Gündem
  • 5.8.2022 10:33

FETÖ ankesöründen çıkan general emekli edildi

 15 Temmuz’dan sonra terfi etmişti… ‘Ankesör’den çıkan general hakkında karar verildi

2022 Yüksek Askeri Şura kararlarında emekli edilen 38 general ve amiral arasında 15 Temmuz'dan sonra terfi ettirilen ancak FETÖ'nün ankesörlü aramalarına takılan Tümgeneral Kutlay Demir de yer aldı.

Emekli edilenler arasında son günlerde adı FETÖ’nün ankesör aramalarıyla sık sık anılan Tümgeneral Kutlay Demir de yer aldı.

15 Temmuz‘dan sonra terfi ederek tam beş yıl Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı yapan Kutlay Demir‘in, 2007-2008 tarihlerinde, FETÖ mahrem imamı tarafından ankesörlü hattan arandığı ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, geçen günlerde kaleme aldığı yazısında Kutlay Demir’le ilgili hazırlanan terfi dosyasında ‘FETÖ/PDY ile kararlı bir şekilde mücadele etmektedir’, ‘PDY ile ilgisi yok. Ancak başka cemaat bağlantılı olduğu kanaatindeyim’, ‘Terfi etmeli (eşi türbanlı), hükümet yanlısı’ yazdığını aktarmıştı. Terkoğlu, ortaya çıkan belgelerin ardından Demir’in önce istifa ettiğini, sonra ‘birilerinin’ devreye girmesiyle, personel dairesinden başka göreve kaydırıldığını yazmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 6.8.2022 00:20

İLGİLİ HABERLER