Asayiş
  • 14.6.2018 10:03

FETÖ'den PKK'ya ByLock üzerinden istihbarat!

Hendek ve çukur eylemleri sırasında FETÖ mensuplarının, ByLock üzerinden PKK diliyle yazdığı istihbarat notları PKK ile FETÖ ilişkisine yeni bir delil oldu. Yazışmalarda mechul isme bilgi aktarılıyor.

Terör örgütü PKK’nın başlattığı hendek-barikat eylemleri sırasında FETÖ’nün bylock aracılığıyla, Diyarbakır Sur’dan örgütün diliyle istihbarat raporları geçtiği tespit edildi. (148595) numaralı kullanıcının Mehmet Kılıç adlı bir başka kullanıcıdan, “Samet abi sorular” başlığıyla aldığı cevaplar dikkat çekti. Sorulara verilen yanıtlarda; “YDG halkın gönlünde taht kurdu”, “örgütün öldürdükleri zaten hainlerdi”, “sivil ölümlerde tek suçlu TC” şeklindeki değerlendirmeler tespit edildi.

YAZIŞMALARDA ÇIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ mensuplarının bylock yazışmalarını deşifre etti. Profesyonel bir şekilde “Samet abi sorular” başlıklı sorulara, bylock üzerinden verilen yanıtlarda terör örgütü PKK dili kullanıldığı görülüyor. 148595 numaralı kullanıcı ile 141774 numaralı Mehmet Kılıç adlı kullanıcı arasında geçen bylock yazışmalarındaki soru ve cevaplardan bazıları şöyle:

1- Sur’daki kanasçılar hakkında bilgi verir misiniz?

-Kadınlardan oluşan 13 kişilik bir grup var. Örgüt bunları çok önemsiyor. Asla sokakta yürütmüyor, gerekli yerlere tünellerden geçiriyor. YDG üyeleri bile bunları tanımıyor. 

İMHA BAŞARISIZ OLDU

2-Örgütün Sur’daki operasyonlardaki başarı ve başarısızlıkları nelerdir?

-Kobani’deki deneyimli gerilla YDG adı altında toy gençleri iyi organize ediyor. Toplum tarafından dışlanmış bu gençler ilk kez yüce bir idealle muhatap alınmışlar. Bu yüzden kelle koltukta savaşıyorlar. 

3-Örgütün Sur’da bu kadar uzun dayanmasının sebebi nedir?

-Tüneller vasıtasıyla devamlı mühimmat takviyesi ve personel moral takviyesinin belli aralıklarla yapılması, yani tünellerden sık nöbet değişimi.

4-Örgüte Sur halkının bakışı nasıldır?

-YDG yaklaşık 1 yıl önce esrara, fuhuşa, haksızlığa son diye ciddi bir PH ile halkın kalbinde taht kurdu. Bu yüzden Sur halkı itibar ediyor. B.Ş BLD para yardımı yapıyor.

SİVİLLER ZATEN HAİNDİ

5-Örgütün sivil ölümlere bakışı nasıldır?

-Sivil ölümlerde örgütün öldürdükleri zaten hainlerdi, infaz edildi. Perdeyi açan (örgütün İHA’ların çekim yapmasını engellemek için çektiği perdeler) öldürülen kadın diğer sivil ölümlerde tek suçlu TC.”

Kaynak: Star

Güncellenme Tarihi : 14.6.2018 10:05

İLGİLİ HABERLER