Gündem
  • 9.6.2016 22:10

Fethullahçı Gültekin Avcı'ya sürpriz tahliye

'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY), Selam Tevhid soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik 22'si tutuklu 81 sanığın yargılandığı davada, içlerinde eski savcı Gültekin Avcı'nan da olduğu üç kişi tahliye edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki kapalı duruşmaya, sanıklar ile avukatları katıldı. Daha önceki celselerde verilen ara karar gereği kapalı yapılmasına karar verilen ve bir haftalık süre boyunca bugün üçüncüsü yapılan duruşmada, 10 bin 529 sayfalık iddianamenin okunmasına devam edildi. Bugünkü duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanık ve sanık avukatlarının talepleri alındı. Söz alan tutuklu sanık ve avukatları, tahliye kararı verilmesini istedi. 

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Gültekin Avcı, Muhammet Yasin Akyar ve Sinan Karataş'ın tahliyesine hükmetti. Diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını kararlaştıran heyet, sanıklardan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan hakkında ise yakalama kararı çıkardı. Duruşma, 2-3-4 Ağustos'a ertelendi.



Eski bir savcı olan Gültekin Avcı, görevini bıraktıktan sonra Fethullah Gülen'in sıkı bir savunucusu oldu. Her şart ve ortamda Gülen'i savunan Avcı hakkında Twetter karakteri Fuat Avni iddaları bile atıldı..
Tesadüfe bakın ki Avcı içeriye girdikten sonra Fuat Avni adeta sustu.. Uzun süre Fuat Avni'den ses çıkmadı..

Gültekin Avcı kimdir?


17 Ağustos 1969' da Balıkesir ili Sındırgı ilçesinde doğdu. 1986'da İzmir Karataş Lisesini bitiren Avcı, 1990 yılında 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1991'de imtihanı kazanarak İzmir Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı olarak göreve başladı. 1993-1997 yılları arasında Hadim-Konya Hakimliği, 1997-1998 yıllarında Kürtün-Gumüşhane Cumhuriyet Savcılığı yaptı.

1998-2001 yılları arasında Karapınar-Konya Cumhuriyet Savcılığı, 2001-2003 yıllan arasında Siirt E Tipi Terör Cezaevi ve Basın Savcılığı, 2003-2005 yılları arasında Ortaca-Muğla Cumhuriyet Savcılığı yapmış, Bayındır/İZMİR Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken yazdığı kitaplar ve yaptığı açıklamalar nedeniyle beklenmeyen bir kararla Kars iline tayin edildi. Kars’ta Ağır Ceza Üyesi olarak görev yaptıktan sonra emekli oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan savcı Avcı, İstihbarat Teknikleri -Aktörleri-Örgütleri ve Açmazları kitabının yazarı olup, halen Devlet, İstihbarat, Askeri Bürokrasi, Strateji, Tarih ve Terörizm alanlarında araştırmalar yapmaktadır.

Kitapları; İstihbarat Oyunları, Doğu´nun İstilası, Karanlık İlişkiler


 

 

 

Güncellenme Tarihi : 9.6.2016 22:20

İLGİLİ HABERLER