Gündem
  • 23.9.2020 15:36

FETÖ'nün beslediği Amerikalı senatör Trump'dan Erdoğan'la ilişkisinin belgelerini istedi

Son seçimler öncesinde FETÖ'den seçim çalışmaları için yüklü miktarda bağış alan Amerikalı senatör menendez, Erdoğan-Trump ilişkisinin peşine düştü.
Her fırsatta Türkiye düşmanılğı yapan ve FETÖ'yü öven senatör şimdi de Trump- Erdoğan ilişkilerinin belgesini istedi..

Senatör Menendez: Trump ve Erdoğan ilişkileri konusunda kötü kokular geliyor..

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkisini sık sık övmesi, Amerikan siyasetini karıştırdı... ABD'li Senatör Menendez, Trump ile Erdoğan arasındaki ilişkinin detayları ile ilgili bir rapor hazırlanması için mektup gönderdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump ile kurduğu iyi ilişkiler Türkiye düşmanı ülkeler adına paralı lobi faliyeti yürüten senatörler tarafından hoş karşılanmıyor.
Bunlardan birisi de Amerikan Senatosu Dış ilişkiler komitesi üyesi senatör Bob Meneddez.
Amerikalı senatör Erdoğan ile Trump arasındaki arkadaşlığın hoş olmadığını belirterek, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien’den Trump-Erdoğan görüşmesinin bilgi ve belgelerini istedi.
Bu bilgilerin kongreye ulaştırılmasını isteyen Menendez, Başkan’ın Erdoğan’a yakınlığının nedenini de açıklamasını istedi.
 

DANIŞMANA MEKTUP GÖNDERDİ

Bu sözleri ABD siyasetinde büyük yankı uyandırırken ABD’li senatör Bob Menendez bir çağrıda bulundu. ABD Senatosu’nda Dış İlişkiler Komitesi’nde görev alan Demokrat siyasetçi Menendez, bu ses kayıtları üzerine ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien’a bir mektup gönderdi.

Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile “yakın ilişkisinin” detaylarını ABD istihbaratından öğrenmek isteyen Menendez, “Başkan Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın ilişkilerinin yapısını ve bunun ulusal güvenliğe etkilerini detaylarını bir raporda görmek istiyorum” ifadesini kullandı.

“BAŞKAN İÇİN İYİ OLABİLİR AMA…”

Woodward’ın yayınladığı ses kayıtlarını hatırlatan Menendez, “Başkan Trump’ın Türkiye ile ilgili kararlardaki duruşu ya da sessiz kalması kendisinin ABD ulusal güvenlik çıkarı yerine Türkiye’deki şahsi menfaatini düşündüğü sonucunu çıkarıyor. Başkan için bu ilişki şahsen iyi gidiyorsa, ABD’nin (ki bu ülkeyi yönetmek için seçildiği ülke) ulusal güvenliği için iyi gitmiyor” dedi.

Beyaz Saray, Menendez’in mektubuyla ilgili bir açıklama yapmadı… Washington Post yazarı Woodward’ın kitabı için bu yılın başında röportaj veren Trump’ın sözleri geçen haftalarda ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkisinin iyi olduğunu söyleyen Trump’ın “panik yaratmamak için” corona virüsü salgını ile ilgili kamuoyuna yanlış bilgi verdiğinin ortaya çıkması ABD’de büyük tepki çekmişti.

İŞTE FETÖ BESLEMESİ İSİMLER

ABD Başkanı Trump'a "FETÖ casuslarını savun" diye mektup yazan o senatörlerden bazıları.

TAMMY BALDWIN: 2015'te FETÖ'nün ABD'deki terör organlarından biri olan TAA'nın konuğu olarak FETÖ'cüler tarafından ağırlandı. Demokrat Partili senatör Tammy Baldwin, FETÖ ile bağını o tarihten bu yana da koparmadı.

JEANNE SHAHEEN: Demokrat senatörlerden ve FETÖ yapılanmasının müdavimlerinden biri

MARTIN HEINRICH: Sık sık ABD'deki FETÖ'cülerle bir araya geliyor.

CHRIS COONS: Demokrat Partili Chris Coons'un albümünde de FETÖ'cülerle çekilmiş fotoğrafları var.

BOB MENENDEZ: Sıkı bir FETÖ destekçisi olan New Jersey Demokrat senatörü olan Bob Menendez, ABD Başkonsolosluğunda yakalanan FETÖ casusu Metin Topuz'u savunan mektubu kaleme alan kişi. Ayrıca FETÖ'cülerin bağış yaptığı isimlerden biri.

RICHARD DURBIN: FETÖ imamlarından Kemal Öksüz'ün seçim kampanlarında bağış yaptığı Demokrat Partili Richard Durbin.

JOHN MCCAİN: Cumhuriyetçi senatör. Metin Topuz'a destek mektubunu yazan iki senatörden biri, John Mccain'in o skandal mektup paylaşımını da ABD'deki FETÖ teröristi Bilal Ekşili yapmış. (Star)

Güncellenme Tarihi : 23.9.2020 15:59

İLGİLİ HABERLER