Gündem
  • 21.10.2021 20:47

FETÖ'cü Enes Kanter şov yapayım derken Çin'i ayaklandırdı

Çin, Enes Kanter'in Tibet'teki suistimalleri suçlamasının ardından Boston Celtics'i NBA yayınlarından sildi.Boston Celtics, pivot Enes Kanter'in Tibet'in bağımsızlığına desteğini dile getiren bir video yayınlamasının ardından Çin'den çok sert tepki geldi. Çinli yayıncı FETÖ'cü Enes Kanter'in takımının maçlarını yayınlamayacağını bildirdi.

Açıklamalar peş peşe! FETÖ'cü Enes Kanter, Çin'i kızdırdı

ABD'de FETÖ'ye maddi destek sağlayarak örgütü ayakta tutmaya çalışan FETÖ'cü basketbolcu Enes Kanter, Çin'in Tibet politikasını hedef alarak, kendisini "insan hakları savunucusu" diye göstermeye kalktı.Videoda, "Çin'in acımasız diktatörü Xi Jinping, size ve uşaklarınıza bir mesajım var" dedi. "Özgür Tibet, özgür Tibet, özgür Tibet." Pekin'in tehlikeli bir ayrılıkçı olarak gördüğü sürgündeki Tibetli ruhani lider Dalai Lama'nın resmini içeren bir tişört giyiyordu.

Amerika'da Türkiye düşmanlığına soyunan ve kendi çapında lobi oluşturmaya çalışan FETÖ'cü Enes Kanter, Çin'in Tibet politikasını hedef alarak Devlet Başkanı Xi Jinping ve hükümetine "diktatör" dedi.

Sosyal medya hesapları Facebook, Twitter ve Instagram'dan eş zamanlı video paylaşan FETÖ'cü Enes, "Çin diktatörlüğü Tibet kimliğini ve kültürünü siliyor" dedi.

İŞİ GÜCÜ ŞOV YAPIP TARAFTAR TOPLAMAK

Türkiye'de 251 insanın şehit edildiği kalkışmayı yapan örgütün üyesi olduğunu unutan Enes, maçlara "Free Tibet" yazılı ayakkabılarla çıkınca Çin devletinin de tepkisini çekti.

PEKİN: DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin bugün düzenlediği basın brifinginde, FETÖ'cü Kanter'in dikkat çekmeye çalıştığını ve sözlerinin kâale almaya değmeyeceğini ifade etti.

"ADIM DUYULSUN" DİYE YAPMAYACAĞI ŞEY YOK

"İnsan haklarını savunuyorum" kisvesi altında ortalığı karıştırmaya ve nüfuzunu artırmaya çalışan FETÖ'cü basketbolcu, takımı Boston Celtics'i de zora sokmuş durumda.

TAKIMINI CİDDİ MADDİ KAYBA UĞRATTI

Çinli video yayın devi Tencent, Çarşamba günkü Celtics ve New York Knicks arasındaki NBA maçının canlı yayınını kesti. Perşembe günü, Çin sosyal medyası boykot çağrısı yapan öfkeli hayranlarla doldu.Zira Çin'in NBA yayıncısı Tencent Sports, Boston Celtics'in maçlarını yayınlamayacağını duyurdu. Bu da Yeşil-Beyazlı ekibinin ciddi manada maddi kayba uğrayacağını gösteriyor.

ÇİN'DE HALK TEPKİLİ

Çin'in popüler mesajlaşma uygulaması Weibo'da NBA maçlarının kesitlerini yayınlayan hesaplar, Boston ve Enes Kanter ile ilgili içerikleri yayınlamayı durdurdu.

615 bin takipçiye sahip bir hesap, "Anavatanımızın onurunu zedeleyen her türlü davranışa kararlılıkla direneceğiz" dedi.Perşembe günü, Weibo'da 600.000'den fazla takipçisi olan bir Celtics Çin hayran hesabı, Twitter benzeri bir platformda, belirli bir NBA oyuncusunun sosyal medyadaki küçük hataları nedeniyle Celtics'teki güncellemeleri askıya aldığını bildirdi.

4 milyondan fazla Weibo takipçisi olan bir spor blogcusu "Kardeş Qiang Şeyler Diyor", Kanter'e sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini açıkladı. Diğerleri, Kanter'e ve diğerlerine bir ders vermek için NBA'in boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Çin'in önde gelen denizaşırı Çin siyasilerinden Badiucao , Kanter'in Çarşamba günkü maçı, üzerinde “Özgür Tibet” yazan bir spor ayakkabı ve kendini yakıp kül eden bir adam görüntüsüyle oynamayı planladığını söyledi. ayakkabıların üzerine desenleri çizen karikatürist. Kanter'e şans verilmedi: Koçlar onu Çarşamba günü sahaya göndermedi.

The Washington Post için Haziran ayındaki bir köşe yazısında , 2017 yılında, menajerinin kendisini yakalamak için Türk istihbarat ajanlarının gönderildiğini söylemesi üzerine çocuklar için bir basketbol kampı düzenlediği Endonezya'dan kaçmak zorunda kaldığını yazdı .

KAYNAK: HABER7

Güncellenme Tarihi : 22.10.2021 20:56

İLGİLİ HABERLER