FETÖ'cü Tuğgeneral Gürcan 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis yedi

2 dk okuma
FETÖ'cü Tuğgeneral Gürcan 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis yedi

Hızlı Özet

Bu isimlerden, Şırnak'taki komando taburlarına darbe girişimine destek için Ankara'ya intikal emri veren eski Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.






Şırnaklılar ile polislerin geçit vermediği darbeci hainin cezası belli oldu!



Darbe girişimine destek için Şırnak'tan Ankara'ya intikal emri veren eski Tuğgeneral Gürcan, yargılandığı davada 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde yer alan darbeciler, işgal ettikleri askeri birliklerdeki yasa dışı eylemlerin cezasını, bağımsız mahkemelerce yapılan yargılamalar sonunda aldı.



Bu isimlerden, Şırnak'taki komando taburlarına darbe girişimine destek için Ankara'ya intikal emri veren eski Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.



Gizli tanıklar dinlendi



Darbe girişimi başarısız olunca gözaltına alınan Gürcan, ilk ifadesinde Şırnak'taki komandoların Ankara'ya nakli talimatını, eski Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün verdiğini söyledi.



Gürcan, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin açılan ve "çatı davası" olarak bilinen davada Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.



FETÖ'nün örgüt içi haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen Gürcan'ın örgütle ilişkisi, gizli tanık "Yağmur"un teşhisiyle bir kez daha ortaya çıkarıldı.



"Yağmur", "Gürcan'ın, Şırnak'taki FETÖ'cü askerlerin abisi olduğunu ve 2014'te Cizre Anadolu Lisesi'nde FETÖ'nün Şırnak il sorumlusu tarafından düzenlenen örgüt toplantısına sivil kıyafette katıldığını" anlattı.



Yasa dışı eylemlei cezasız kalmadı



Yargılama sonunda Gürcan'ın yasa dışı eylemleri cezasız bırakılmadı. Mahkeme 20 Haziran'da Gürcan'ın eylemlerinin "terör örgütü yöneticiliği" suçunu oluşturduğuna hükmederek, darbe faaliyetleri kapsamında işlenen bütün suçlardan sorumlu tuttu.



139 kişiyi kasten öldürme suçundan müebbet hapis



Gürcan, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Cumhurbaşkanına suikast" suçlarından birer, 139 kişiye yönelik "kasten öldürme" suçundan da 139 kez olmak üzere toplam 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.



 



 




Bu haber 449 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kara Haydar'ın düğünündeki altınların büyük kısmı sahte çıktı.. Gelin şok olacak
Asayiş

Kara Haydar'ın düğünündeki altınların büyük kısmı sahte çıktı.. Gelin şok olacak

Gösterişli yaşamı ve düğünündeki altın görüntülerinin ardından gözaltına alınıp kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Vanlı Kara Haydar olarak bilinen Mehmet Fatih Tançalan

Habervitrini14178 Görüntüleme
Hayrabolu’da otomobile silahlı saldırı: Kuyumcu toptancısı Hamdi Mor yaşamını yitirdi
Asayiş

Hayrabolu’da otomobile silahlı saldırı: Kuyumcu toptancısı Hamdi Mor yaşamını yitirdi

İstanbul’dan Hayrabolu’ya seyir halinde olan Hamdi Mor’un kullandığı otomobile, Canhıdır Köprüsü’nün altında silahlı saldırı düzenlendi. Ağır yaralanan 45 yaşındaki Mor, kaldırıldığı Hayrabolu Devlet Hastanesi’nde kurtarılamadı; jandarma ve polis ekiplerinin saldırganları yakalama çalışması sürüyor.

Habervitrini11115 Görüntüleme
Rojin Kabaiş soruşturmasında yeni kamera kaydı! Bilirkişi raporunda 4 şüphe
Asayiş

Rojin Kabaiş soruşturmasında yeni kamera kaydı! Bilirkişi raporunda 4 şüphe

Rojin Kabaiş soruşturmasında Kabaiş ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, Mersin’de hazırlanan bilirkişi raporunun tamamlandığını açıkladı. Raporda yeni kamera kayıtlarına yer verildi. Rojin’in cep telefonunun bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin şüpheli hareketleri ve yine Rojin’in kaybolduğu akşam Bardakçı köyündeki bir evde şüpheli bir hareketlilik dikkat çekti. İşte dosyadaki 4 şüpheli detay…

Habervitrini10826 Görüntüleme
Çetelere geçit yok: Sokaklar Güvende soruşturmasında 21 tutuklama
Asayiş

Çetelere geçit yok: Sokaklar Güvende soruşturmasında 21 tutuklama

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek’in açıkladığı "Sokaklar Güvende" operasyonu kapsamında 21 şüpheli tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Habervitrini10595 Görüntüleme