Gündem
  • 30.9.2016 00:08

FETO'nun Almanya imamından öğrenciler kaçtı itirafı

Karakoyun: Türkiye’ye dönmek intihar olur

Gülen hareketinin Almanya’daki temsilcisi Ercan Karakoyun DW’nin tartışma pogramı “Conflict Zone”a katıldı. Türkiye’de yargı bağımsızlığının olmadığını savunan Karakoyun, Türkiye’ye dönmenin intihar olacağını söyledi.

Ercan Karakoyun (DW)

 

Merkezi Berlin'de bulunan Gülen yanlısı "Diyalog ve Eğitim Vakfı" Başkanı Ercan Karakoyun "Conflict Zone” programında gazeteci Tim Sebastian'ın sorularını yanıtladı. 15 Temmuz darbe girişimi konusunda açıklamalarda bulunan Karakoyun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek "Erdoğan kendi kişisel menfaatlerini devletin üzerinde tutuyor, menfaatleri hukuk ve yargının üzerinde yer alıyor” dedi.

Türkiye'de adil yargılanma yapılmadığını, yargı bağımsızlığının bulunmadığını savunan Karakoyun, "Böyle bir durumda Türkiye'ye dönmek intihar olur” dedi. Erdoğan'ın darbe girişiminin arkasında esasında kimlerin olduğunu bulmakla ilgilenmediğini belirten Karakoyun, Cumhurbaşkanı'nın Gülen hareketini günah keçisi ilan ettiğini söyledi. Karakoyun, "Gülen her zaman din ve devletin birbirinden ayrılması ve bir hukuk devletinin bulunması gerektiğini söyledi, ayrıca hep siyasetle bir ilgisi olmadığını dile getirdi. Düşünce özgürlüğü, duyguların özgürlüğü, basın özgürlüğü bizim savunduğumuz değerlerdir” diye konuştu.

"İltica başvuruları yapıldı

Ercan Karakoyun, Die Zeit gazetesine açıklamasında yüzlerce Gülen hareketi yanlısının Almanya'ya iltica talebinde bulunduğunu doğrulamıştı. Gülen hareketine bağlı okullardan da çok sayıda öğrencinin ayrıldığını ifade eden Karakoyun, Stuttgart'daki okuldan örnek verdi. Karakoyun, Stuttgart'daki "Bil Okulları"ndan 65 ebeveynin çocuklarını aldığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümeti 15 Temmuz darbe girişiminden ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Gülen hareketinin lideri Fethullah Gülen'i sorumlu tutuyor. Gülen, hakkındaki suçlamaları geri çeviriyor.

© Deutsche Welle Türkçe

Güncellenme Tarihi : 30.9.2016 00:35

İLGİLİ HABERLER