Medya
  • 15.1.2014 00:00

Fethullah Gülen'in kasetini hangi gazeteler vermedi

Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen işadamlarının adını geçirerek yaptığı telefon görüşmelerinin ses kayıtları dün gece gündeme bomba gibi düştü. Gülen’in en büyük ”Abi”yle yaptığı, Başbakan’a hakaret de içeren ses kaydı, sosyal paylaşım siteleri ile bazı medya organlarında anında dolaşıma girdi.

DOĞAN MEDYASI ‘PENGUEN’ MODUNDA

Ancak çok ses getiren telefon görüşmelerine, Gülen grubuna yakın medya organlarında yer verilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca Doğan medyası da ses kayıtlarını görmezden geldi. Özellikle, Hükümet’i zor durumda bırakacak ses kayıtları, belgeler ve haberleri hiç kaçırmayan Hürriyet, dün akşamki bomba habere sessiz kaldı. Gezi eylemlerinde günlerce kışkırtıcı haberler yapan, sosyal paylaşımda dolaşan anlık ve yanlış bilgileri anında haber diye yayınlayan Hürriyet’le birlikte; Milliyet, Vatan ve Radikal gibi gazeteler de Gülen’in olduğu iddia edilen ses kaydını görmezden geldi.

HABERTÜRK DE SESSİZ

Telefon görüşmelerinde adı geçen Habertürk Gazetesi, gündemi sarsan Gülen’e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını görmemeyi tercih etti.

Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarındaki büyük “abi”, Habertürk’ün patronu Turgay Ciner’in, “Büyüğümüzün (Fethullah Gülen) aleyhine de ben burada bir şey çıkartmam” dediğini öne sürdü. Fatih Altaylı’nın genelyayınyönetmeni olduğu gazetenin ‘Hizmet Müessesesi’ olduğu ifade edildi.

DİYALOGDA YERALAN O KISIM

“Turgay Ciner Bey’e uğradık bugün. Hasan beyle bir koşe yazarının menfi yazı yazma durumu vardı. Onu öğrenmiştik. Kendisini aradık. Bizzat devreye girdi. “Bu gazetede aleyhinize hiçbirşey çıkamaz” dedi. Hepsi bunların ‘Hizmet Müessesesi’ dedi. “Büyüğümüzün (Fettullah Gülen) aleyhine de ben burada bir şey çıkartmam” dedi. Öyle güzel bir görüşme geçti efendim kendisiyle.”

HABERTÜRK SESSİZ

Gülen’e ait olduğu iddia edilen telefongörüşmesininyayınlanmasıylabirlikte büyük bir tepkiyle karşılaşanHabertürk, gündemi sarsan bu kayıtları görmemezlikten gelmesi dikkat çekti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:30

İLGİLİ HABERLER