Gündem
  • 16.1.2016 12:30

Fethullahçıların tatil köyünde esrarengiz olay

Paralel Yapı'nın 17 Aralık darbe planından şok bir detay daha! Gülen'e darbe sonrası Türkiye'ye gelişinde kışları geçirmesi için Asya Termal'de süit hazırlanmış

Geçmişte paralel yapı tarafından işletilen Asya Termal'de Paralel yapının elebaşı Fetullah Gülen için özel bölüm hazırlandığı ortaya çıktı. Hükümeti devirdikten sonra Gülen'in Türkiye'ye döneceğini düşünen paralel yapı, Ankara Gölbaşı'ndaki 14 bin metrekarelik dev malikânenin yanı sıra, "kışlık" olarak da Kızılcahamam'daki Asya Termal'de gizli bir bölüm hazırlamış.

Hiç kimsenin kullanamadığı ve gösterişli bölümde Gülen'in ve Türkiye imamlarının kalması için hazırlık yapıldığı ortaya çıktı. 17 Aralık darbe girişimiyle birlikte gerçek yüzü ortaya çıkan paralel yapıya ilişkin yeni bilgiler deşifre olmaya devam ediyor. Halen Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen için daha önce Ankara İncek'te bir malikane yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Gülen'in 17 Aralık darbe girişiminden sonra hükümeti yıkıp Türkiye'ye döneceğini düşünen paralel yapı elemanları, Gülen'in yaz ve kış kalacağı yerleri düşünerek her türlü hazırlığı yapmış. Uzun yıllar paralel yapının işlettiği Asya Termal, bir süre önce satılmış ve tesisi Ali Yeşil, Yusuf Öztürk, Mustafa Fırat, Tamer Karaalp ve Murat Özdoğan isimli işadamları devralmıştı.

Paralel yapıyla bağı tamamen kesilen tesisin ismi de Lina Termal Turizm olarak değiştirildi. Asya Termal olarak bilinen tesislerin yeni sahipleri, işletmenin içinde yeni bir bölüm keşfetti. Edinilen bilgiye göre, tesislerin içinde bugüne kadar kullanılmayan bir bölüm tespit edildi.

Gülen'in Türkiye'ye döneceğine inanan Asya Termal'in eski yöneticileri, Gülen'in kış aylarında kalması için Kızılcahamam'da bir "kışlık" hazırladı. Günlük olarak temizliği yapılan ve özenle gizlenen bu bölümün Gülen'in ve "Türkiye imamları"nın konaklayabileceği ve gizli toplantılarını yapabilecekleri şekilde organize edildiği kaydedildi. Söz konusu bölüme çıkan 4 farklı asansör bulunduğu, asansörlerin de ortak kullanım alanı içinde olmadığı belirtildi. Ortak kullanım alanlarının dışında kalan özel bölmenin bugüne kadar hiç kimseye açılmadığı, hiç bir davetlinin kalmadığı öğrenildi. Özenle döşenmiş bölümün mütevazı olmayacak şekilde de gösterişli olduğu ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:40

İLGİLİ HABERLER