Gündem
  • 17.7.2021 20:51

FETÖ'cü Zekeriya Öz'ün telefon kayıtları çözüldü

Zekeriya Öz'ün telefon kayıtları ortaya çıktı! Kimlerle görüştü?

FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz'ün telefon kayıtları ortaya çıktı. Adına 11 adet cep telefonu olduğu ortaya çıkan Öz’ün, telefon trafiği dikkat çekti.

FETÖ terör örgütünün firari sanığı eski savcı Zekeriya Öz hakkında yapılan soruşturmalarda cep telefon kayıtlarının incelendi. Öz’e ait ortaya çıkan cep telefon kayıtlarında 17-25 Aralık operasyonunu öncesinde yaşanan görüşme trafiği dikkat çekti.

Polis tarafından yapılan incelemelerde Zekeriya Öz’ün üzerinde kayıtlı tam 11 adet cep telefonu olduğu ortaya çıktı. Zekeriya öz adına alınan 11 cep telefonunun 10 yıllık HTS kayıtları incelendi. Yapılan araştırmalara göre bazı hatları başkaları kullandı.

Ortaya çıkarılan HTS kayıtlarında Zekeriya Öz, 17-25 Aralık kumpas operasyonlarının olduğu dönemde İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak soruşturmayı koordine eden Zekeriya Öz, 17 Aralık’a girildiği gece saat 00:30 emniyet mensubu Mehmet Sait Sevinç’i aradı.

7 saat sonra gerçekleşecek operasyonda katılacak bir emniyet mensubu olarak görev yapan Mehmet Sait Sevinç daha sonra Bylock kullanıcısı olduğu ortaya çıkmış

EN ÇOK FETÖ SANIKLARI İLE GÖRÜŞTÜ

17 Aralık sabahı operasyon başladığında Zekeriya Öz’ün telefon kayıtlarında yine FETÖ’cu savcılarla yaptığı görüşmeler dikkat çekiyor. Öz,  operasyon günü FETÖ sanığının önemli savcıları Mehmet Berk, Fikret Seçen, Cihan Knasız ve Mehmet Karababa ile sık sık görüşmeler yaptığı kayıtlara geçildi.

FETÖ şüphelisi olarak 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

 17 Aralık sabahı operasyon başladığında Zekeriya Öz FETÖ’cu savcılarla görüştü. Öz, Mehmet Berk, Fikret Seçen, Cihan Kansız ve Mehmet Karababa ile sık sık görüşmeler yaptı.

Zekeriya Öz’ün yurt dışı telefon kayıtları da ise Amerika Birleşik Devletleri, Alman, Tanzanya, İtalya, Romanya, Yunanistan, Bosna Hersek ve Suudi Arabistan’a kayıtlı cep numaralarını 24 kez aradı. Bu aramalarda ABD’yi iki kez araması dikkat çekti.

 

 

Güncellenme Tarihi : 17.7.2021 20:57

İLGİLİ HABERLER