Asayiş
  • 19.9.2019 22:50

FETÖ'cü Hakan Şükür Amerika'da iflas etti

FETÖ'cü Hakan Şükür ABD'de dikiş tutturamadı...15 Temmuz darbe girişimi sürecinde ABD’ye kaçan FETÖ’cü Hakan Şükür ABD’nin doğu yakasından taşındı.

California’nın Palo Alto kentindeki lüks yaşamıyla dikkat çeken Şükür bölgede kafe-restoran açmıştı. Fakat kafe-restorandaki işler istediği gibi gitmeyince FETÖ’cü Şükür, Palo Alto’dan başka bir yere taşınmak için diğer eyaletlerdeki FETÖ’cülerle irtibata geçti.

Teksas ve Virginia eyaletlerini düşünen FETÖ firarisi son kararı eşi Beyda Şükür ile birlikte verdi.

Forum USA Gazetesi’ne ulaşan bilgilere göre FETÖ’cü Şükür, ABD’nin en lüks alışveriş merkezlerinden Tysons Corner’da sıklıkla görülüyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Fair Oaks alışveriş merkezine eşiyle kuaföre giden Şükür’ün, FETÖ’cülerin yoğun yaşadığı Fairfax bölgesinde ev arayışı devam ediyor.

DMV olarak geçen Washington DC, Maryland ve Virginia bölgesinde futbol okulu için girişimlerine bulunuyor. FETÖ’cülerin desteğini alan firari, uzun süredir düşündüğü futbol okulu projesini yakın zamanda hayata geçirmeyi planlıyor.

RESTORANI DEVRETTİ
FETÖ’ye bağlılık yemini eden Şükür, Palo Alto şehrindeki ‘’Tuts Bakery-Cafe’’ adlı kafe-restoranı devretti.

TÜRKİYE’DEN 4 YIL ÖNCE KAÇTI
12 Şubat 2015’te Şükür’ün Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu hakkında hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu belirtilerek, hakkında Şubat 2016’da 4 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı ancak Şükür yargılama sürecine katılmadı. FETÖ’cü Şükür, 19 Kasım 2015’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yurt dışına kaçtı.

İSTİFASINI FETÖ ELEBAŞI İSTEMİŞ
FETÖ’nün “Fildişi imamı” olarak bilinen Mehmet Lütfü Ayal, daha sonra verdiği ifadede, 17 Aralık’tan bir hafta önce Pensilvanya’ya gidip döndüğünü ve Fetullah Gülen’in, o dönem milletvekili olan Şükür ve diğer birkaç milletvekilinin istifa dilekçesini bizzat kendisinin de bulunduğu bir toplantıda yazdırdığını açıkladı.

Ekim 2016’da Şükür’ün, FETÖ üyelerinin kullandığı ve MİT tarafından deşifre edilen ByLock kullanıcıları arasında bulunduğu ve hazırlanan listede “turuncu” kategoride bulunduğu ortaya çıktı.

Hakan Şükür’ün ismi 26 Mart 2017’de, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan, FETÖ elebaşı Gülen’in bir numaralı sanık olarak yer aldığı ve Uşak 2. Ağır Mahkemesi’nde görülen 24’ü tutuklu 111 sanıklı davanın iddianamesinde yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 19.9.2019 23:51

İLGİLİ HABERLER