Gündem
  • 27.11.2021 22:44

FETÖ'cülerin sorgulama ekran görüntülerini adam başı 50 liraya sattılar

FETÖ'cüler bunu da yapmış! 50 lira karşılığında gönderilmiş...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), kendi üyelerinin yanı sıra PKK, DHKP-C ve MKP'li yaklaşık 10 bin terör şüphelisinin soruşturma ve yakalama bilgilerini rüşvetle sızdırdığına ilişkin yazışma ve tape kayıtları ortaya çıktı. Buna göre; haklarında yakalama kararı olan FETÖ'cülerin sorgulama ekran görüntülerinin 50 lira karşılığında WhatsApp üzerinden gönderildiği tespit edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in avukatı Adnan Şeker ile 6 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak", "rüşvet vermek", "gizliliği ihlal" ve "suçluyu kayırma" suçlarından mahkumiyetine ilişkin hükmün gerekçesini yazdı.

Mahkeme Başkanı Gökan Günaydın ve üye hakimler Tuba Büyükşahin ile Nur Melda Adıgüzel'in imzası bulunan kararda, Şeker'in başında olduğu şebekenin rüşvet karşılığında örgüt üyelerinin soruşturma bilgilerini nasıl sızdırdıkları, tape kayıtları, yazışmalar, itiraf içeren sanık beyanları ile teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen deliller ışığında anlatıldı.

Buna göre, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü yetkilileri, 1 Temmuz 2016 ile 15 Ocak 2019 arasında, Malatya Doğanşehir Adliyesinde terör suçları kapsamındaki soruşturma ve yakalamalara ilişkin sorgulamaların orantısız şekilde arttığını fark etti.

Yetkililer, yakalama bürosu yetkisiyle 8 bin 918, ilamat ve infaz bürosu yetkisiyle 5 bin 781 olmak üzere 14 bin 699 sorgulama yapıldığını saptadı.

Bu işlemin 9 bin 830 farklı kimlik numarasıyla gerçekleştirildiğini belirleyen yetkililer, adına sorgulama yapılanlardan 28'inin PKK, 2'sinin DHKP-C, 4'ünün MKP, kalanların ise FETÖ bağlantılı kişiler olduğunu ortaya çıkardı.

Usulsüz sorgulamalara ilişkin hazırlanan rapor, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Başsavcılığın yetkisizlik kararı alması nedeniyle soruşturma, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca tamamlandı.

Soruşturma sonucunda Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden usulsüz blok sorgulamaların yapıldığı bilgisayarın, Doğanşehir Adliyesi katiplerinden sanık Nazif Gürkan Şen'e ait olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine hakkında teknik ve fiziki takip kararı çıkarılan Şen'in, birlikte görev yaptığı savcıların e-imzalarıyla usulsüz sorgulama yaptığı anlar, büroya yerleştirilen kameralarca kaydedildi.

Rüşvet karşılığında Şen'e usulsüz sorgulama yaptıranların, elebaşı Gülen'in avukatı Adnan Şeker, kardeşleri Yaşar ve Musa Şeker ile avukatlar Hilal Kamacı ve Betül Fırat oldukları belirlendi.

ŞEKER'E 300 AVRO, ŞEN'E 50 LİRA

Dosyadaki beyanlara göre, sanık Şen, nişanlısı avukat Hilal Kamacı aracılığıyla Adnan Şeker ile tanıştı.

İkilinin yaptığı anlaşma gereği Şen, hakkında yakalama kararı olan FETÖ'cülerin sorgulama ekran görüntülerini 50 lira karşılığında Adnan Şeker'e WhatsApp üzerinden göndermeye başladı.

Şen'in 10 bin 815 lira olan bakiyesi, sorgulamalardan sonra 548 bin 665 liraya çıktı.

Şeker kardeşler de kurdukları rüşvet ağıyla hakkında yakalama kararı olup olmadığını öğrenmek için kendilerine başvuran FETÖ'cülerden 400 lira aldı. Yurt dışındaki örgüt üyelerinden ise sorgulama ücreti olarak 300 avroya kadar para alındığı belirlendi.

Adnan Şeker, Şen ile irtibatının deşifre olmaması için "patates hat" olarak tabir edilen başkasının adına kayıtlı hatlar üzerinden iletişim sağladı.

Şeker'in, kimlik numaralarının bulunduğu listeyi WhatsApp üzerinden Şen'e gönderdiği, Şen'in de kimlerin yakalama kararı olduğunu ya da hakkında soruşturma açıldığını UYAP ekran görüntüsüyle bildirdiği tespit edildi.

Bu şekilde hakkında yakalama kararı olduğunu öğrenen örgüt mensuplarının, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçtıkları ortaya çıktı.

Firarilerin, yakalama kararını gösteren resimle kaçtıkları ülkelere iltica başvurusu yaptıkları da kararın gerekçesine yansıdı.

Güncellenme Tarihi : 29.11.2021 00:19

İLGİLİ HABERLER