler önüne serer mahiyette. Zira FBI, Gülen'e Yeşil Kart verilmesine karşı çıkarken (Hatta Gülen'in avukatları bu nedenle FBI Başkanı Robert Mueller'e de dava açmış) CIA, Gülen'in Yeşil Kart alması için lobi yapmış.

CIA'DEN REFERANS

Yeşil Kart başvurularından sorumlu İçişleri Bakanlığı'na dava açan Gülen'in başvurusu mahkeme tarafından da ikna edici bulunmadı. Ancak bir süre sonra CIA'in referans mektuplarını lobi faaliyetleri ile desteklemesi sonucu Gülen, Yeşil Kart'ına kavuşabildi. Gülen için referans mektubu verenler arasında CIA eski başkan yardımcısı Graham Fuller ve CIA eski çalışanı George Fidas'ın yanı sıra ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz, Rum Ortodoks Kilisesi'nin ABD'deki Temsilcisi Alexander Karloutsos ve İslamcılık üzerine araştırmaları ile tanınan Proföser John Esposito gibi isimler bulunuyor.

KOÇ, CİNER, SABANCI, RAFİNERİ VE ANANASLAR

Fethullah Gülen'e ait telefon kaydında Mustafa Günay, Gülen'e şu bilgileri veriyor: Ali Sabancı'yla beraberdim dün Hocam. Çok Selamları var. Sağlığınızı sıhhatinizi sordu. En çok da o arayıp sordu bu süreçte. Ceyda Hanım bir mektup verdi. O da o şekilde telefonla olmayabilir dedi. Turgay Ciner Bey'e uğradık bugün. Hasan beyle bir köşe yazarının menfi yazı yazma durumu vardı. Onu öğrenmiştik. Kendisini aradık. Bizzat devreye girdi. "Bu gazetede aleyhinize hiçbir şey çıkamaz" dedi. Hepsi bunların 'Hizmet Müessesesi' dedi. "Büyüğümüzün (Fethullah Gülen) aleyhine de ben burada bir şey çıkartmam" dedi. Öyle güzel bir görüşme geçti efendim kendisiyle.

KOÇ'TAN ANANAS TEŞEKKÜRÜ

Bu dostlarımıza Uganda'dan ananas falan gelmiş. İşte efendim onlara göndermiştim. Bugün teşekkür mektubu yazmış o Koç. Adamı da aradım. Yardımcısıyla görüştük. Bu iftar meselesini de orada tekrar görüşürken Mustafa (Koç) Bey'in Adnan Polat Bey'in aramasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti efendim. Bir de efendim rafineri meselesini ben şeye götürmedim. Koç'a. Fatih Baltacı Bey o ortağı olan iki ayrı ülkedekilerle görüştü. İlgilenmiyorlar. Akın İpek Bey'e söyledim. O da ilgilenmiyor. Onlara bildirelim mi bunu Koç'a. Başka bir alternatif gelmedi aklımıza.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:23

İLGİLİ HABERLER