Gündem
  • 4.5.2021 12:59

FETÖ Provokatörü Alparslan Kuytul'a FETÖ, HDP ve CHP'den destek

Alparslan Kuytul ve ekibinden Adana'da 'namaz' provokasyonu! İlk destek HDP ve FETÖ'den geldi..
Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul, cezaevi sürecinde kendisine destek çıkan siyasetçi, yazar ve gazetecilere teşekkür ettiği mesajı yayınlayarak; HDP, CHP ve FETÖ'cülere teşekkür etmişti.

2019 yılında bakın kimlere teşekkür etmiş..

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul 22 ay tutuklu kaldıktan sonra 5 Aralık’ta tahliye edildi. Kuytul, 28 Aralık’ta “Yaşadığımız haksızlıkları dile getiren herkese çok teşekkür ediyorum” dediği bir teşekkür metnini kamuoyuyla paylaştı. Teşekkür metninde CHP, HDP ve Saadet Partisi’inden isimler öne çıkıyor.

Teşekkür listesinde CHP’den Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekâroğlu ve Eren Erdem, HDP’den Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ayhan Bilgen ve Mehmet Ali Aslan yer alıyor. Listede, Saadet Partisi’nden özellikle Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’na ardından Cihangir İslam, Abdulkadir Karaduman ve Muammer Bilgiç’e teşekkür ediliyor. Listede Özgür-Der, Mazlum-Der ve Türkistan Derneği gibi dernekler de unutulmamış.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tarikatlar raporunda 'FETÖ’yü savunan' bir grup olarak tanımlanan "Furkancılar", provokasyonlarına bu kez de namazı alet etti. Adana'da namaz kılma bahanesiyle kuralları ihlal eden, 'Furkancılar' olarak bilinen grup üyelerine polis müdahale etti. Provokasyonun başı Alparslan Kuytul, 20 Mayıs’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni bir provokasyonun işaretini de verdi: “Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, Cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım.”

YENİ PROVOKASYONUN İŞARETİNİ VERDİ
Kuytul, 15 Mayıs Cuma günü yayınlanan 'Alparslan Kuytul Hocaefendi ile Ramazan Hasbihali' isimli programda yaptığı konuşmada koronavirüs önlemleri kapsamında Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı getirilmesine de karşı çıkıyor. Yasağın İslam'a ve Müslümanlara ihanet olduğunu savunan Kuytul, "Eğer böyle bir şey yaparlarsa İslam düşmanlarının istediği yapılıyor, demektir. Bayram günü bayram yaptırmayacaklar. Bunun için yapılıyor, demektir" dedi. Kuytul 20 Mayıs'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni bir provokasyonun işaretini de verdi: "Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, Cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım."

AJAN MISIN, PROVOKATÖR MÜ?
Kuytul'un bu provokasyonuna 'Cübbeli Ahmet Hoca', "Çıkmış Kuytul mudur nedir ne biçim adam ya? Çıkmış diyor, 'İslam ihanettir, dine hıyanettir.' Neymiş 'bayram namazımızı kıldırmıyorlar.' Sen aklını peynirle mi yedin? Ajan mısın, provokatör müsün?" sözleriyle tepki gösterdi.

DİYANET: ANAYASA KARŞITI FETÖ DESTEKÇİSİ
Alparslan Kuytul'un başında bulunduğu Furkancılar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimi sonrası hazırladığı tarikatlar raporunda da yer aldı. Rapora göre Kuytul, demokrasi, anayasa, kanun ve laiklik gibi yönetim şekil ve rejimlerini reddetmekte; ümmetin bu konularda sapıklığa düştüğünü iddia etmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında halka açık konferanslar düzenleyen Kuytul, üniversiteli gençlerle söyleşi, kitabevi sohbetleri, Skype üzerinden dersler, mitingler, iftar programları düzenliyor. Kuytul'un son zamanlarda muhalif bir siyasi parti lideri hüviyetinde konuşmalar yaptığının vurgulandığı raporun değerlendirme bölümünde Furkancılar için şu ifadeler kullanılıyor:

"Kuytul'un devlet karşıtlığı söylemi, darbecileri ve FETÖ'yü savunmaya, bunun yanında birçok milli meselede Türkiye düşmanlarını tercih etmeye kadar ulaşmıştır. Öte yandan FETÖ elebaşına benzer şekilde Hz. Peygamber'in adını istismar ederek onun kendi mitinglerine katıldığını iddia etme noktasına gelmiştir."

HDP VE FETÖ'DEN DESTEK
Furkancılara 'li bazı vekillerin sahip çıkması dikkat çekti. HDP  Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden "Yine bir polis şiddeti..! Polis devleti uygulamaları yurdun her yerinde, hukuk ve özgürlük istiyoruz" diye yazdı. Kuytul'a bir destek de FETÖ'den geldi. ABD'ye kaçan FETÖ firarisi , Kuytul'un sosyal medyadaki provokatif paylaşımlarını beğendi ve paylaştı.

KUYTUL 22 AY TUTUKLU KALDI
Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın faaliyetleri hakkında 31 Ocak 2018'de soruşturma başlatıldı. Vakfın kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 45 sanık hakkında 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların suçları, dava dosyasında şöyle sıralanıyor: 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek', 'özel belgede sahtecilik', 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık', 'kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek'.

Davanın açıldığı dönemde Furkan Vakfı resmî sitesine, islamidersler.com sitesine, Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul'un resmi Facebook adreslerine BTK tarafından erişim engeli konuldu. Önce Furkan Vakfı'nın tüm faaliyetlerinin geçici olarak men edildi, ardından kayyum atandı. Kuytul, 22 aylık tutukluluğunun ardından 5 Aralık 2019'da yurt dışına çıkış yasağı getirilerek tahliye edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 4.5.2021 13:07

İLGİLİ HABERLER